Přejít na obsah

Voda v elektrice - vše mrtvé


AR1

Doporučené příspěvky

Zdravím , potřeboval bych zkusit rychlou radu. Přijdu k autu, ani jeden klíč nereaguje. Otevřu mechanicky a u řidiče šílená louže vody. Přijel jsem večer, takže zateklo při nočním dešti. Asi kolem okna nebo kolem dveří. Jenže auto je totálně mrtvé. Zkontroloval jsme pojistky u řidiče i u autobaterie, všechny OK. Nakonec jsem změřil baterku - jen 4,7V. Což vůbec nechápu. Baterie byla do té doby OK, před měsícem dobitá (jen pro jistotu před zimou). Co to zatečení mohlo spáchat za škody na autě? Jak to že se baterka takhle vybila - nějaký zkrat? Ale pojistky OK? díky za nějaké nasměrování, jestli Vás něco napadne.

Editováno: , autor: Pawouk
Název tématu upraven v souladu s pravidly fora.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejprve zjisti kudy zateklo. Podívej jestli nemáš ucpanej odtokovej kanál pod stěrači ! Voda se dostala někam do svorovnic či řídící jednotky. Pak dojde k odběru proudu a vyb.akumulátoru.. jen doufej že to jednotka vydržela. .voda u řidiče či spolujezdce ?

Editováno: , autor: Mara Vlk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voda u řidiče. Kanál zkusím najít. u staršího B5 Passata jsem z něho vyrazil nějakou průchodku aby se to neucpávalo, ale to je už x let, tak snad to najdu.

Malý posun - připojil jsem auto na starou autobaterku. Auto ožilo, lze zapnout zapalování. Maxidot píše zkontrolovat světla, ty všechny svítí, a potom napíše závada ESP. Nevím, hodím to pak na vag. Startovat jsem nezkoušel, protože nemám teď doma kabely a jednak se bojím, že je někde voda a zakouří se z toho, až vemu za klíček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To najdu tedy předpokládám pod tím kobercem? Nechce se mi věřit, že je to stejná zhovadilost jako mám pod nohama komfortku u toto Passata.. Log je skoro celej červenej, ale asi nejvíc držkuje nízký napětí. A možná jsem si něco před chvíli SW odkurvil. Měl jsem jet do práce, docela blbá a důležitá schůzka, už jednou odložená, místo toho letu v autě, zase prší, ku.va!!

 

Tak podle toho co jsem našel, je pod palubkou za tím malým kastlíkem vedle volantu vlevo? Podle toho co jsem se dočetl a co mi to teď dělá, tak to bude na 99,99%, budeš mít pravdu, ferdo. To nechápu, že tam tak najednou brutálně zateklo..

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BCMko je nahoře nad spojkovým pedálem...náhodou soundsystém nemáš??

 

Tady postup jak vyndat BCMko:

http://www.pdf-archive.com/2013/12/18/bcm-tausch-skoda-superb2-combi/bcm-tausch-skoda-superb2-combi.pdf

 

 

Tady je info o všech jednotkách v autě:

http://slideplayer.cz/slide/2020897/

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sound systém mám - další průser?

 

Tak jsem to našel dobře, jsem ve stavu, že mám sundanej ten kastlík s diag, zásuvkou a světátýlkem. díky za ten postup, jdu to studovat. Zatím jsem pod to šoupl větráček s výhřevem, doufám, že zapálím auto :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tu mám taky :-) Jeb, jeb.

 

Ale ještě napadá, že asi ten soundsystém v tom  nebude, protože parkuju mírně  čumákem z kopce, takže louže byla jakoby pod sloupkem. Ale samozřejmě jdu na to kouknout.

 

 

Edit - ten soudsystém je to bago s tím velkým chladičem (žebry) na sobě? Jestli jo, tak ten je naštěstí nedotčený, i když zrovna ten by šel vyndat nejlíp.

 

 

A ještě dva dotazy, mechanický - abych kouknul pod ten kryt stěračů, tak ty plasty vyndám až když sundám stěrače (ramínka)?

 

A druhý - ty hadice od panoramy najdu kde? Nevím, jestli půjde střecha otevřít, před tím když jsem to zkoušel, tak nešla okna. Zatím tedy suším a dobíjím baterku. Mám obavy že tam bude někde kraťas, když jsem napojil nabíječku na neodpojenou baterku, tak vylítl její ampermetr do maxima (7A) a za pár vteřin nabíječka vypla. Jinak nabíjím s odpojenou baterií. Bojim bojim že ta jednotka je v háji.

 

Zítra do práce si vemu manželky Pašíka a v neděli strávím  na autě. Jsem zmrzlej jako holubí trus a to bude asi ještě horší počasí.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem tak dělal, stáhl jsem tu gumu z lemu a svítil tam baterkou.  Takto jsem tam nic neviděl v tom smyslu, že je tam čisto. Když jsem to měl u passata ucpaný, tak tam bylo takový bláto.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odtoky panorámy sou v A a D sloupkách , pokud maš mokro vpředu tak A sloupky a asi teda u tebe řidičuv , to se naplní a teče to po vnitřku tapecu A sloupku do pojistek a na podlahu , (ten tapec sloupku maš suchej ?
pokud maš zaruku , uplatni jí 
pokud ne A tapec dolu a roh stropu , u mě bílá hadice okapová , stahnout a kompresorem fouknout , vrátit a vystaráno zase na čas , ale když čtu žes plaval tak moc , tak to je krutý ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tapec suchej vypadá, ale to mohlo oschnout. V létě jsem si všiml v myčce, že na tapci na sloupku jsou mapy vody, ale to jsem bral že to někde protlačila myčka pod tlakem. Věděl jsem, že to budu výhledově řešit, protože od té doby nic. Až do dneška... Záruku nemám, je do bazar.

 

edit - malý posun, baterie ukazuje 12V a auto je vyhřátý jak v létě, pod palubkou vše na pohmat suché. Auto startuje (alespoň dojedu bez odtahu se servisu), i ta okna fungují, nabíječka se i na připojené baterii již chová korektně.

 

Maxidot stále hlásí závadu ESP a na palubce zůstává svítit oranžový volant (mám kessy, ale zámek volantu odemknul)), to ESP a tlak v pneumatikách.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrola teď večer při dešti. Zatékání od výšky tapecírunku dveří, sloupek suchý. V palubce nad pojistkami (při pohledu na pojistky při sundaném víku) je vidět trochu vody. Nevím kudy by to mohlo téct, oblast BCM úplně suchá (ale prší oproti včerejšku jen drobně.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se na ní zítra chystám, zatím jsem našel ve sloupku tu hadici :-)

 

Auto plně funkční, diagnostika vyjma problémů s napětím neukazuje nic, po smazání vad log zatím vše OK.

Při polévání auta vodou se zatékání neprojevuje. 

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže mám jeden problém - stále mi hřeje sedačka. Nereaguje na ovládání. Ve VCDS jsem si vypnul, že mám vyhřívané sedačky (že bych je jakože vypnul, aby mi to nežralo baterku) ale zřejmě to nemá vliv... Nějaké rady nebo mě už servis nemine? Ď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže je to najisto panorámou. Hadice na profuk neprůchodná, při silnějším fouknutí v tom začalo "škručet". Propláchl jsem to zahradní hadicí a už z toho jede voda jak zběsilá, když střechu napouštím přímo zase hadicí. Což ukázalo i na ucpanou pravou stranu. Co je zajímavý, že když jsem pod stropnicí napojil vodu na odtok do panoramy, jako do protisměru a čekal jsem, že mi voda poteče kolem střechy ven, tak k tomu nedošlo ale nějakými otvory v plastech kolem panorámy to teklo do stropu.Což je divný  a i trochu blbý, protože jsem si říkal, že bych čas od času celý systém v protisměru od výtoku ve dveřích preventivně profouknul. Ale odtok funguje normálně.

 

Sedačku dnes nevyndám, nemám samozřejmě tu správnou hvězdičku, vytáhl jsem pojistku od topení sedačky a musí to počkat snad jen do zítra. Tím zatím s elektrikou končím, jdu řešit tapec do jiného vlákna.

 

Zatím díky všem za rady, hodně mi to pomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám podobný problém. Po dešti komplet mokrý A sloupek u řidiče a voda na rohožce. Panorama. :kol-29:  Při jízdě jde občas slyšet ze stropu i šplouchání. Jednou jsem se i lekl, že tam mám žábu... :kol-44: . Auto mám 14 dní. Dovoz Itálie. Bylo mi divné, že byl lehce vlhký koberec na levé straně. Místy i dokonce plíseň. Zaschlé kapky vody na vnitřní straně oken. Nejde ani osvětlení nohou u řidiče. Žárovka je ok. Dám to do servisu, nemám prostředky to sám opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...