camillio Vloženo 2. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2015 Poslat fotky s reportem do Bolky. Obzvlášť když z tebe ještě dělají vola. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hiz Vloženo 2. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2015 .. a neboj se napsat jaky servis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2015 Přesně tak, navíc to není první známý případ - na foru už jsem podobné stížnosti několikrát četl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 2. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2015 (editace) stane sa , vždy sa to ale riešilo výmenou dorazov a manžiet bez kecania Editováno: 2. Prosinec 2015, autor: suri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Tak na 76k mi začal téct levý zadní tlumič Ve čtvrtek jedu na výměnu komplet zadku a aby toho nebylo málo,tak přední tyčky stabilizátorů...Při přejezdu jakéhokoliv retardéru,či výmolu, to vrže jak ve starých pendlovkách...promazání pomohlo jen na týden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 nevržou ti spíš silentblocky stabilizátoru ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Auto máš z jakého roku? Jestli 2013, aby to nebyly taky tyčky řízení - rez v kloubech u hřebenu řízení.... Já tam např. neměl ani vazelínu v pravé tyčce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Je tento problém i u mr2014, ale roku výroby 2013? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Do KT51/2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Koukal mi na to známej mechanik,promazal a doporučil výměnu zadních tlumičů,jak to dávám do servisu,tak na to ještě kouknou,co to vlastně vrže. A vše o voze mám v podpisu (r.v. 2013,6. měsíc) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 11. Březen 2017 Sdílet Vloženo 11. Březen 2017 Tak vše opraveno. Nakonec to vrzala guma vpředu a vzadu tekl ten tlumič. Se vším všudy oprava za 4.660,-. Tlumiče originál Škoda se slevou (1.600 kus) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ka.S Vloženo 15. leden 2018 Sdílet Vloženo 15. leden 2018 Ve Škoda servisu někdo upadl na hlavu a pořádně se bacil. Na levém zadním tlumiči pérování na pryžové zarážce nad ochranou trubkou mám zpuchřelou gumu a mám strach, že upadne a nečistoty poškrábou pístnici. Byl jsem na roční prohlídce a chtěl jsem to vyměnit. Naštěstí ji neměli skladem, v dalším autorizovaném servisu ji mají ale za víc jak 600Kč, přesně si už nepamatuju, protože mi to vyrazilo dech. Objednal jsem na OB autodíly a za 290 Kč i s dopravou mám 2 ks doma. Pokud neupadne než se trochu oteplí tak to budu měnit sám, kdyby upadla tak ji nechám vyměnit v neautor. servisu. Karel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ka.S Vloženo 21. Duben 2018 Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 Hlásím, při výmněně zimních kol za letní jsem vymněnil i pryžové dorazy na zadních tlumičích, není to žádná věda, 3 šrouby a tlumič je venku a pak jen rozborka a zborka. Dnes jsem přehazoval kola na Fabce dcery a je tam stejný problém. Dorazy už jsem objednal ale tam budu muset demontovat plastový kryt podběhu, jsou pod ním šrouby horního uložení tlumiče, u Rapida to není potřeba. Ještě taková zajímavost, z pneu vyšt'ourávám kmínky pak je umeju a uskladním na další výměnu a ta zajímavost je, že v zadních pneu je mnohonásobně víc kamínků než v předních, přitom by bylo logické, že přední kola kamínky pozbírají a na zadní jich moc nezbyde. Karel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 21. Duben 2018 Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 Vyndani a nandani zadniho tlumice u rapida je otazka 15 minut. Ta fabka to ma hosi no tam se musi sundavat podbeh jak u prednich tlumicu tak i zadnich ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 25. Únor 2019 Sdílet Vloženo 25. Únor 2019 Zdravím, chlapi, mám najeto cca 90k a podvozek se hlásí o pozornost. Už loni mi servisák říkal o tekoucím tlumiči vzadu. A od této zimy mi v tom vrže, hlavně při přejetí prvního obrubníčku. Navíc už jsou dost slyšet nedokonalosti silnice při jízdě a jaksi se vytratil komfort. Hodně to i změklo. Co vše byste měnili, teď po 6 letech tak, aby to aspoň dalších 5 let vydrželo? Tlumiče s dorazy jsou jasný, k tomu péra? Ohledně toho vrzání, musím ještě kouknout na ty tyčky atd., snad to poznám :). Příp. mohl by mi někdo napsat čísla těch dílů tak, jak jsou v ETCE, čili pro objednání (pro Rapida z roku 2013)? Rád bych to udělal vše najednou, ať tam zase za rok nemusím lézt a řešit třeba právě péra atd.. Díky za rady a tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Únor 2019 Sdílet Vloženo 25. Únor 2019 Podvozkové díly jako jsou tlumiče a pružiny v ETCE jedině podle VIN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Duben 2019 Sdílet Vloženo 24. Duben 2019 Tak nevím, asi moje tlumiče vzadu jdou do háje. Řeším klasickou nestabilitu za větru, ale hlavně pootočení volantu při nasednutí spolujezdce nebo třetího dozadu. Takhle moc to nikdy nereagovalo. Jeden se symptomů tohoto jevu jsou vadné tlumiče. Je pravda, že houpací test nevychází moc dobře, zadek se neuklidní hned, ale až po druhém malém zhoupnutí dolů. To i tátova Felda z 96 s najetými 90tkm reaguje zabrzděním pohybu nahoru. Na tlumičích aktuálně najeto 53tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 1. Květen 2019 Sdílet Vloženo 1. Květen 2019 No nevím jestli není v háji víc pravý tlumič po tom podzimním nárazu, kdy jsem nakopnul obě pravá kola. Po přesednutí 72kg synka vzadu zprava doleva se volant srovnal rovně, resp. neznatelně byl doprava. A teď jestli to jsou jen ty tlumiče nebo i unavená pružina vpravo, jak celou dobu sedí vzadu člověk jen vpravo. Každopádně tlumiče jsou objednané a o víkendu proběhne výměna a uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jm32622 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 1.2 TSI 77kw a po 170k je vše špatně ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Akorát se v tom nějak neorientuju..... [emoji6] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Chápu to tak že účinnost tlumičů je kolem 50% a povolená hodnota je kolem těch 70 % ? To mi ovšem po 170 000km příjde docela normální jestli jsou tlumiče originální... spíš se divím že tam ještě jsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
santa313 Vloženo 24. Září 2020 Sdílet Vloženo 24. Září 2020 Ak by mal niekto záujem o úplne nový nevybalený nastavitelný podvozok / tlmiče aj struny značky KW aj so záručným listom neváhajte ma kontaktovať +421904708642 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Dnes při předávání na letní sadu kol jsem koukal, že oba zadní tlumiče začínají téct (Rapid SB 08/2018, 50 000 km). To je teda nic moc ☹️... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 Zkusil jsem zadkem auta rukou houpnout. Po zatlačení rukou by se mělo u správně fungujících tlumičů jen vrátit zpět do klidové polohy? U mě po uvolnění stlačení ještě udělá jeden malý kmit nahoru a dolů do klidové polohy. Nevím, je toto normální? Je fakt, že u tohoto Rapidu mě překvapilo právě to puhupování, na které nejsem z jiných modelů Škodovky zvyklý. Když přehazoval kola, tak oba tlumiče byly zvenku úplně mastný až dolu k úchytu dolní misky pružiny :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 Jestli tečou tak je vyměnit a nejlépe za originál, já jednou dal bilstein na zadek O1 (stejná náprava jak Rapid) a ani ne za 2 roky jsem letěl z stk, když jeden tlumič už lehce slintal. V sekci F3 se nedávno řešili tlumiče taky při cca stejných km šly do háje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.