mraki Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 Před několika dny jsem zakoupil vůz Škoda Superb 2.0 (103 Kw.) Při zapnutí tempomatu dochází k tomu, že při poklesu rychlosti elektronika sepne dávkování paliva takřka na "pný plyn" a pak dojde k přerušení dávkování. Dojde tak k nepříjemnému "skoku". Mám i druhé vozidlo s tempomatem a tam vše funguje naprosto plynule. Dochází ještě k jedné nepříjemné závadě a to, že ručička tachometru neposedně kmitá po budíku. Dochází k tomu kolem rychlosti nad 120 Km/h. Bývalý majitel říkal něco o tom, že si s tím nedovedli poradit ani v autorizovaném servisu Škoda, ale mě se to nějak nezdá. Rád bych požádal o nějakou radu, případně o zkušenosti z podobným problémem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 22. Červen 2012 Sdílet Vloženo 22. Červen 2012 Zdravim, mam problem s tempomatem, v poslednich dnech kdyz bylo vedro mi tempomat nefungoval jak by mel. Sam od sebe se vypinal. Prislo mi jakoby se cely system z toho horka prehral a blbnul. Palubni pocitac neustale preklikaval a neslo s nim vubec nic delat. Zazil nekdo neco podobneho? DIky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 23. Červen 2012 Sdílet Vloženo 23. Červen 2012 NO pohledej. Tady na foru je na toto tema už docela dost příspěvků Pravděpodobně máš špatnou páčku , tedy mikrospínače v páčce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 23. Červen 2012 Sdílet Vloženo 23. Červen 2012 koukal jsem pochybuju ze je to spinacem, dela to jen pri vysokych teplotach :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lovec31 Vloženo 29. Březen 2015 Sdílet Vloženo 29. Březen 2015 Ahojte borci.nefunguje mi tempomat a neviem preco...mam doma vag ale ten nic nepise.akurat toto (01336 can bus .... 49-10 zadna komunikace) A ani neviem kde by som mal tuto funkciu vo vds hladat..v resp.kde a co mam kukat aby som odhalil pricinu? A este mi velmi casto vypisuje chybu(nadmerne mnozstvy prenosovych chyb) Poradte ak viete.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shotysk Vloženo 6. Červen 2015 Sdílet Vloženo 6. Červen 2015 (editace) zdravím. octavia1 1.6 75kw 2002 rok.v kúpil som si tempomat . všetko urobil podla tohoto návodu ale tempomat nefunguje. ......................... Editováno: 6. Červen 2015, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Červen 2015 Sdílet Vloženo 6. Červen 2015 Tak takhle tedy ne! 1. Jsi ve špatné sekci 2. Stejný dotaz už jsi dal do Octavií - není možné dávat stejné příspěvky do vícero témat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mraki Vloženo 1. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2015 Po X letech sem dávám jak to dopadlo. Problém byl s oxidací kontaktů na senzoru rychlosti a senzoru polohy plynu. Po očištění vše nádherně fungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 Zdravím, mám Superba s multifunkč. volantom žiadna dorábka všetko fungovalo bezproblemov dokým sa mi pred nedávonm nepokazil brzdový spínač, po výmene spinača všetko funguje ako predtým, okrem tempomatu, ked dám SET proste nereaguje ani ked podrzim + takisto nič, skusal som podrzat cancel alebo niečo podobne ale nič, neviete mi niekto prosím poradiť čo s tým? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Ve VAGu smazat závady na brzdách. Paměť závad musí být prázdná (i sporadické) Zkontrolovat nakódování tempomatu: II. AKTIVACE TEMPOMAT U - tempomat aktivujete pomocí diagnostického přístroje V.A.G. - zapojte diagnostický přístroj V.A.G., nastartujte motor a zvolte adresu 01 „Elektronika motoru“ - stlaète tlaèítko „šipka“ a zvolte funkci 11 „Procedúra login“ - zadejte kód 11 463 a potvrïte tlaèítkem „Q“ - zvolte funkci 06 „Ukonèení výstupu“ a vypněte zapalování Prověřte správnou funkènost tempomatu testovací jízdou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 16. Červen 2017 Sdílet Vloženo 16. Červen 2017 Ďakujem, môže to znamenať že sa po tej výmene akoby "deaktivoval" tempomat ? Lebo bol tam celkom problem kamarat s tým robil 2 hodiny nakoniec bola chyba niekde v 2. pojistkovej skrinke pod volantom nie tej na boku, neviem čo konkrétne lebo po tom ako to robil 2 hodiny mi povedal že sa nemám nai pýtať lebo bol pekne nasraný s toho, má to niečo spoločné s tým? Známy čo k nemu chodím má nejáku profi diagnostiku od Bosch tam sa to bude určite dať tiež... Len som s toho celkom nervózny naoklko tempomat pouzivam denne pri ceste do prace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Červen 2017 Sdílet Vloženo 16. Červen 2017 před 1 hodinou, Zapekanka napsal: sa nemám nai pýtať lebo bol pekne nasraný no jo to je pak těžký, tam se mohlo odehrát ledacos... To vymazání paměti závad by ale měla být celkem nadějná cesta k úspěchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 19. Červen 2017 Sdílet Vloženo 19. Červen 2017 On pameť závad vymazal a nič s tempomatom tam nebolo, dnes totéž proste nič s tempomatom nebolo všetko fungovalo a po výmene spínača nefunguje a na diagnostike nepíše chybu neviete čo by mohlo pomôcť? Má tempomat nejáku poistku spešl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Červen 2017 Sdílet Vloženo 19. Červen 2017 a kontrolovali jste všechny řídící jednotky? Žádná jiná závada nikde nebyla? Může to blokovat chyba, která s tempomatem primárně nesouvisí. Jinak v bloku hodnot se dá ověřit jestli ta páčka vůbec reaguje. Spešl pojistku to nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 20. Červen 2017 Sdílet Vloženo 20. Červen 2017 v Stredu idem k typkovi dat mu auto na väčši servis ide menit nejake veci + spojka tak mu poviem aj tempomat nech sa naň pozrie a spomeniem mu tieto veci, dám potom vedieť či to pomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Diagnostika vypisala nejaky nedôveryhodný signal z senzoru neviem presne akého ale že je pod sedačkou a mám sedačky v elektrike môže byť že keď sa posúvam že sa tam mohlo niečo poškodit? LEbo tento problém nastal od problému s brzdovým snímačom, po výmene prestal fachat tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 8. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2017 Potrebujem pomoc ....Neviete niekto čo s tým? Už sme skúsili asi všetko, pojistky v poriadku, všetko to začalo keď mi odišiel brzdový snímač, po výmene začalo všetko fungovať až na tempomat, diagnostika žiade chyby nepíše, neviem čo dálej, dosť mi to chýba neviete niekto čo skúsiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 9. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2017 Výbavu máš L+K, takže usuzuji, že tempomat je z výroby. Kdyby byl dodělávaný, tak z těch pedálů se bere napětí a při výměně snímače by tam mohlo něco odpadnout.... V bloku hodnot se dá zjistit, jestli ta páčka vůbec reaguje. Doporučuji najít servis, kde tomu rozumí, takhle na dálku to očividně nepůjde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 9. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2017 Ano tempomat je od výroby, ja to nemám cez páčku ale cez multifunkčný volant na pravej strane stlačil tlačitko set a tempomat sa aktivoval pripadne + som pridaval rychlost a tlačitkom cancel som rušil aktivitu tempomatu čiže nemam to cez páčku ale skrz multif. volant ... je tam možnosť že by sa pokazili tie tlačítka vo volante? To by bola ale asi blbá zhoda náhod... ono práve my sme to v servise riešili týpek sa fakt vyzná vyriešil už vela problémov ale s týmto si nevie poradiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2017 to je jedno, kde se to ovládá - v bloku hodnot ve VAGu se dá ověřit jestli ta tlačítka fungují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 10. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2017 (editace) V 16. 6. 2017 na 10:51, Zapekanka napsal: Ďakujem, môže to znamenať že sa po tej výmene akoby "deaktivoval" tempomat ? Lebo bol tam celkom problem kamarat s tým robil 2 hodiny nakoniec bola chyba niekde v 2. pojistkovej skrinke pod volantom nie tej na boku, neviem čo konkrétne lebo po tom ako to robil 2 hodiny mi povedal že sa nemám nai pýtať lebo bol pekne nasraný s toho, má to niečo spoločné s tým? To není kamarád ale prase...Co tam dělal, že se ani nesmíš zeptat??? A to při jednoduchej výměně brzdovýho spínače ... Editováno: 10. Srpen 2017, autor: rayx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 10. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2017 Ono ani nešlo o to čo tam robil ale o to že to trvalo asi 3 hodiny vymeniť jeden posratý spínač, výmena sama o sebe bola hned ale proste to nefachalo svetla nesvietili stále, možno tak niečo porušil aspoň viem kde ho naviesť aby to skontroloval. Dosť mi to vadí že to nefunguje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 11. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2017 Evidentně nevěděl, možná spínač blbě nasadil (při zmáčknutým pedálu), pokud tempomat do doby, co odešel původní spínač, fungoval, je jasný, proč nejde ani po výměně spínače brzd. Takže ať minimálně řekne, co vše dělal, to je vždy to nejhorší, když se maj po někom dohledávat jeho zásahy a dotyčný to ani nepřizná ... Víš, jaký spínač jste tam dávali? Pro 2007 to měl být 1K2945511RDW, nandavá se zásadně s nesešlápnutým pedálem, jinak ho zlikviduješ ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.