Červenec 21, 201213 r Ahoj,chci se zeptat kdo ma na autě pneu Dunlop Winter Sport 4D jak je s pneu v zimě spokojeny.Diky za připadne info.
Srpen 23, 201213 r vloni jsem koupil Dunlop Winter Sport 4D v rozměru 195/65 R15, najel jsem za zimu 13Tkm a nemůžu si na ně stěžovat. Na druhou stranu ale musím napsat, že moc příležitostí vyzkoušet je na sněhu nebylo. Jinak hluk, opotřebení a chování bez námitek. Osobně si myslím, že pokud sáhneš po jakémkoliv trochu lepším výrobci, tak chybu neuděláš.
Srpen 23, 201213 r Zrovna včera jsem prohledával zimní. Favoritem pro mě jsou, dle testů, Goodyear Ultra Grip 8 (195/65/R15). Nemáte zkušenost? A co si myslíte... Má smysl tam místo 195/65 dát 205/60 (nějaké pozitivum?)? Mimochodem 205/60 jsou o 777 kč/ks dražší, než 195/65. Upraveno Srpen 23, 201213 r od sjakub
Srpen 23, 201213 r Goodyear UG8 byly v testech loni 1 až 2 místě s Continentálem TS830 letos má Continental TS850. Určitě je to dobrá volba zákazníci byli s nimi velice spokojeni. Výrobce v dnešní době udává ,že na zimu je lepší širší pneumatika( je to tu hodně prodiskutované téma). Rozdíl v ceně cca 3000 na sadě je dost velký ,umím si je představit je utratit za něco lepšího.
Srpen 23, 201213 r Kupoval jsem udávané UG8 rodičům na Golfa v rozměru 195/65R15 a nemohou si je vynachválit.K baráku mají strmou cestu v zimě tam na odklízení sněhu posílají jen traktory, a oni neměli jediné zaváhání od těchto pneumatik. Jediné co mě při koupi zarazilo, byla země výroby a ta je povětšinou Polsko. Ale i tak jsou dobré. Já používám UG7+ a jsou také velmi dobré (možná bych řekl pocitově, že o trošku lepší než UG8) a nestalo se mi, že bych někde nevyjel.
Srpen 23, 201213 r Ahoj,chci se zeptat kdo ma na autě pneu Dunlop Winter Sport 4D jak je s pneu v zimě spokojeny.Diky za připadne info. PO modelu Dunlop 3D jsem koupil 4D a nejsou lepší, vrátím se k 3D. Hlučnost a rychlost ojetí 4D jsou vyšší.
Srpen 24, 201213 r nechapu proc jsem vezl z otrokovic plný kamion pneu do německa apk obratem plný kamion pneu do Mladé boleslavi (v rámci koncernu continental) ... v otrokovicích jsem nakladal i pneu uplně neznámých značek velkých rozměrů (19-20") tím chci říct že je uplně jedno kde je pneu vyrobená co se kvality týče jde jen o lepší pocit asi kdyby tam bylo made in germany nebo czech republic nez made in poland :-D Upraveno Srpen 24, 201213 r od mcz
Srpen 25, 201213 r mcz:: Dělám v pneuservisu a můžu potvrdit z vlastní zkušenosti u pneu vyrobených v evropě je jedno v které zemi byly vyrobeny. npř.nejmodernější linka Barumu byla v rumunsku. U mimo evropských zemí je to hodně velký rozdíl v hmotnosti pneu a pevnosti bočnic na omak je u pneu z asie (Malaisie) konkrétně Barum , ( Thajsko ) Dunlop, afrika ( JAR ) Goodyear , J. Amerika (Brazilie) Bridgestone . Někdy je i rozdíl ve vzorku. Upraveno Srpen 25, 201213 r od Škrabi
Září 8, 201212 r Blíží se zima a tím i nákup nových zimních pneu, tak bych se dovolil zeptat jestli už někdo z vás vyzkoušel loňskou novinku NOKIAN WR D3? Chystám se je obout na Oriony 15" v klasickým rozměru 195/65 r 15 91T (potřeboval bych H ale ten není k mání, a u zmních být nižší může). Nokiany jsem jezdil na formanovi a na felicii jsme je taky měli, byl to typ Hakkapeliita později označovaný "W" a na sněhu vinikající, dále měl otec na firemním Caddy typ WR a taky si nikdy nestěžoval že by se někam nedostal. Co je zajímavé v testech nikdy nebyly na 1. místech ale na zasněžených silnicích vysočiny si vedly víc než dobře. Ještě nejsem 100% rozhodnutý ale asi do nich půjdu.
Září 9, 201212 r Osobni zkusenost nemam, ale loni po dlouhem vyberu je na zimu poridil kolega na BMW 5 a rikal, ze zvolil dobre. Pokud si dobre pamatuju, jejich prednosti jsou znat predevsim v hlubsi snehove pokryvce.
Září 9, 201212 r No ono je to s těma pneu těžký . Na Fábku jsem koupil loni Sava Eskymo . Jel jsem tak v půlce Března na Hochkar . Přijedu dole na ploše ( kdo zná ví ) prší a na autobus obouvají řetězi . Ptám se proč ? Od pulky sněží . Řetězi jsem v životě nepoužil tak si říkam pojedu co to dá a pak obuju . Nestačil jsem koukat vyjel jsem až na horu a to jsem po cestě objížděl Audiny, VW a ti jistě neměli šunt . Takže čím starší zimní tím horší , ale +- podle kvality .A pak babo raď
Září 9, 201212 r Já jsem bez výsledků letošních testů risknul letošní novinku Continental TS850. Tak jsem na ně zvědav. Upraveno Září 9, 201212 r od pet59k
Září 9, 201212 r Podle meho nazoru se nemuze nic spatnyho stat - TS830 jsou spicka, TS830P (v 18" mam já) je taky vyborna pneu, cili od TS850 se neda cekat zadne faux pas.
Září 9, 201212 r Já jsem je měl (ty TS830) minulou zimu taky a lepší zimní pneu jsem neměl. Na sněhu špička a za jízdy naprosté ticho. A ty samé jsem pořídil i na scouta, takže pro mě je to číslo 1.
Září 9, 201212 r Ty Nokiany mě lákají nejvíc, hned za nimy mám ve výběru Dunlop WS 3D/4D. Finové určitě dobře vědí co dělají (i když se beztak vyrabí v Rusku, nebo někde jinde),pro naše cesty bude myslím dobrá, pokud bych vybíral pneu na jízdu po městě, nebo na dálnici asi bych zvolil jinak ale dálnice nevyužívám. Až některý vyberu a otestuju je tak dám vědět jaký jsou
Září 9, 201212 r Jen bych dodal, ze ve Finsku se jezdi na uplne jinych pneu s vyrazne odlisnou smesi. Napriklad Continental tam prodava pneumatiky Conti VikingContact X (kde X je cislo napr. 3 nebo 5) a v nekterych oblastech jsou stale povolene hřeby.
Září 10, 201212 r Já jsem bez výsledků letošních testů risknul letošní novinku Continental TS850. Tak jsem na ně zvědav. Možná vylepšili pneu oproti TS830 průjezd zatáčkou na sněhu. ( v rozměru 195/65/15)
Září 11, 201212 r Já na Fabii jezdil Good Year Ultra Grip 7 v rozměru 195/55 R15 a naprosto bomba. Jezdil jsem 70% po dálnicích (různý stav od suché vozovky a 14°C, až po zasněžené dálnice a fujavici s -18°C), město 25% (včetně rozsolených břeček) a 5% okresky (taky různý stav od nesolených protažených, až po naprosto suché) a gumy fakt paráda. Taky jsem vyjel všude tam, kde ostatní nasazovali řetězy. A dokonce i rozjezdy s plně naloženým autem na zasněženém kopci žádný problém Letos na Octě dojezdím Barumky Polaris 2, které byly k autu při koupi. Při mém nájezdu tuhle zimu ale nevydrží - přece jen na dálnici barumky mizí jak pára nad hrncem
Září 12, 201212 r Ty Nokiany mě lákají nejvíc, hned za nimy mám ve výběru Dunlop WS 3D/4D. Finové určitě dobře vědí co dělají (i když se beztak vyrabí v Rusku, nebo někde jinde),pro naše cesty bude myslím dobrá, pokud bych vybíral pneu na jízdu po městě, nebo na dálnici asi bych zvolil jinak ale dálnice nevyužívám. Až některý vyberu a otestuju je tak dám vědět jaký jsou Ty Nokiany mě lákají nejvíc, hned za nimy mám ve výběru Dunlop WS 3D/4D. Finové určitě dobře vědí co dělají (i když se beztak vyrabí v Rusku, nebo někde jinde),pro naše cesty bude myslím dobrá, pokud bych vybíral pneu na jízdu po městě, nebo na dálnici asi bych zvolil jinak ale dálnice nevyužívám. Až některý vyberu a otestuju je tak dám vědět jaký jsou Šéfové byli minulý týden na akci od Nokianu v Rusku ,kde má nejmodernější fabriku. Tam se člověk prakticky nedotkne pneumatiky, výstupní kontrola všech pneumatik rengenem. To proti tomu výroba pneu v Continentalu v Otrokovicích je doslova manuální výroba, u osobních pneu je jen namátková kontrola. Ruských nokianu se člověk opravdu bát nemusí.
Září 14, 201212 r Ono je to hodně subjektivní. Myslím, že Nokian a Continental jsou obecně dobrý. Dunlop 4D zvolil kolega a nadával jak špaček, že příště radši Barumky, s Dunlopen to plave.
Září 16, 201212 r Baumky polarisy jsou dobrý, však je to v koncernu s continentalem , nicméně já mám continentaly TS830 a špica
Září 16, 201212 r Nevím,já mám Dunlop 4D,v zimě jsem na nich zatím najel 4000 km většinou na dálnici za mokra,nebo sucha a nebyl sebemenší problém. Na sněhu nemůžu sloužit,na hory nejezdím a v Práglu toho moc nebylo. Brácha je má také a výjezdy na Jizerku a podobně bez nějakých problémů.
Září 16, 201212 r Škrabi: Ty jako profik-jak se divaš na Barumky? Barum Polaris? Já jsem je měl jednou na autě a něco tak hrozného jsem nezažil! Můžeš mi potvrdit nebo toto vyvrátit?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.