Přejít na obsah

kolik km na olej v TDI?


mudra

Doporučené příspěvky

to video sem už viděl a je to pěkná pííííí....ina kdyby nezáleželo na výměně oleje proč se u 1.8T zapejkaj karbonem sací koše a zadíraj motory proč se teda u AUDIn s hlavně 3.2FSI a i u 3.0TDI ucpávaj napínáky rozvod řetězů a musí se měnit rozvody nebo proč u AUDI S6, S8 5.2FSI měníme po cca 60000KM bloky protože klepou písty na 9tým válci další a další prusery s LONGLIFE olejem a BLBCEMA co přejížděj olej :kuk:

Editováno: , autor: notobi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je opravdu lepši držet se pevneho intervalu 15tis/nebo jeden rok,longlive oleje jse neblaze projevuji až tak okolo 200 tis km,to už často puvodni majitel auto nema a budouci pak jen zaplače.A navic jsi myslim že položka za olej neni tak velka aby to majitele zrujnovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoblik: Tak to je jina... takze v podstate taktez cestne uznani :D

Baurak: Tak trochu nerozumim, mate nastaveny prodlouzeny interval, ale jezdite na vymenu oleje drive - jako podle vlastniho uvazeni? Docela by me zajimalo, po kolika km, popr. za jak dlouho olej menite. Ostatne, pokud je to drive, nez Vas ukazatel vyzve, je to jen ku prospechu veci.

Já mám nastavený Long-Life a měním po 15000Km lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blbej dotaz. Ten interval kdy se vám na palubce rožne service oil je pevně nastavenej nebo se dá nějak měnit. Já jsem si nějak nepoznamenal, kdy jsem měnil naposled a teď mi to začalo blikat. Dal bych krk za to, že jsem nenajel víc jak 10tis km. Nevíte na kolik je ten interval nastavený? Octavia rv.2000 TDI Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

jen takovy maly dotaz. po kolika KM by se mel menit olej v TDI? je to stejne jako u benzinu, nebo se da najet vic?

Záleží na tom, jaký máš ročník koktávky. Obecně platí, že auta stará do 3let (a servisovaná u Škodovky) mají long-live olej a servisní interval je 30.000km - benoš i nafta. Jenom u nafty je dobrý mít s sebou butylku oleje, páč to lehce olej baští.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam stary benzin 55kW, najeto poctivych 220.000km a motor sam o sobe je v perfektni kondici, spotreba do 6-ti litru, spotreba oleje tak 0.3-0.5L/10.000km, ale mezi vymenami neni treba dolevat... a menim poctive po 10.000km, protoze olej v dobre kondici je zaklad pro zdravy motor, neresim, co je to za olej, beru zlaty stred (10W-40 za 150-200Kc litr), nekupuju oleje v supermarketu a nesetrim na filtru (kvalitni uz za 150Kc). A jsem spokojeny :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

mám 1.9 TDI 81kW, leju olej od shellu 10W-40. výměna co 12,5-13tis km. samozřejmostí i filtry... "papírový" vzduchový nahradí KN.

predtim jsem mel fabia 1.2 HTP, vymena oleje - stejny interval jak ted na Octe

Doplneni: Octa za 13tis Km spolkla cca 3dcl oleje podle rysky. najeto 163 550km

Editováno: , autor: marsal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

No jak tu koukám vaše názory jsou různé :kol-32: Moje zkušenost je ,že měnit po 15000km nebo rok . Jinak sorry že prudím pane marsal ,ale spotovní filtr ať jakýkoli (KN) je nejlepší cesta k likvidaci váhy vzduchu . V našem prašném prostředí není nad papírovou vložku . Ale proti gustu každého je to osobní věc jak si kdo váží a cení života svého vozu.

:skoda:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10.000 km :)

"Je opravdu lepši držet se pevneho intervalu 15tis/nebo jeden rok,longlive oleje jse neblaze projevuji až tak okolo 200 tis km,to už často puvodni majitel auto nema a budouci pak jen zaplače.A navic jsi myslim že položka za olej neni tak velka aby to majitele zrujnovalo. "

A nejaky zkusenosti s tim? Uz jsem to tu psal nekolikrat. Moje auto najelo na long-life za 4,5 roku nejakych 260.000 km, od ty doby do toho leju 5W-40 s intervalem 10.000 km a ZADNY problem s autem neni, co se tyce oleje nebo neceho takovyho. Dneska ma auto najeto 350.000 km.

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...