Jump to content

výměna ABS

mmazalek

Recommended Posts

Zdravím, potřeboval bych radu od zde zkušenějších. Vlastním octavii  RV 97 1,8 20V 

Odešlo mi čerpadlo ABS, v elektrice a pod chyba zřejmně není, mám proměřěno. 

Mám jednotku 1J0 614 217 A,   která podporuje ABS,EDS. a je na ní vadné čerpadlo .

chtěl bych se zeptat zda mám shánět stejnou, nebo si můžu sehnat jednotku ABS s EDS a ASR, popřípadě jakou jednotku(číslo) bych měl shánět aby to pasovalo na konektor a dělalo co má?

Děkuji za odpovědi od zkušenějších:-) 

• 4 weeks later...

Vidím, že se nikdo nemá k odpovědi.

Na ABS jsem podle dílenské příručky zkoušel co dělá a nedělá,poměřil konektor a celkově vedení k a od ABS a skončil jsem u zapnutí čerpadla na externí zdroj a čerpadlo se normálně rozběhlo, tudíž je vadná řídící jednotka, konkrétně asi nějaké relé které nesepne.

Jednotka komunikuje, když odpojím u kola čidla tak je ihned hlásí atd...

Test akčních členů mi nedovolí udělat, pokud jednotku odpojím a nechám ji chvíli a pak po zapojení ihned udělám test akčních členů tak chyba vyběhne, poté již opět akční členy nejsou dostupné.

Stačil by mi i nějaký seznam jednotek s jejich čísly a co která jednotka umí, hledal jsem a nenašel.

Je vůbec možnost si koupit jednotku která umí více než ABS,EDS (originál) aniž bych musel dělat nějaké úpravy na autě,krom kodování jednotky a pod?

Píše to toto.

Adresa 03     -------------------------------------------------------

Řídící jednotka: 1J0 907 379  A

Komponent: ABS/EDS ITTAE 20 GI V00

Kódování: 03604

Opravna #: WSC 33325

1 Nalezeny chyby:

01276 - Hydraulicke cerpadlo ABS (V64)

16-00 - signal mimo toleranci

• 1 year later...

Vím že už je to mrtvé téma, ale kdyby se náhodou někdo setkal se stejným problémem, tak byl studený spoj na plošňáku u napájení motoru ABS jednotky, stačilo rozebrat, očistit, odsát starý cín, dát nový a pořádně zapájet, celý dekl pořádně zalepit těsnícím tmelem a dát zpět do auta :-) 

• Pozitivní 1