Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

začal jsem měnit zadní kotouče a desky, ale když jsem chtěl sundat držák brzdiče, tak mě zaskočil šroub s vnitřním tisícihranem :-(

šroub č. 3  nevíte jakým přesně tisícihranem povolit?

Moc díky :kol-47:

• Autor

zapomněl jsem přílohu

post-49870-0-78976700-1427569963_thumb.j

A nestaci jen vyhnout trmen vyndanim sroubu 24, sundat desticky a vysroubovat sroub 14?

Hmmm, vím je to myslím M18 a nejde sehnat. Když jo tak stojí 700 Kč. Já jsem ho sehnal v Praze za 270 Kč.

• Autor

Diky moc za radu,uz je vymeneno.

Tak jak je to, je potreba opravdu povolit ten tisicihran? Co jsem menil kotouce na starych autech, tak stacilo jen vyhnout trmen, sundat desky a kotouc sel ven.

áno je to treba ...

• 11 měsíců později...

kdyby jen povolení tisícihranu, oříšek je zatlačit brzdovej válec zpátky pokud na to nemáš speciální nářadí. musíš na válec tlačit a zároveň šroubovat. pěkná pakárna a to nemluvím ani o tom jak je ten tisícihran pěkně schovanej. :kol-44:

Nic nie je schovane,staci dlhy nastavec s kĺbom a ide to ... ;)

• 6 měsíců později...

Dlouhý nástavec značně nedoporučuji!! Dnes ověřeno. Podle rady tady jsem ho koupil a není tam na něj dost místa. Krátky + račna nebo trhák je tam jen taktak.  

ale no no .....uuuuplne v pohode to ide,ver mi či píšem ;)

asi tak , predlžovák a klb na pohodu ... chvalabohu mám 253ky brzdy kde držiak pri výmene kotúča nemusí ísť dole 

• 2 týdny později...

Nehádám se, jen prostě doporučuji spíš ten krátký nástavec. Pokud to děláte doma "nakoleně" bez zvedáku s běžným nářadím, dlouhý nástavec tam na spodní šroub prostě nedostanete... Možná, že je to u dvoukolky jinak, ale u 4x4 s dsg tam dlouhý pořádně nastrčit nejde.

práveže spodný ide ok,len na vrchný potrebuješ na ten nástavec aj kĺb ...

• 5 měsíců později...

Chtěl bych upozornit případné domácí sundavače brzdových kotoučů na SUPU 2 z roku 2010, že budete potřebovat tisícihran č 13.Navíc je potřeba zvedák nebo kanál a to ne proto, že by se tam nešlo dostat nebo nasadit ráčnu, jak jsem tady četl výše. Problém je v tom, že musíte vyvinout značnou sílu na povolení těch šroubů. Ty jsou samozřejmě zarezlé a navíc je tam vroubkovaná podložka pro lepší zakousnutí šroubů.Osobně jsem požil trhák s třičtvrtě metrovou trubkou.Zkrátka před panelákem v leže není šance.

M13.jpg

• 3 týdny později...

tak taky jsem měnil zadní kotouče a souhlasím s Jirkou (Jiřina5) ten dlouhý je na prd, krátký s račou s problémami ale jde to, a trochu více sily, a co se týče šroubu nejsou zarezlé, jen každý šroub je lepený, a tisící hran jsem použil M14 krátký.

• 3 týdny později...

Ahoj,

trochu lama otazka, ale kedze mam moznost, rad by som si dal opieskovat zadne brzdove strmene (spojil by som to z vymenou zadnych kotucov a dosticiek). To ale musia ist strmene z auta dole a mna stale nic nepapada, ako 'utesnit' bzdovu hadicku aby mic cez noc nevytiekla brzdova kvapalina. Nejaky osvedceny napad?

PS: mate nejaku osvedcenu farbu, ktoru pouzivate na brzdy?

dik

Upraveno od Martttin

Koniec hadičky skús vyvesiť tak, aby koniec bol vyššie ako nádržka. Alebo vyrob drevený kolík a zapchaj. Stejne budeš  odvzdušňovať, tak kvapaliny budeš potrebovať dosť.

Upraveno od Effendi

pokud čtu dobře  tak se ptal jak   utesnit' bzdovu hadicku , a jen dodal jako PS jakou barvu ??  a hnedka po něm jdeš? zbytečně spamuješ sry

Martttin: neni to špatný nápad zaleží jestli auto potřebuješ nebo ne k bežnému ježdění každý den, pokud to uděláš jak máš v planu dal bych je přímo o lakovny udělat pořádně a když už tak všechny.. brzdovku bud ucpat ,  stejnak bude třeba ovzdušnit a přijednom ji vyměnit raději brzdovku...

67429485.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.