MikeV Vloženo 30. Duben 2020 Sdílet Vloženo 30. Duben 2020 (editace) Ahoj všichni, přikládám svojí verzi opěrky pro nohu. Nešlo mi o estetiku, to je subjektivní věc, snažil jsem se po prvním roce používání vozu vymyslet něco účelného, aby se nešpinil koberec a v zimě nestékal tající sníh z boty pod kobereček. Stálo to jen nějaké to popřemýšlení a trochu námahy při odříznutí nerez plechu. Materiál je z bubnu staré vířivé pračky, kde jsem využil i ohyb a nemusel jsem to pracně formovat, nerez je poměrně tvrdý a při menším rádiusu rád praská. Původně jsem to chtěl udělat jako krytí celého podběhu k pedálům a případně i boku směrem vlevo, ale to se neosvědčilo. Byl problém s tvarováním (poškození povrchu) i uchycení nebylo tak stabilní. Nakonec zvítězila verze, viz foto. Dolní část je zahnutá a ústí nad gumový koberec (vynikající v zimě). Neúplně překrytí podběhu k pedálům se ukázalo v praxi jako nepodstatné, úplně stačí krátký překryv. Plech je přichycen dvěma pruhy suchého zipu, nalepením jen jedné části na plech. Původně jsem se obával, že to na originálním koberci nebude držet, nakonec jsem u toho již zůstal a nedoplnil další pruhy, není to potřeba. Povrch opěrky směrem do kabiny sice při výrobě vypadal hezky, ale ve voze to na můj vkus moc svítilo, tak jsem na to přilepil kus odřezku gumy, obuv se po tom také tak lehce nešoupe a je to pocitově příjemnější. Jak píši, je to subjektivně vyhovující, levná náhrada. I když jsem zvažoval Aliexpress (o origiálu ani nemluvě), nakonec náklady byly nulové, mimo práce. Používám to už 3 roky a zatím jsem to ani nemusel sundávat, koberec lze při čištění lehce vysunout a zase vrátit pod okraj plechu. Pedály jsem ani moc neuvažoval řešit, u F3 to není potřeba (pro mne z mého pohledu - zase subjektivně). Měl jsem jen u Š 1000MB a Š 120 upravený plynový pedál kvůli meziplynu při brzdění nebo při potřebě rozjezdu na křižovatce v hodně prudkém kopci, tam se mi to osvědčilo, bylo to pohodlné. Tady u F3 to již nepotřebuji. Poznámka: toto řešení nemá suplovat originál, jak tu někteří stále vytýkají. Komu se to nelíbí, ať si koupí origo a nepláče tu. Dávám to sem jako příklad a inspiraci levného praktického řešení a ne jako návod pro estéty. Editováno: 30. Duben 2020, autor: MikeV 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Děkuji @Kuchar7 za inspiraci.. Namontováno 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj79m Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Tiež by som tam chcel niečo dať, myslíte že toto je dobré riešenie? https://a.aliexpress.com/_dZQUNI7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 já bych tam dal ten z octavie, jak dávají skoro všichni. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Souhlas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Ten z Ali bude fungovat taky, ale vypadá, s prominutím, hrozně a neladí ani s plastovými, ani s kovovými pedály. Jinak taková drobnost, od té kovové (mám z SIII) se občas trochu nepříjemně odráží slunce :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj79m Vloženo 3. Září 2020 Sdílet Vloženo 3. Září 2020 (editace) Tak včera mi dorazila tá opierka z Číny, drží dobre, aj pre nohu je pohodlná, to či ladí alebo neladí s pedálmi neriešim, ide mi o účel, a aj tak to nevidí nikto okrem mňa keď nastupujem, za cenu 3,84€ aj s poštovným som max. spokojný.... Editováno: 3. Září 2020, autor: juraj79m 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Říha Vloženo 3. leden 2021 Sdílet Vloženo 3. leden 2021 Sakra, Kamiq je na trhu už dost dlouho, aby někdo vyšel na trh s něčím pořádným ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.