Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

To Greeg a PetrKV: vrzání v předních dveřích jsem řešil u levých předních dveří a měl jsem trabl v horním ukotvení madla dveří, je tam na výplni trn, který jde proti plechovému držáku, musel jsem ho přihnout a pro jistotu ještě omotal textilní páskou.... mám po vrzání...:rolleyes:

To Shaarky a Homy: na vrzání přední nápravy je přípis z bolky, na promazání uložení předních ramen, teď jsem po promazání ve fázi testu.... jinak jsem to už reklamoval třikrát...:wacko:

Editováno: , autor: MatySV
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

V místě, kde se dotýká sedačka řidiče středového tunelu/loketky, mi to lupe/vrže za jízdy a problém ošetření kůže to není. Aktuálně tam mám tento bazmek a je po zvuku, ale neřešil jste to někdo ? ...ono to tam možná nakonec i nechám, tak nějak ta sedačka nějak "lépe drží za jízdy", ale chtělo by to něco kvalitnějšího asi.

image.thumb.png.71f540242e2a1855ce315385c26ccbd2.png

• o 2 týdny později...
Vloženo

Neco mi klepe na prave strane zadniho sedadla. Puvodne jsem si myslel, ze je to podvozek, ale kdyz jsem sklopil sedacky a projel jsem se s tim, tak to klepat prestalo. Zkousel jsem hledat, co by to mohlo byt, ale nic volneho jsem nenasel. Netusite nekdo? Nekdo tu psal neco o nejakem plastu, ktery spojuje sedadlo s karoserii...

Vloženo

Nieco podobne mi zacalo na Golfe, a ked mi chalani v servise povedali ako by postupovali a kolko by som bol bez auta, tak som sa na to vy... a medzi sedacku a plochu o ktoru sa opiera tesne nad zamkom som dal kusok peny na vypodlozenie, a zatial je klud. Skus ci to pomoze.

Vloženo (editace)

Přesně takhle jsem začínal hledat pazvuk zezadu. Sedadla,pod nimi všude kolem co je volného, působilo to jako placebo,  sedadla se zaklaply a dobrý. Jezdil jsem s odklopenýma a skutečně to nebylo tak slyšet. Jakoby to šlo do prostoru jinak. Jenže to ve skutečnosti bylo hydrolůžko /obě/. Kovový zvuk, stačí i malá rychlost po panelce,vycházelo to přesně pod zadním sedadlem. Vyměnil jsem a naprostý klid.

Editováno: , autor: tomson1
Vloženo
On 5/30/2018 at 9:45 AM, tomson1 said:

Přesně takhle jsem začínal hledat pazvuk zezadu. Sedadla,pod nimi všude kolem co je volného, působilo to jako placebo,  sedadla se zaklaply a dobrý. Jezdil jsem s odklopenýma a skutečně to nebylo tak slyšet. Jakoby to šlo do prostoru jinak. Jenže to ve skutečnosti bylo hydrolůžko /obě/. Kovový zvuk, stačí i malá rychlost po panelce,vycházelo to přesně pod zadním sedadlem. Vyměnil jsem a naprostý klid.

Hydroluzka stale jeste vymenene nemam ( ale pujdou, jsem v TPI, ktere se tu uvadelo ). To sklopeni sedadel me prave primelo k tomu, zda je potreba ty hydroluzka vubec menit, jestli to fakt jen neklepe neco jineho - ale asi mas pravdu, ono to jen asi trochu lepe tlumi sireni zvuku. Nicmene, uz jsou 3 veci, ktere pujdou na reklamaci ( vrzani predni napravy, hydroluzka, nefunguje zadni nahon ). A to jsem tam byl nedavno ohledne chromovanych list ( s hydroluzkama tehdy nevedeli co ) :-/.

Vloženo
Just now, sk0d@ said:

a uz si skusil co som ti radil?

Jeste ne, ale budu s tim jeste experimentovat. Ono se to testuje dost spatne, chtelo by to nejaky usek na testovani :).

Vloženo

Do poslední chvíle jsem věřil, že to hydrolůžka nejsou, prolezl jsem vzadu kde co a nic jsem nenašel, bohužel to byly. Škodovky mám už plné kecky, příště si to moc rozmyslím,jestli ještě vůbec koupím. Jde o to, že v autě přes mega řeším pazvuky  a pořád něco. Musím ale na duhou stranu říct, pokud to vyladíš  ;)tak to svezení bez rušivých elementů je fakt hodně dobré. Mluvím za Laurina 206KW

.

Vloženo
45 minutes ago, tomson1 said:

Do poslední chvíle jsem věřil, že to hydrolůžka nejsou, prolezl jsem vzadu kde co a nic jsem nenašel, bohužel to byly. Škodovky mám už plné kecky, příště si to moc rozmyslím,jestli ještě vůbec koupím. Jde o to, že v autě přes mega řeším pazvuky  a pořád něco. Musím ale na duhou stranu říct, pokud to vyladíš  ;)tak to svezení bez rušivých elementů je fakt hodně dobré. Mluvím za Laurina 206KW

.

Rozumim Ti, mam uplne stejne pocity. Jak to tak vsechno procitam tady na foru, tak je to auto hrozne ojebane na to, kolik stalo.

Jinak, taky mam S3 L&K 206kW.

Tobe se to uz vsechno podarilo vyladit?

Vloženo

Mierne od temy, ale tento problem nie je len problem Superbu. Otec mal B7, vrzganie aj na rovnej dialnici. Katastrofa. V servise len vyjadrenia, ze je to v ramci tolerancie. Nakoniec Vasa (cardiagnostik.cz) mi podlepoval cast palubovky textilnou paskou a odvtedy OK.

Pre inspiraciu:

Vloženo
V 8. 12. 2017 na 11:08, homy napsal:

Mně na S3 adaptivní podvozek vržou dvě věci:

1. když přejde nějaký hup, tak jakoby vržou tlumiče, jde to někde z podvozku, nesetkali jste se s tím?

2. Nastartuju auto a pak se ozve divný zvuk, jako někde za radiem, trvá tak dvě tři vteřiny a pak to přestane. 

Jen hádám, čím to může být:-(

ještě jsem to neřešil se servisem, ale při dalším budou mít práci

Ahoj, ten zvuk po nastartovani niekde spoza radia ti nejako poriesili? Bolo to toto?

https://photos.app.goo.gl/pXQt8za3RwDZurdJ8

Vzdy po nastartovani a potom este niekedy po zmene vyduchu tlacitkom na ventilacii.

U mna to robia klapky ventilacie. Premazavali mi nejake tiahla, ale pomohlo to len ciastocne - robi to menej casto a tichsie, ale stale velmi zretelne.

Rad by som ich v sservise nasmeroval, nech to nerobia na 3-4 krat.

Vloženo

Vrže tunel na straně sedačky řidiče. Místo kde jsou díry na napoje. Ale jen strana u řidiče. Jak je auto v krutu. Třeba pomalý nájezd na vyšší retardér v do zatáčky. Ale dá se to opakovat i zmacknutim rukou.
Motorky oken byly posádkou přirovnány k navijáku na lano.
Vrzání vyklápěcí schránky v tunelu pro cestující vzadu rozesmálo na celou minutu posádku.... Zkusim zda to přejde samo. Třeba je to novotou.
... Jsem vlastně rád že hodně plastů nevrže.

Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk

Vloženo
V 31. 5. 2018 na 12:15, uxx napsal:

Hydroluzka stale jeste vymenene nemam ( ale pujdou, jsem v TPI, ktere se tu uvadelo ). To sklopeni sedadel me prave primelo k tomu, zda je potreba ty hydroluzka vubec menit, jestli to fakt jen neklepe neco jineho - ale asi mas pravdu, ono to jen asi trochu lepe tlumi sireni zvuku. Nicmene, uz jsou 3 veci, ktere pujdou na reklamaci ( vrzani predni napravy, hydroluzka, nefunguje zadni nahon ). A to jsem tam byl nedavno ohledne chromovanych list ( s hydroluzkama tehdy nevedeli co ) :-/.

Jak jsi poznal, že nefunguje zadní náhon?

Vloženo
On 6/7/2018 at 4:05 PM, Delphin said:

Jak jsi poznal, že nefunguje zadní náhon?

Zkoušel jsem launch control a prokluzovaly kola, asi tak 2-3 s, což mi přišlo divné. Tak jsem si toho začal všímat. Pak jsem se podíval do diagnostiky a byla tam chyba něco jako "haldex pump fault".

• o 2 týdny později...
Vloženo
V 28. 5. 2018 na 21:40, Maaarty92 napsal:

Vyndat středovou konzoli, zespoda sundat držák nápojů a místa která se o sebe třou máznout. Dělal jsem to tak a je klid.

Tu středovou konzoli vyndat kompletně, tzn. provést demontáž středové konzole? DÍKY

Vloženo
před 3 hodinami, Shaarky napsal:

Tu středovou konzoli vyndat kompletně, tzn. provést demontáž středové konzole? DÍKY

Ano, zadni rámeček s ofukem, ofuk, loletku, pak bocni kryty stredove konzole, ramecek radici paky, climatronic, popelnik a vyndat celou stredovou konzoli. Jestli mas uz nejaky z tech novych displeju, je lepsi vyndat i ten aby nedoslo k poskrabani spodni hrany.

Vloženo (editace)

@Maaarty92 díky, jsem se do toho pustil, snad jen dodám, že i když má člověk starší Columbus, je lepší to oblepit, protože ten středový panel jde dolů přes řadící páku dost blbě :-) - alespoň pro amatéra jako jsem já...

Jinak tedy ten zvuk, co to dělalo - dávám zde video před a pak již po demontáži, v držáků nápojů je prostě příliš velká vůle - řešení také přikládám.

Jinak jsem postupoval podle zde umístěných příruček a sice  (pokud to vadí, snad cenzor zasáhne) :

(ale jsou tam i věci, které tam chybí...takže člověk musí improvizovat trochu)

SmartSelect_20180622-192335_OneDrive.thumb.jpg.8cdd36f414d0d0328066f561ac6a7af1.jpgSmartSelect_20180622-192327_OneDrive.thumb.jpg.6551769ca5db2964382625c80bbda268.jpgSmartSelect_20180622-192319_OneDrive.thumb.jpg.5a76aae83e1fb53ba5a3e25f8ded54d0.jpgSmartSelect_20180622-192259_OneDrive.thumb.jpg.9a96dfcb62ada3bdb76a28691994fac5.jpgSmartSelect_20180622-190319_Drive.thumb.jpg.4fa9e897bdd7f49281879f5263504f33.jpgSmartSelect_20180622-192344_OneDrive.thumb.jpg.4f964e71c8acf570db6466d81ba212b1.jpg

A řešení - vymezit vůli těch plastových pacek na držáku nápojů ze spodu :

image.thumb.png.8489b6487ba1a61ec1178cc27ec93808.png

Foto z demontáže :

image.thumb.png.ca9e08bbb9e9f04a2a646e7efee179c9.pngimage.thumb.png.fdd0b4d9fa3ad96ba471e23a43acba19.pngimage.thumb.png.dd8d0b94a25fc82af4da9f824b9e03e3.pngimage.thumb.png.94798a287e57170f7c342ddfb3f9e486.png

Editováno: , autor: Shaarky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...