Přejít na obsah

Spatny prijem radia


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mam Supa I 2007 a neoriginalni radio Sony (ktere muselo byt v te dobe dost drahe, ma bluetooth, USB prehravani, dalkovy ovladac atd.). Drive jsem mel OII, ale byla ukradena. Tam kde mi driv stanice v OII hraly uplne bez problemu, mam ted na Suprbu spatny prijem, chrasteni atd.

 

Nevite v cem by mohl byt problem? V radiu? Antena? Nejaky spatne kontakt?

 

Diky Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já pozoruji už asi 2 roky obecně horší příjem FM radia. Mám to odzkoušeno u 3 různých aut, takže to snad není radiem.  Ale tam kde to dřív hrálo bez problému, se to teď ztrácí a šumí to. Je to úplně jakoby se nějak změnily parametry vysílačů. Ale nic jsem v mediích nezaznamenal, nicméně to ani nelze vyloučit. Třeba se musel někde snižovat výkon vysílače, protože harmonická frekvence rušila LTE nebo DBV-T apod. A takové věci samozřejmě do novin a televize neproniknou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravim Klubaci mam jeden dotaz. Mel jsem origo radio na cd Symphony ale nejaka corka mi ho vykradla z auta a ted jsem si koupil radio EONON celkem naslapany ale prijem u radia je uplne katastrofalni.....Kdyz se podivam za radio tak tam jsou vytrhany kabely z toho symphony radia jeden zlutej, cernej a jeste jeden..... a tak se chci zeptat neni jeden na nejaky zesilovac do radia??? Mam superba diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar. Kdybys do vyhledávače zdejšího fóra zadal třeba špatný přijem radia, vyskočí Ti přímo vlákno, kde se to řeší (předpokládám, že admin to zde brzy zamkne nebo přesune)

Ohledně Eonom se zmiňovat nebudu, musel bych použít neslušná slova, ale toho se Tvůj dotaz netýká

Tvůj problém vyřeší fantomové napájení, které Eonom neumí a tak si ho musíš dokoupit třeba zde:

http://www.audiocar.cz/detail-autoradia-prislusenstvi-antenni-adapter-fantom-kolik-207.html

 

Nezapomeň samozřejmě zapojit modrý kabel na spínané buzení od radia. Příjem signálu FM bude o 100% lepší

Co znamená fantomové napájení koncernu Škoda/VW/Audi a proč ho nekoncernové radio neumí si můžeš už vygooglovat na netu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdar, jakákoli anténa na sklo není lepší, než origo, nebo jiný prut na střeše.

Pro nejlepší příjem signálu FM je důležitá správná délka prutu (v případě ploutve je délka kompenzována kroucením kabelu uvnitř ploutve), důležité je odstínění (spojené s kostrou), kdy stínění nesmí být zkratováno s vnitřní částí koaxiálu a samotným prutem (častá závada). A z poloviny je důležitá hlavně výška (čím výše od střechy vozu, tím lépe). Možná si pamatuješ třeba škodovky, kdy se dával hooodně dlouhý prut zpředu až dozadu - mělo to za dob éry komunistů své opodstatnění (FM signál se od té doby nezměnil, funguje pořád na stejném principu a frekvencích, resp. po roce 89 i na tzv.západní frekvenci, která byla dostupná jen na tuzexových rádiích-jen pro zajímavost)

V případě antény na skle je horší příjem signálu FM a to hlavně z důvodu stínění samotnou karoserií vozidla, která v tomto případě funguje něco jako Faradayova klec a příjem je schopný pouze okny, čili dost omezen.

Pokud by sis koupil antenu na sklo, musela by dále podporovat i integrované fantomové napájení koncernového radia a tu jsem ještě neviděl (ať mě někdo když tak opraví nějakým odkazem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Několik možností: tuner přímo v radiu, kabel na anténu, anténa

Vyndej radio, do samice antény strč kus kabelu, třeba 30cm (pozor, nesmí se dotýkat vnější části konektoru ani šasí radia !!!) a vyzkoušej nejdříve, jestli tuner něco naladí. Pokud ano, je vyloučena porucha tuneru a je chyba v koax kabelu na anténu nebo v anténě samotné (je napájena fantomovým napájením). Pak proměřit samotný kabel: odpojkit z rádia a z antény: oba konce vnitřní musí zvonit, stejně tak vnější. Ale nesmí zvonit vnitřní s vnějším.

Pokud je i toto v pořádku, tak už zbývá jen anténa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...