Přejít na obsah

FAQ - Udrzba auta po chiptuningu


boriso11

Doporučené příspěvky

Ahojte. Mam OCT I 96kW 2004. Dal som si kontrolovat po zime motor, turbo, tlaky atd... (prevencia) ale chcel som zaslepit EGR ventil a dalo sa to aj elektronicky. Tak som si dal spravit nový soft do riadiacej a kamarat mi odporucil aby som si dal spravit hnet aj lahsi chip. A tak sa aj stalo. Cakal som ze po uprave to bude cca 150k. No vyliezlo s toho 171k 400nm. No chcem sa spýtat. Dostal som radu ze by bolo dobre vyrezat par mriezok do podblatniku kde je IC aby mal vecsi prisun vzduchu. (Ak mate dakto foto hodte ho sem)Ale hlavna otazka. V com si davat na auto vecsi pozor? Napr pri TDI je zname netocit motor ked je studený, turbo po dlhsej ceste nechat vychladit pomaly atd. Ked mam teraz chip urcite dostava aj cez "hubu" spojka, zotrvak atd. Ale zas som sa docital ze spojka by mala byt v pohode lebo tiež je jej ucinok v serii predimenzovaný. tak ako to vlastne je? A co prevodovka netrpi viac? Takze ako sa kautu naj spravat, kedy a co nerobit / robit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic bych rozhodně neřezal,ale vyměnit mřížky v předním spojleru za víc průchozí nemůže ničemu uškodit. k autu bych se choval jako doteď tzn. nechat dochlazovat turbo.atd-vlastně sis odpověděl sám.

Spojka ti může i nemusí odejít,záleží jak jí nakládáš.

171 kobyl musí tahat pekelně :kol-47: na kolik tě vyšel chip,jesli to není tajemství?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl asi jo,když je to jen ,,pletivo" přes které je ten coler vidět a taky proletí víc bordelu.Jestli to bude stačit netuším-pak jedině větší coler.Ale nijak bych to moc neřešil.

Jestli se ti nelíbí ,,pletivo",nech tam ty co tam máš.

Editováno: , autor: milan1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...