Prosinec 16, 20168 r Jaká "papírová" spotřeba? Existuje jenom normovaná spotřeba, stanovovaná za normovaných podmínek a uváděná v dokumentaci vozidla, a provozní spotřeba, kterou vozidlo dosahuje za různých podmínek v praktickém provozu. Provozní podmínky se mohou značně lišit od normovaných podmínek, proto se provozní spotřeba značně odlišuje od normované. Upraveno Prosinec 16, 20168 r od dodge
Prosinec 16, 20168 r Konečně rozumný názor na spotřebu,že spotřeba podle normy není provozní neví nikdo z novinářů.Ve všech testech operují se "spotřebou udávanou výrbcem" nebo "za kolik to má jezdit".Když jsem se jich ptal kde tento údaj berou,koukali na mě jako na blázna.
Prosinec 16, 20168 r No, ja teda mam 1.4 motor na plyn, mam na nem na plyn najeto 110 000km a jedine kdy smrdi je kdyz tankuju a obsluha vytahuje pistol.. ver tomu,ze doba 120tek, kdy plyn smrdel v celem aute je davno pryc... pokud vedle sebe postavim 2 auta tak ti garantuju, ze krome zlute nalepky a diry na plneni LPG nepoznas, ze je auto na plyn.. takove ty kecy, ze v LPG aute smrdi plyn jsou fikce hodne do poradu verte-neverte. To teda daleko vic smrdi nafta + problemy s moznym zamrzanim nafty v zime.. jeste mam v zive pameti, kdyz kamosum na horach zamrzla nafta pri -25 na horach pred 4ma rokama.. a to tam lili aditivia..
Prosinec 16, 20168 r Já tim myslel to, že u velkobjemu je papírová a skutečná stejná. Už v roce 2000 jsem jezdil s opel omega 2.5 v6 automat. V papírech 11.5 l/100 a skutečnost 11 a bylo jedno jesli se jelo město nebo venku. A pochopitelně dostávala záhul jako Mohelnice Brno za 55 minut. Sorry za ot.
Prosinec 16, 20168 r Ještě k názvosloví. Pro normálního člověka je to ta provozní. Pro firmu a stát při výpočtu náhrad je to normovaná. A tím je zaděláno na problém. A ten rozdíl je právě dán tou metodikou. A jelikož to je vymyšlené tak že to jde oblbnout fičurkama na motoru které v provozním stavu spotřebu zvyšují.
Prosinec 16, 20168 r Mě nesmrdí plyn fyzicky jen že jsem si k němu zatím nevytvořil náklonost. Asi ani nevytvořím dokud nevymyslí nebo nezlevní technologii která bude efektivní na turbomotorech.
Únor 4, 20178 r No já čekám na TSI 66 kw. Můžu ale říct, že kdyby se ještě vyráběla 1.4 MPI 63 kw co mám doted, tak jdu opět do této atmosféry.
Únor 4, 20178 r Leda žeby plyn, lepší zas než do tříhrnků. Ale jinak je už 1.2TSi v nejlepší formě, paradoxně těsně předtím než ji nahradí 1.0tsi.
Únor 4, 20178 r 1.2 TSi EA211 byla ve forme hned od zacatku. Nebo snad znas nejakou skutecnou bolest techto motoru?
Únor 4, 20178 r Tak to byla koneckonců i EA111, těsně před ukončením výroby :-) U EA211 ze začátku nebyly úplně ok přestavovače vačkové hřídele. Tátovi mého kolegy z práce se na oktávce za jízdy vysypal, výsledkem byla výměna celého motoru.
Únor 4, 20178 r před 1 hodinou, MilanHos napsal: Leda žeby plyn, lepší zas než do tříhrnků. Ale jinak je už 1.2TSi v nejlepší formě, paradoxně těsně předtím než ji nahradí 1.0tsi. proto jsem si pospíšil a kupuju ještě 1.2.TSI 4-válec ..tu moji TSI mám 2,5 roku a ještě bych ji dalších 2,5 roku splácel..tak jsem ji rychle doplatil ...doufám že bude šlapat motor jak u této dosavadní bez problémů
Únor 4, 20178 r před 11 hodinami, Maverick napsal: A duvod? Kvůli spolehlivosti. Za 6 let a 140000 km vč. LPG, bez jakékoliv závady. No třeba se ale TSI také osvědčí. Plyn už tam naroubovat samozřejmě nenechám a interval výměny oleje snížím na pevný, jako u současné 1.4 Upraveno Únor 4, 20178 r od Vojta.MM
Květen 8, 20178 r V 4. 2. 2017 na 1:53, Maverick napsal: A duvod? Jeden důvod by se našel - důvěryhodnost a jednoduchost prověřená kilometry i časem. EA211 je sice prověřen kilometry u majitelů, kteří jezdí hodně, není ale prověřen v čase u majitelů, kteří jezdí málo. Zatím nikdo neví, co bude odcházet po 10 - 15 létech nikoliv z důvodu opotřebení, ale z důvodu stárnutí. Jako tzv. jistota na důchod pro málo jezdícího majitele je pro mě důvěryhodnější 1,4_16V_MPI 63kW, byť jsem nově majitelem 1,2_16V_TSI_66kW. Ale třeba budu mile překvapen, tak jako jsem byl u motoru 1,2_12V_HTP_47kW, který (přes různé nepěkné zvěsti) těch 10 let bez problému vydržel (a i kdyby se teď vysypal, tak celková GO stojí v Motorservisu Ivan Kasl z dnešního pohledu směšných 25000Kč).
Květen 8, 20178 r @veliz Co odejde po 10-15 letech? Asi to stejný co může odejít po 15 letech na 1.4i 63kw(ale nemusí) Na TSi je bohužel navíc turbo co může odejít jinak co jinýho. A repas po 15 letech může být za stejnou cenu u nějakýho garážníka.. Pokud jde o téma jaký motor do F3 a jelikož není co jinýho vybrat a je zcestný řešit tady 1.4i tak si dovolím říct že jedině TSi. Automobilový trh jde s dobou a poptávkou, chceme levné a vybavené auto tak ho máme. Pokud auto chceš mít dýl jak 10 let tak koupit nové a chovat se k němu tak aby vydrželo.
Květen 16, 20178 r V 8. 5. 2017 na 21:42, MilanHos napsal: Co odejde po 10-15 letech? Asi to stejný co může odejít po 15 letech na 1.4i 63kw(ale nemusí) Na TSi je bohužel navíc turbo co může odejít jinak co jinýho. A repas po 15 letech může být za stejnou cenu u nějakýho garážníka... Turbo jistě, já jsem měl spíš na mysli rozdíl přímý - nepřímý vstřik, vysoký tlak - nízký tlak. Vstřikovače TSI jsou v principu podobné těm z TDI CR, a ty jak známo odcházejí, žádný garážník je neopraví a jsou extrémně drahé. Ale což, nakonec já jsem první majitel, mám 5 let záruku a co odejde po 10 létech nebo po 100000km už mě třeba nebude zajímat. Upraveno Květen 16, 20178 r od veliz
Květen 16, 20178 r No oni jaksi ty vstřiky na TSI moc neodcházejí. Ta podobnost je jen vzdálená, minimálně je tam ohromný rozdíl v tlaku paliva a samozřejmě v ceně, kdy vstřikovací ventil na TSI stojí někde kolem 1800 Kč... To se s dieselem absolutně nedá srovnat.
Květen 16, 20178 r @veliz Neznamená to že když jsou možná podobné tak že můžou stejně trpět. Přesně tak, s novotinou tě to moc trápit nemusí, zároveň bohužel jsi odkázaný příště zase na novotinu, protože za 5 let bude situace s ojetinama asi zas o něco horší Upraveno Květen 16, 20178 r od MilanHos
Květen 17, 20178 r Tak to jste mě uklidnili, 8000 za 4 ventily není sice úplně zadarmo, ale taky to není důvod k likvidaci rodinných úspor.
Říjen 19, 20177 r Jaky motor doporucite pro takovyto mini najezd: Kazdy den do prace 3km tam a 3km zpatky pouze ve meste. Plus parkrat tydne rozvoz deti a opet pouze mesto 3+3km tam/zpet. Upraveno Říjen 19, 20177 r od hlr
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.