Publikováno Říjen 28, 201410 r Chtěl bych se zeptat na rychlost odmlžení zadního okna. Mám automatickou klimatizaci a tu mám teď přes zimu puštěnou na auto bez AC. Když jsem měl zamlžené zadní okno zapnul jsem rozmrazování, ale k odmlžení nedošlo ani po cca 10 km. Kolem drátků se odmlžily jen úzké proužky a tak to zůstalo. K odmlžení došlo až po vytopení auta. Přitom u minulého auta došlo k odmlžení celého okna téměř hned ( Octavia I ). Nestalo se to poprvé. Mám něco špatně nastavené. Prosím o radu.
Říjen 28, 201410 r No to nemá, ale klimatizace ti vysušuje vzduch, který jde do auta a tím (mimo jiné) zabraňuje zamlžování oken. Osobně mám takový pocit, že čím novější model škodovky, tím víc se mlží okna.
Říjen 28, 201410 r Souhlas, mě příjde (tedy už od OII), že pokud je v autě automatická klmatizace, tak se ani z jednoho procenta nepočítá s tím , že by jí někdo vypínal.... že to ani na tuto možnost snad netestovali... Ale v OIII je čidlo vlhkosti, což je dle mě posun technicky dále,.... samozřejmě pokud se to vše dobře nastaví....
Říjen 28, 201410 r Autor To je všechno pravda, ale to rozmrazování zadního okna je přece čistě elektrické. Nebo se pletu? Vám se zadní okno rozmrazuje ( odmlžuje ) rychleji?
Říjen 29, 201410 r Co třeba že máš v autě abnormální vlhkost? Co třeba něco vylitého na podlaze a nasáklý kobereček? Nebo sedadlo? Upraveno Říjen 29, 201410 r od boban1108
Říjen 29, 201410 r Známému se na Yetim zamlžovala za studena všechna okna kdykoliv bylo venku vlhko. Pár měsíců nadával, pár měsíců zkoušel nastavovat klimatizaci. Pak to vzdal a jel do servisu: Sundali kobereček u spolujezdce a chybělo tam cca 5cm sváru - mokro od podvozku šlo nenápadně až do interiéru, kde se odpařovalo v takovém množství, že okna byla prakticky neodmlžitelná.
Říjen 29, 201410 r S klimou nebo bez, všiml jsem si toho taky, a sice, že to zadní vyhřívání není nic moc.
Říjen 29, 201410 r Autor V autě je vše OK, jiná okna se nerosí. Jen to zadní se blbě odmlžuje a to nemluvím až bude namrzlé. Myslel jsem jestli nemáte podobnou zkušenost. Nebo to může být závada. Ale kdyby to byla závada nedošlo by ani k částečnému odrošení ( kolem drátků se udělají malé odrošené proužky, které se ale dále nerozšiřují ).
Prosinec 3, 201410 r Mě se teda zadní sklo odmlží, i led a sníh z něj spadne, ale je to tak na 15 min. Vyhřívání zrcátek taky trvá dlouho. Mám i výhřev čelního skla, to je tak 5-10 min. podle vrstvy a pohybu stěračů
Prosinec 6, 20186 r Dnes jsem si náhodou všiml, že na zadním okně nevyhřívají horní tři pásky (přes brzdové světlo). Je to tak schválně (anténa pro rádio?) nebo je v něčem chyba? Poškozené nic nevypadá. Upraveno Prosinec 6, 20186 r od MiSKO83
Prosinec 6, 20186 r Podle mě to je chyba - mělo by to vyhřívat až nahoru.... Tak ne - dle obr. níže to je ok :-) . Upraveno Prosinec 7, 20186 r od Martin Bednář
Prosinec 6, 20186 r Takže, jestli jsem to dobře pochopil, ty 3 horní pruhy jsou AM anténa a je to v pořádku, že nehřejí. Ano?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.