Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

Tak změnu chápu, ale když najedeš přes 33 tis. ročně, benzin bude brzy neprodejný... Jinak nejsem si jist, zda bych s timto km najezdem nevolil radeji Octavii. Tam by ty plasty mohly byt min drncajici a rozdil u stejne vybavenych novych aut mi vysel na 50tis. U starsich se to pak smaze. Ja kupoval rocni auto na skodaplus.cz a uz jen kvuli 4lete zaruce je to fajn!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak valivý odpor je daný deformací pneu při jejím válení. Čím více síly je třeba na překonání valiveho odporu tim vetsi spotreba. U tlusté (myslím mezi rafkem a silnici) pneu dochází k větší deformaci než u tenčí. Takže pneu 215/45 R16 má větší valivý odpor než 215/40 R17... Jizda diky tvrdosti je teoreticky míň komfortní ale úspornější. Porovnávám ale jen stejně široké pneu 215.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tím jsem ale nemyslel nic zlého, ví co, já a řada lidí tady máme novoty od začátku, dokonce mám stejně starý auto jako ty cca. A už nám nedochází právě, že už tak nová ta auta taky nemáme a že už se prodávají jako ojetiny. Tak hlavně ať ti slouží a pak se pochlub spotřebou a udělej si podpis aby každej věděl hned co máš a nemusel to někde studovat, 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes už to máme skoro za 1000km, celková průměrná spotřeba 5.9l/100km. Jezdíme všechno - 2km do školky, 30km tam a zpět do bazénu/na nákup, necelých 100km na Šumavu a zpět a tu a tam něco po Šumavě. Pokud jedu v klidu, tak papkáme kolem 5.5l plus mínus nějaká drobná. Ještě by mě zajímalo, jak moc to kecá :-))

 

Už od dvou zdrojů jsem slyšel, že v záběhu to víc žere - máte takovou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už od dvou zdrojů jsem slyšel, že v záběhu to víc žere - máte takovou zkušenost?

 

Rozdil mezi spotrebou v zabehu a normalnim provozu auta, je minimalni nebo spise defacto nulovy. Osobne jsem zadnou zmenu spotreby nepozoroval. To uz mas spise x dalsich vlivu, ktery tu spotrebu ovlivnuji vic, nez to jestli je motor v zabehu nebo ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si dovolím nesouhlasit, když jsem auto kupoval spotřeba byla 7,5 a pak šla postupně dolů. Ano, byl únor, byla zima, ale i tak dnes v zimě za víc jak za 6,5 dlouhodobě nejezdím. Přes léto o 0,5-0,7 méně. Ano, je třeba trochu brát i vliv zvyknutí si řidiče na auto,ale já vzhledem k tomu, že jsem už před tím měl TDI - jízdní styl je obdobný (oproti třeba nějaké atmosféře benzínové) tak to u mě asi tak velký vliv nemělo. A to jsem s ním prvních 1000 km jezdil jak v bavlnce dle návodu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtel jsem se zeptat ohledne toho spritmonitor.de - ktere palivo je klasicky benzin 95, premiovy 95? Hlavne ten klasicky by mne zajimal. Normal Gasoline nebo Super Gasoline? Ten premiovy bude asi Premium Gasoline 95? Diky

 

Bežný natural 95 je Super Gasoline. Prémiové sú napr. V-Power alebo iné palivá ktoré sú v ponuke na ČS súbežne s bežným N95. Ale aj tam ešte treba rozlišovať oktánové číslo. Napr. z V-Powerov je aj 95+ aj 98+ oktánový. Normal Gasoline by zase mala byť stará klasická 91-ka.

Každopádne na spritmonitor.de to je viacmenej jedno, že čo zadáš, akurát budeš mať detailnejšiu a prehľadnejšiu štatistiku ak striedaš viacero druhov palív.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic si z toho nedělej, byl jsem na tom podobně, já začal snad až od 13tis. I tak je to super, zadávám tam nejen tankování, ale můžeš tam zadat veškeré servisy na autě, výměna pneu, poruchy apod. Člověk má pak vše v přehledu a nemusí nikde pátrat kdy kde byl a co se dělalo atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...