Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mě jednen prodejce tvrdil,že sleva(dotace) 15000Kč při výkupu staršího auta je pouze,když vykoupí auto staré max. 6 let.

Informoval jsem se ve Škodovce a je to při výkupu jakéhokoli auta.Můžete tam třeba nechat Š120 za korunu a oni jí dají do šrotu ,pošlou Škodě doklad o sešrotování auta a dostanete dotaci 15000Kč.Podmínka je,že auto musí být alespoň půl roku psané na vás.

Vloženo

No já mám stejnou zkušenost,taky mi to v autosalonu tvrdili. Nechápu proč salon mluví tak,a Škoda Auto zase jinak... Jo a nabídli mi max slevu 2%, říkám že to je nějak málo a že vím o salonech kde dávají víc a on na to že to není možné a prej že je to blbost ,jedině zaměstnanci ŠA atd.A že sám má marži 2 %.

Vloženo

Prodejce má marži, co já jsem slyšel, 2,5%. K tomu ale musí mít od Škody určitě nějaký další benefit za každý prodaný vůz... Jinak by nemohli prodávat bez marže.

Vloženo

dodam pro upresneni, ze 10,5% na jednu stranu ano, na druhou bez paketu plus, bez 5ti lete zaruky za symbolickou tisicovku a jeste v kombinaci s cilovou skupinou.

pokud pakety nepotrebujes a vycucnes si jenom co potrebujes, porad lepsi nez 2%:)

Vloženo (editace)

Pepav: máš SZ

Teď před ukončením výroby S2 me dva prodejci dali bez handrkováni 120tis slevu na S2 hodnota nového 800-slevy.

Poslední den objednávek me jeden dokonce nabidl slevu 160tis.

Odolal jsem a čekám na S3, tam me byla prislibena % sleva kterou rradši nebudu zmiňovat

Tímto děkuji všem klukům kteří me doporučili bezva prodejce!

OT: když to vidím, ani nechci vědět kolik jsou výrobní ceny nových aut...

Editováno: , autor: xtrack
Vloženo

dodam pro upresneni, ze 10,5% na jednu stranu ano, na druhou bez paketu plus, bez 5ti lete zaruky za symbolickou tisicovku a jeste v kombinaci s cilovou skupinou.

No vidíš.Ale tohle mi ten prodejce neřekl. A za předpokladu,že si nevemu žádný paket,ani prodlouženou záruku, abych dosáhnul na 10,5% do které cílové skupiny bych musel patřit?

Vloženo

Podla mna je to jednoduche staci urobit mailovu rozposielku dealerom a je. Uvidi sa kto co ponukne. Poslal som takto cca 30 dealerom a bolo to zaujimave (samozrejme, ze v hlavicke nemozu vidiet dalsich, cize solo mail). Niekto za cennikovu, dalsi nejaka zlava , dalsi zlava  + bonus, dalsi vyraznejsia zlava atd.................... potom sa rozhoduje lahko, nechaju sa 2-3 do finale  a ide sa.

Vloženo

Podla mna je to jednoduche staci urobit mailovu rozposielku dealerom a je. Uvidi sa kto co ponukne. Poslal som takto cca 30 dealerom a bolo to zaujimave (samozrejme, ze v hlavicke nemozu vidiet dalsich, cize solo mail). Niekto za cennikovu, dalsi nejaka zlava , dalsi zlava  + bonus, dalsi vyraznejsia zlava atd.................... potom sa rozhoduje lahko, nechaju sa 2-3 do finale  a ide sa.

Mohol by si aj nám ostatným povedať ktorý z tých 30 tich mali najlepšiu ponuku - čiže tých 2,3 aby si nám ušetril čas :D :D Lebo na SR som sa skôr stretol čoo ? Zľava ? Aká :D ale to nie je pri škoda aj pri Kii :D 

A k tej marži a počkať si rok - to je predsa čisto nezmysel - či predajca ma momentálne maržu na jednom aute 2,5% a o rok bude mat 11% ? Ale no tak...Ide len o atraktívnosť modelu - keď si v rodine  rok do zadu kupoval X5 tku a bol výbehový model ( už sa prdedávala aj nová) tak zlava bola 19%. 

Čiže kto robí v obchode pozná polopravdy ktoré človek musí servírovať zákazníkovi - a toto je niečo podobné. 

Vloženo

Pepav: máš SZ

Teď před ukončením výroby S2 me dva prodejci dali bez handrkováni 120tis slevu na S2 hodnota nového 800-slevy.

Poslední den objednávek me jeden dokonce nabidl slevu 160tis.

Odolal jsem a čekám na S3, tam me byla prislibena % sleva kterou rradši nebudu zmiňovat

Tímto děkuji všem klukům kteří me doporučili bezva prodejce!

OT: když to vidím, ani nechci vědět kolik jsou výrobní ceny nových aut...

Tak ona sleva 120 tisíc z 800 tisíc je 15% což u SII se dá sehnat relativně v pohodě zvlášť na konci prodeje této modelové řady.

Mám možnost mít tyto slevy na jednotlivé modely:

Fabia III 11,5%

Rapid 15%

Octavia 16%

Superb 17%

Rok a půl zpět jsem přítelkyni koupil nového Rapida jako dárek za narození našeho prcka, jako není to úplně špatné auto, ale už spíše pošilhávám po Octavia RS TSI pří těch 16% dolů už to udělá docela zajímavou cenovku, teď jenom čekám jaká bude cena RS 230 jestli má vůbec smysl do toho jít.

Vloženo

Zapoměl jsi napsat:

Mohu potvrdit zrovna můj případ, jedna z mých zaměstnaneckých výhod je možnost koupit modely Škoda s určitou % slevou díky tomu, že firma u nich kupuje celou firemní flotilu aut.

Vloženo

Nezapomněl, nepsal jsem, že se jedná o standardní nabídku od dealera, je tam napsáno mám možnost mít tyto slevy :kol-28: spíše se jednalo o reakci na tu slevu na SII kde těch 15% ke konci jeho působnosti je relativně normální.

Vloženo

Odkazuješ mě na příspěvek 21 kde jsou uvedeny informace viz. níže. Kde jsou tyto informace napsány v příspěvcích co jsem uvedl?

• Zda-li je objednávka na RČ nebo IČ
  • Zda-li je započtena sleva za protiúčet
  • Zda-li jde o velkého nebo malého dealera
  • Zda-li je sleva počítána z ceníkové ceny a nebo z ceny plus povinná výbava, gumové koberce, doprava, atd...
  • Zda-li se nejedná o množstevní slevu
  • Zda-li se nejedná o slevu dosaženou prvotním přihlášením vozidla na dealera (čili jestli je vozidlo úplně nové)
  • Zda-li se nejedná o skladovku
  • Zda-li se nejedná o speciální zaměstananeckou slevu
  • Zda-li se nejedná o slevu při využití financování
  • A určitě spousta dalších okolností...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Zajímalo by mne, jak tady psal mp390 nabídky různých dealerů, jak je možné, že se ta úroková sazba tak liší. Zatím jsem se ptal dvou prodejců, jeden z nich je ten, od kterého jsem kupoval už dvě předchozí auta, a úroková sazba byla stejná (9,68%). Jinak co se týče slevy, má nakonfigurovaná F III by měla katalogovou cenu 262 tis. 15 tis dolů je za ponechání staršího vozu, dalších 5 tis. sleva na paket plus a od prodejce ještě zhruba 5 až 6 tisíc. Takže samotná sleva dealera je asi 2% z ceníkovky (262 tis.). Zajímalo by mne, zda by tam byl ještě prostor aspoň na ta 4%. Chápu, že u dražšího vozu zřejmě ano, ale přece jen si myslím, že i u F III za výše uvedenou cenu nějaký další menší prostor je. I když je zase pravda, že gumové koberce a povinnou výbavu bych tam měl už v ceně, takže bych asi měl započítat i toto. Odpoví někdo, kdo do toho víc vidí? Díky.

Vloženo

co mam informaci, tak jeden nejmenovany autosalon (pro  "normalniho cloveka") muze nabidnout maximalni slevu 10,8% - zde zalezi na konfiguraci - samozrejme se bavime o FIII. Kolem 7% mi prislo ze prodejci davali bezne.

Co se tyka urokove sazby, jeste je dobre si pohlidat celkove RPSN. Ale chapu, ze se da s prodejcem domluvit na nizsi urokove sazbe (holt kdyz tak pujdes jinam, ze jo:)). Dalsi dobra vec na vyjednavani je, posilat nabidky, co ti nabidla konkurence, oni pak pujdou dolu taky:)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...