Přejít na obsah

Octavia 1.6 MPI - Emise do dílny!


schneefall

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Dnes jsem byl nucen natankovat na pumpě robin oil Vimperk.Hodil jsem do auta asi 20 l benzinulPodle maxidotu byl dojezd jen 3 km.Přijdu od placení, otočím klíčem a auto nestartuje.Otočím ještě jednou pak ještě jednou a nakonec naskočilo a odjel jsem.Říkal jsem si noo asi už bylo v motoru sucho tak než se palivo načerpalo tak to hold nechytlo.Auto pak při dalších startech chytalo v pohodě ale po pár km se mi rozsvítily emise a ASR a na maxidostu bylo psáno emise do dílny.Docela by mě zajímalo jestli to je špatným palivem nebo motorem, který je mimo jiné ve špatném stavu.Žere 1l oleje na 2000 km tak mě napadlo jestli to už nespaluje moc oleje a nezasrala se lambda, která posilá do ŘJ špatné údaje.Čeká mě ještě cesta 250 km domu tak snad dojedu.

Za případné zkušenosti či náměti předem děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 3 roky později...

Zdravim vsetkych. Mohol by som poprosit o radu. Asi pred mesiacom som dostal darcek : na otackomeri svieti zlta kontrolka /tvaru katalyzatora/. Chybovka je nasledovna: Emise - do dilny!

 

Z VAG-u sa mi podarilo dostat kod 1110 1101. Podrobnosti:

-------------------------------------------------------------------------------

Recirkulace spalin: : Nepodarilo se nebo ne

Vytapeni lambdasondy : Nepodarilo se nebo ne

Lamdadonda /y/ : : Nepodarilo se nebo ne

Klimatizace: Zdarilo se

 

Sekundarni vnaheni vzduchu /SLS/ : Nepodarilo se nebo ne

Odvetraci system : Nepodarilo se nebo ne

Vytapeni katalyzatoru : Zdarilo se

Katalyzator /y/: Nepodarilo se nebo ne

-------------------------------------------------------------------------------​

 

Motor bezi v pohode, je to verzia BFQ. Je trochu letargicky v nizsich otackach, ale to je znama vec a objavenie sa tejto chybovky na tom nic nezmenilo. Mierne nevyrovnany tah okolo 2700, ale zase to je znama vec a zmena v suvislosti s chybovkou ziadna. Volnobeh ukazkovo staly a vykon vyborny, ked som to naposledy prevetral, dosiahnut 200 nebol problem. Spotreba takisto nezmenena, 400km cesta s rychlostnym priemerom 112kmh je 7.2 litra. Pripada mi to tak ze veci jako lambda by som mohol vylucit.

 

Chybovka naskakuje hned, cize status tych vsetkych eko-hovadin je neznamy hned pri starte. A nepredpokladam, zeby odisli vsetky horeuvedene komponenty naraz.  Lambdy a kat po nejakych 60.000 urcite nie.

 

Preto logicka otazka, hladam tu spolocny zachytny bod: vie niekto o nieco, co maju vsetky tieto eko zvrhlosti spolocne? Poistka, rele apod....Podozrive mi pripada, ze vo va-gu som mal sporadicku chybu na hlavne rele. Preto strielam tymto smerom, ale ak by mal niekto skusenost s tym istym scenariom, velmi by mi pomohol.

 

Vdaka dopredu a vsetkym vela stastnych km.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka za odpoved. Komplet autoscan nasiel jedine a len tie sporadicke chybovky o tom rele :kol-32:. Tie som vymazal.

Dam tomu nejakych 50km vo vsetkych moznych rezimoch a hned pozriem ci tam nejake nove nepribudnu. Inak s autom max spokojnost, len toto ma fakt dostalo. Dam vediet ako sa to bude vyvijat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud není v paměti žádná závada, tak můžeš zkusit vytvořit readiness kód pomocí diagnostiky. Postupuje se krok po kroku a kontrolují se ty jednotlivé systémy: A buď se nakonec všude objeví, že to funguje ... nebo to vyhodí nějakou chybu toho konkrétního systému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlasim ze po vymazani chyboviek /sporadiky rele/ je kontrolka v klude. Co by potvrdzovalo uz uvedenu hypotezu, ak by sa to opakovalo znovu, bude to tym rele. Cize dat dolu spinac svetiel, ten plast pod volantom a zvysok je uz piece of cake. Ak by bol akykolvek dalsi problem, dam vediet. Vela zdaru a dik :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, na info panelu mi cca 14 dni pri startu pipne a sviti chybove hlaseni :  EMISE!  do dilny !  a na budiku sviti celou dobu zluty/oranzovy obrazek asi motoru (vrtulnik jak tady uz nekdo psal)

STK a EMISE mam nove od 6/2016, auto se chova stejne jako predtim.

1.Je to jen upozorneni na  interval kontroly emisi ?

2. Chyba pri spatnem spalovani -lze odstranit pres PC?

3. Spatny katalyzator , vyfuk, potrubi od motoru?

 

 

SKODA Octavia combi ambiente  1.6 mpi benzin 75kW ( r. v.2004)

EMISE do dilny.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...