Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo
On 7/16/2021 at 5:34 PM, Goauld said:

diskutabilni, jestli se ti s tim chce srat. Ja jsem velmi pohodlnej clovek, auto si vzdy nakonfiguruju tak, aby mi to maximalne vyhovovalo a nemusel jsem nic bastlit. Spolupracuji s mnoho hudebnimi producenty a parkrat uz ten Canton zvuk dostal pochvalu. (S3 kombi)

Ja by som sa s tým určite nehral, skôr nejaká firma ktorá sa špecializuje na autohifi. :)
Každopádne to vyzerá tak, že budeme objednávať L&K, takže otázka je tým pádom už bezpredmetná.

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Historie se opakuje. Nový S III iV ve výbavě L+K, rozhraní pro ovládání Cantonu se tváří moderněji, ale zvuk za těch 5 let v Boleslavi posunuli kupředu jen o drobný krůček. Je to sice méně uřvané než 2017, ale celkově je to frustrující. A neskutečně laguje načítání z externího disku. Vzal jsem HDD 500GB z předchozího auta, kde fungoval bezvadně. V novém autě když už konečně hraje nějaká skladba a kliknu na "přeskočit na další skladbu", tak se cca 5-6 vteřin nic neděje, hraje původní skladba. Pak je na vteřinu ticho, konečně začne hrát nová skladba, ale na displeji ještě asi 2-3 sekundy zůstává název té předchozí.

Koupil jsem fungl nový SSD disk 500GB a co myslíte, jak to funguje? Jako kdyby v infotainmentu chyběla půlka čipů a ty zbývající jsou asi z roku 1999...

Vloženo

A proc to nenahrajes rovnou do interniho disku ? Nebo nepouzivas normalni flashku. Jako pouzivat do auta 500gb disk a divit se ze to radiu trva naloudit je divny co. Rekl bych ze vyvojar nepocital stim ze by si to k tomu nekdo pripojil a proto tam je cca 50gb interni úložiště ne ?

Vloženo

Divit se, že v SIII r.v. 2017 (Amundsen + Canton) to s externím diskem fungovalo hladce a v SIII r.v.2021 (Columbus + Canton) to nefunguje, to je divné? Ani po změně z HDD na SSD to není žádná sláva - systém v novém autě s SSD má pomalejší odezvu než HDD ve starém autě.

Vývojář s tím nepočítal? Aha, takže specifikace externích zdrojů pro audio je tam jen tak na ozdobu...

50 GB interní úložiště někomu může stačit. V mém případě je to málo

Podporované zdroje.JPG

Vloženo

No jo, každý jsme jiný :-) a tak to asi má být :thumbsup_anim:

mám tam jen zlomek toho, co přechovávám doma na NASu, a i přes 500 GB se mi občas stane, že v autě dostanu chuť na album, které jako naschvál není na přenosném disku

Vloženo

Ano, pravda. A uživatel, kterému stačí rozhlasové stanice, si s velkou pravděpodobností nepřiplatí za Canton, takže v pořádku.

Tady je z mého pohledu problém v rozporu mezi příslibem či oprávněným očekáváním a realitou: dle marketingu MB si člověk připlácí ne úplně triviální částku za koncertní síň na kolech, v reálu dostane něco zcela jiného. U auta 2017 jsem cílového stavu (který tam měl být od začátku) dosáhl až po utracení dalších cca 40 tKč. A podobnou částku do toho nasypu i letos. Pokrok jsem si holt představoval jinak...

Vloženo (editace)

@guest100 Podle rozhodnutí Evropského parlamentu budou muset být autorádia ve všech nových vozech od roku 2019 vybavena příjmem digitálního vysílaní známým též jako DAB. 

😉 Nepřekvapí

Editováno: , autor: Rapid1.0
Vloženo

Kdo si koupí L+K, ten sice na rozpisu nenajde specifickou cenu za Canton, ale má to už "rozpuštěné" ve vyšší ceně za L+K. Zadarmo ten Canton rozhodně není.

Nechci překvapit zastánce kvality DAB, ale podívejte se na datové toky....

http://www.digitalradiodab.cz/rozhlasove-stanice.html

Vloženo (editace)

Samo sebou že nic není zadarmo, ale reagoval jsem na to, že jsi psal, že si za Canton připlatí. Určitě si ale nepřiplatí, protože nejspíš preferuje i jinou výbavu, kterou má L&K, určitě si L&K nebere kvůli Cantonu. A je třeba si uvědomit, že Superb III není a nikdy nebude koncertní síň, jako některé superluxusni vozy, a to ani s Cantonem, takže i když máš super sluch a smysl pro kvalitu hudby, ve své podstatě je i to nekvalitní FM pro někoho začala dostačující, pokud tedy nebudeš jezdit po super rovných silnicích 60 km/h. Canton není špatný, ale není to ta kvalita jako u jiných i nepremiových značek... 

Editováno: , autor: guest100
Vloženo

Asi se shodneme, že se neshodneme.

Ad někomu to stačí: ano.

Ad výbava: Canton se dá kombinovat i se Style /to byl můj případ v r. 2017/ takže je to něco, co je za příplatek. Zadarmo to rozhodně nedostanu ani v L+K

Ad koncertní síň: po draze zaplacené zkušenosti vím, že to není koncertní síň. Proto jsem se podělil o zkušenost, aby jiní uživatelé věděli, do čeho jdou. Protože MB na webu nadále hlásá marketingový bullshit "dokonalý zážitek z vaší oblíbené hudby"

Neřekl bych ani Ň kdyby takto hrálo základní rádio...

Výstřižek.JPG

Vloženo

hele ... kdyz jsi audiofil (to myslim pozitivne, .. urcite ne hanlive), rozhodne nebudes spokojeny s tim, co tam je ... budes vylepsovat.

pro me, jako "hlucheho" posluchace, je to super. 

mam kamarada, co se audiem zivi a bavi ho to ... kdybych chtel poradit s necim domu za 50tkc, posle me do haje, ze to jsou same sroty a ze to vubec nehraje ... to je tak cena za reprak .. 

tim chci rici, ze 95procentum to bude stacit a bude to mnohem lepsi nez jejich domaci audio a ostatni do toho nacpou silene penize ...

Vloženo

Taky si myslim... Take mam Canton a za me je to naprosto dostacujici, stejne tak jako je pro me jako auto dostacujici Superb. Urcite by se tu nasel nekdo, pro koho je Superb vrak a nejezdil by v tom, protoze ma vyssi naroky.

Takze Canton za me k Superbu adekvatni, ale vyjimky se urcite najdou. Zajemce si muze Canton poslechnout v salonu a pak se rozhodnout.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Vloženo (editace)
před 6 hodinami, Duke650 napsal:

...

Výstřižek.JPG

Ale však mají pravdu, přeci jsme lidé a pocit a zážitek z té hudby je vždy subjektivní. Za standard lze považovat pouze základ co dodává Škodovka v daném typu vozidla. Vidíme to snad všichni trochu soudní, že nelze srovnávat ani v rámci značky (rozdíl např. Octavia a Superb). Škodovka sama někde psala, že je standardní audio i Canton je jinak laděný pro každý model, natož pak srovnávat co je standard a nadstandard v rámci koncernu nebo konkurenčních značek. Tedy to co píše Škodovka, to je bohuzel pravda. Tedy jasný souhlas s tím, co píše @Plzeňáčeka i další... 

Ještě doplním jednu zajimavost, dnes, 13. února, je Světový den rádia, ktedy v roce 2011 vyhlásilo UNESCO. Tento den má poukázat na důležitost tohoto komunikačního prostředku a podpořit inovaci v oblasti nových médií. 

Editováno: , autor: guest100
Vloženo

Pánové nestačím se divit. Tolik advokátů škodovky a snaha vysvětlit, že mám přemrštěná očekávání... jsem dojatý.

Ano, vnímání zvuku/hudby je subjektivní, dalo by se o tom dlouze diskutovat, za cca 40 let v hifi jsem si stihl něco málo nastudovat / naposlouchat 

Už tady nebudu dráždit, rozloučím se konstatováním, že i tovární rádio Sony v Mondeu cca 2012 hrálo lépe než Canton 2022.

Přeji všem zákazníkům škodovky, aby nebyli zklamaní jako já. 

• Líbí se mi 2
  • Pozitivní 5
Vloženo

Myslim si, ze na pomery tzv. vysoke uzitne hodnoty hledane u Skody je priplatek za Canton s ohledem na jeho prinos extremni. Za danou cenu je podle me mnohem lepsi investice do kvalitnich repro a nebo odhlucneni.

Vloženo

@bojler Přesně takhle jsem přemýšlel taky. Měl jsem půjčené auto s Cantonem - nepřesvědčil. Přečetl jsem zkušenosti napříč fórem - nepřesvědčil. Investice do jiných repro či odhlučnění se mě osobně taky jeví jako lepší rozhodnutí. A tak Canton v konfiguraci nakonec neskončil. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Hale lidi, taky jste si vsimli ze u aut bez Cantonu jsou normalne ve dverich dole 4 velky repraky a nahore vejskace....  ale u Cantonu jsou velky repraky hlavni jen ve predu... v zadu jsou dole jen naky stredaky a nahore vejskace... Kdyz presunu fader na zadni cast auta tak hraje jen subwoofer a ty vejskace ze zadnich dveri a zespoda jen jakoby stredy bez basu...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...