Přejít na obsah

za tepla trase


Palinkoo

Doporučené příspěvky

Chlapi mám taký problém .. najprv mi odišiel Regulátor napätia v alternátore .. a ten som vymenil .. ide všetko v poriadku ale keď sa auto zohreje na 80°C cca. tak začne auto trásť ako keby nemá silu ísť dopredu .. pri 90km/hod. 

je to Felicia 1.3mpi 50kw 4bodobý vstrek zo zapalovacou lištou ..  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože izolace - plast, ze kterýho je lišta a další izolátory vn v ní, teplem ztrácí svou (elekrickou) izolační pevnost a když se to vohřeje, začnou přeskoky vn nebo svody na vn vinutí indukčních cívek. Klidně i jen na jedný půlce - to bohatě stačí na nepravidelnej chod. Felina s lištou totiž "pálí" zároveň ve dvou válcích - jeden je na konci kompresního zdvihu, další válec "do páru" je v tom okamžiku na konci výfukovýho zdvihu (je o 1 otáčku "pozadu") - a když začne blbnout jedna půlka lišty, týká se to většinou obou válců příslušnejch k tý poškozený polovině. 

 

Půjč si od někoho, kdo má pravidelnej chod motoru, jeho lištu a vyzkoušej to - drží ji 2 inbusový šrouby ze strany na hlavě motoru nasazenou na vršky svíček. Jemu můžeš půjčit tu svoji - když oba ohřejete motory a jemu to začne s tvojí lištou cukat, zatímco ta jeho na tvým motoru bude v klidu, máš závadu nalezenou ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Libero zkontroluj Lambda sondu. Kdysi jsem podobnou závadu na Feldě, že při teplém motoru a pohodové jízdě a následně mírném přidání začala škubat. Trvalo poměrně dlouho něž jsem přišel na to, že to dělá Lambda sonda. Nejjednodušší je odpojit sondu od konektoru a jezdit. Já jsem to takhle zkoušel více jak týden a nic - auto necukalo. Připojil jsem sondu a auto začalo škubat. Po výměně lambda sondy byl klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...