omicron Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Něco konkrétního? Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 DAB je kvalitativní rozdíl. Větší než při přechodu z kazety na CD. Bohužel s pokrytím je to horší. Ale to není vina DAB, ale politiků, že nemají gule vypnout analog a plošně vysílat DAB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 V Hustopečích u brna (30km od brna) nechytnu nic, než tu českej rozhlas :X A Start-stop? ten bych zásadně vymazal z dějin.. Osobně ho mám softově stále vyplej. [emoji4] Jezdím KV, Praha, Plzeň, s DAB nemám problém.Jak jsem psal, nemám se Start/Stop vůbec žádný problém, ve spojení 1.8TSI a DSG mě to nijak nevadí, většinou to ani nepostrehnu[emoji4]Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Rekuperace: Článek lidem trochu otevřel oči. Nicméně měto sralo dávno předtím. Díky tomuto vynálezu nedochází k plnému nabíjení baterie. Takže ujedeš třeba 200km v kuse a stejně nemáš nabito. Pak auto necháš stát týden na mrazu a baterie trpí. Jen aby pičusové v Bruselu měli dobrý pocit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 před 4 minutami, omicron napsal: Jak jsem psal, nemám se Start/Stop vůbec žádný problém. To chápu. Z uživatelského pohledu asi nebude problém. Ale tady jsou po většinou fandové do aut, kteří nemaní rádi, když autům něco neproslívá. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 před 9 minutami, Clerfayt napsal: DAB je kvalitativní rozdíl. Větší než při přechodu z kazety na CD. Bohužel s pokrytím je to horší. Ale to není vina DAB, ale politiků, že nemají gule vypnout analog a plošně vysílat DAB. a ze ten rozdíl je v tom autě určitě poznat :-D kdyz do toho jde kravál od větru, podvozku, motoru a dalšíh věcí. DAB je mrtvé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Možná to bude pro Tebe překvápko. Poznat je to velmi. A to jak u Cantonu, tak u obyč RNS315 v rapidu. Stačí za jízdy přepnout a nebudeš chtít nic jeného než DAB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 před 1 minutou, Clerfayt napsal: Možná to bude pro Tebe překvápko. Poznat je to velmi. A to jak u Cantonu, tak u obyč RNS315 v rapidu. Stačí za jízdy přepnout a nebudeš chtít nic jeného než DAB jasne ... predpokladam, ze patris mezi ty, co pouzivaji na digitalni prenos zvuku pozlacene kabely a tvrdi, ze poznaji rozdil oproti klasicke medi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Ne, to já nejsem. Rozdíl pozná každý obyč. uživatel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 a ze ten rozdíl je v tom autě určitě poznat :-D kdyz do toho jde kravál od větru, podvozku, motoru a dalšíh věcí. DAB je mrtvé. Připojuji se ke Clerfayt, jen hluchý by nedokázal rozeznat DAB od sebelepšího FM příjmu. Ale chápu, že s nějakým hlucnym dieselem to pro někoho již může být problém.A to přestoze je O3LK hlučnější než byla O2LK (měla SunSafe skla). Celkově to je dost tiché auto, samozřejmě je řeč o 1.8TSi Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 DAB mám a mám ho vypnutý. Kvalita zvuku je určitě lepší, ale jezdím denně cca 40 km do Prahy a zpět. Cestou se mi 3x přepne z DAB na FM a zase zpět, což mě ruší, při přepnutí na DAB slyším chvíli znovu a opačně chvíle vypadne. Možná zase někdy vyzkouším, zda se pokrytí nezlepšilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 No, s tím pokrytím je to na kokot. Já to mám 60km do práce a půl cesty je DAB a půl není. Standardně mám nastavené FM, právě kvůli tomu nepříjemnému automatickému přepínání. Ale když jsem na signálu a hrají pěknou písničku, tak na DAB přepínám ručně :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Jedu např. po D6 z Prahy do KV, a mám některé stanice v DAB po celou cestu celkem v pohodě. Takže sice zatím není dálnice po celé cestě (jediné krajské město bez dálničního spojení s hl. městem ), ale celkem kvalitní pokrytí DABem tam je ... @Clerfayt - Start/Stop autu neprospívá - myslím, že až na baterii to nebude tak horké, a chápu, že v některých konkrétních situacích (např. denní pojíždění někde po Praze) to může vzbuzovat obavy. S baterií si nedělám žádné zásadní obavy, stejně mě obvykle nevydrží déle než 3 roky, protože v podstatě denně v zimě několikrát používám NT (ale i v létě na provětrávání), a to jí dá záhul asi daleko větší . Někdy si to také dočasně deaktivuji, ale na to mě stačí tlačítko, Ferda mě to rovněž nabízel deaktivovat trvale... Můžeš sem prosím dát nějaký link či více info o té "škodlivosti" rekuperace ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 No, moc matrošů o tom není. Asi jen to, co píšou ve Světě Motorů. Spíš si kup voltmetr do zásuvky na 12 V a sleduj jak to dobíjí. Až za jízdy uvidíš napětí 12,1V, tak to nedobíjí, ale z baterie bere. Což nejí moc Royal. Mě to nakrklo a tak jsem funkci tohoto vynálezu nechal potlačit, stejně tak "deaktivovat" Stop Start. Jsou to systémy zbytečné. Myslím, že stejně nic neušetří. Když mi motor na křižovatce chcípal třeba jen na 2 vteřiny, ničemu to nemohlo prospět. To opravdu psychicky nedávám.... :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Nejlepší, kdyby někdo měl SSP na rekuperaci.. Fungování tohoto systému je docela složitá logika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Baterii monitoruji v reálném čase, je to funkce takového chytrého udělátka s více funkcemi, tady jsem něco psal ve vedlejším tématu o autobaterii, kde je i link na to, o čem mluvím. Nicméně výsledek toho je vykladatelný různě. Ať tady nezačíná nějaké OT.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
didix Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 V 1. 3. 2018 na 12:06, Clerfayt napsal: Super: DAB, vebasto, sport. sedačky, paket pro špatné cesty, výhřev sedadel, LED světla, kessy. Mohlo by být lepší Canton, automat. přepínač dálkových světel. Už bych neobjednal. Vzhledem k těm drátkům, výhřev předního skla v kombinaci s webastem . hillholder. Stojí za hovno, ale musí tam být Start stop a rekuperace. Start/Stop si nech vypnout včetně rekulerace. jinak za mě skvělá věc: webasto, dsg, acc, lane assist, elektronické otevírání kufru, velký columbus na filmy mohlo by být lepší: canton, světla s led dennim, chybi: vyhrev volantu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 didix: Kdyz si nechas poradne LEDky seridit jak maji svitit, tak urcite by si to nenapsal Ale jasne, vsechno muze byt vzdy jeste lepsi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Podle regloskopu mám seřízeno ok (Teď vynechám tu haluz co to dělá při zatížení), ale že by to bylo něco extra. Do stran to svítí skvěle, ale dopředu žádná sláva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 MichalRr: Nevim noo, me to na poprve taky seridili regloskopem a katastrofa, svitilo to jeste hur nez pred serizenim ... Po druhe navsteve (aspon podle slov technika) prehrali nejaky novy soft a sviti to nepopsatelne lip ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Columbus je jistě skvělý. Ale netoužím po něm. 98% jízd totiž dávám hravě bez navigace páč se opakují. A kvůli přehrávání pohádek pro děti se mi tolik utrácet nechtělo.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
didix Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 před 2 hodinami, Jojo91 napsal: didix: Kdyz si nechas poradne LEDky seridit jak maji svitit, tak urcite by si to nenapsal Ale jasne, vsechno muze byt vzdy jeste lepsi Mno já mám jen bixenony. Takže by bylo lepší kdybych měl bixenony s led dennim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 didix: Joo aha taak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Osobně mě v mém autě trochu mrzí absence Columbusu. S Amundsenem ve FL jsem spokojený, ale Columbus je prostě o level výše. Aktuálně můžu koupit displej Columbuse za slušnou cenu a nechat jednotku Amundsenu. Údajně to není problém takhle zkombinovat. Hodilo by se i nezávislé topení, jelikož teď auto parkuji na venku. Holt člověk není nikdy spokojený :-)) Neustále se honí se za různými vychytávkami doby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Co by Ti displej z columbuse přinesl navíc? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.