Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Jo takhle, já jsem psal dojmy o podvozku na druhé stránce. Koupil jsem nedávno superba a podvozek byl úplně nesmyslně měkký. Tak jsem to právě začal řešit prvně výměnou za eibach pro kit  ( což úplně nepomohlo ) a následně šly ven i origo tlumiče, které byly v tahu asi stejné, ale na tlak měkké jak bláto. Přes škoda servis jsem to neřešil a vydal jsem se cestou náhrady. Našel jsem ty bilsteiny jenže pro supa dělají jen zadní a stejné bláto jako originál, tak jsem hledal na posledního passata ( což má stejný podvozek ), objednal jsem si k prodejci dvě varianty a osobně jsem si ty tlumiče byl zkusit ( tuhost v tlaku ), protože tuhost origo jsem věděl. Vybral jsem, namontoval a jsem spokojený.

Možná by šlo v škoda servisu objednat tlumiče na spotline verzi. Snad by mohly být tvrdší.

Upraveno od AdoksS

Jaké máš prosím čísla tlumičů Bilstein a pružin Eibach? Co jsem hledal, tak se podle různých zdrojů liší.

• Autor

Oni sa nestrielaju tie cisla iba tak.Je to hlavne podla rocniku,motorizacie,prevedenia karoseri a  zatazoveho stitku na B stlpiku spolujazdca.

Myslim si,ze eibach a bilstein/kedze spolupracuju na podvozkoch/ maju v takomto pripade namixovanu priamo sadu na auto podla tychto parametrov,takze skusil by som pozriet na ich strankach.

https://www.eibach.cz/konfigurator/b12-pro-kit/#tab=undefined&manufacturers=49&prop-131=&prop-132=&prop-139=&ord=1&os=0

Bohuzial Superb 3 je este prilis nove auto,tak jedine ich skusit priamo oslovit,nech nieco odporucia.

Prave, ze u Eibachu v online katalogu jsou k dispozici dve cisla. Jedno shodne s eibach.cz a PDF katalogem - E10-85-041-04-22. A v online hledani to nabizi i verzi, ktera je uvadena v PDF katalogu Eibachu pro combi 2.0 TDI i TSI ve verzi 4x4.

Mimochodem, pro Passat s 1.6TDI je uvadene pouze jedno cislo, ktere jsem napsal nahore. Komplet pruzina + tlumic bych samozrejme taky preferoval, pokud by se nasel.

• Autor

Uvadzaju sa preto 2,ze podla vybavy a prevodovky mas ine zatazenie prednej napravy.Preto ako pisem,pozri ten zatazovy stitok na B stlpiku spolujazdca a podla toho vyber,ktore s k tvojej hmotnosti blizsie.

Co pozeram ja,tak je iba 1 typ

https://www.eibach.cz/konfigurator/#tab=undefined&manufacturers=49&prop-131=SUPERB (3V3)&prop-132=1.6 TDI&prop-139=1.3.2015&ord=1&os=0

Upraveno od Patrik1971

bojler: pruziny tyhle - skoda superb kombi/vw touran, E10-79-012-03-22. Tlumice hodim az budu doma.

Upraveno od AdoksS

tlumiče přední:

BILSTEIN - B4 OE Replacement 22-230539

tlumiče zadní:

BILSTEIN - B4 OE Replacement 19-253428

Aha, takže překvapení. Měl jsem za to, že to byly B6. Je rozdíl citelný? Šel bys do toho znovu? Nejradši bych vyměnil za originály a nedělal pokusy. Ale nejsu si jistej, nakolik jsou tlumiče na autě zničený a nakolik zmetky už z výroby. Poznatek, že v tlaku hrůza, v tahu relativně dobrý, to přesně sedí.

Plus ještě jedna otázka - to byly doporučené pro tvou motorizaci a nebo výběr něčeho jiného po otestování?

Upraveno od bojler

Já jsem z toho nechtěl žádnou tvrdou motokáru :). Jestli bych do toho šel znovu, ano, psal jsem výš, že jsem spokojenej.

Tak jsem si představoval, že by měl můj superb jezdit.

Přesedl jsem do supa z mondea a teď je to stejný nebo spíš lepší.

Jelikož na supa bilsteiny nejsou, jen zadní, tak jsem hledal adekvátní náhradu u passata ve stejné morozicaci a verzi auta.

Z toho vylezly ty dvě varianty, které jsem si vyzkoušel a vzal jsem tu nejtvrdší :D

Nikomu nic nenutím, jen to jsou mé postřehy a zkušenosti s tímto problémem.

No po filtrování dle motorizace verze B4 existuje. Takže do toho asi půjdu přes levnější variantu B4 + Eibach Pro-Kit a uvidíme. Horší to snad být nemůže.

Opravdu markantní rozdíl. Akorát já jsem zkoušel zadní B4 pro superba a byly dost měkké oproti verzi pro passata. Proto jsem vzal vše na vw.

Tak at si nedáš práci s výměnou a vono to bude skoro to samý.

• 5 měsíců později...

Zdravim. Vedeli by ste mi tu hodit foto superbu III ktory ma namontovane eibach pro kit? Len chcem vediet ako nizko to bude. Vdaka :) 

• Autor

Na 1 strane mas foto

To by si to musel vše pročíst, aby věděl co tady je.

• 2 měsíce později...

Zmeril by nekdo se standardnim tovarnim podvozkem bez DCC vysku od blatniku po lem disku? Mate 13 cm vpredu a 14 cm vzadu? Diky

Standardny podvozok bez DCC, 2.0 TDI, 17" disky:

Vzadu 14cm

Vpredu 14,5cm

Diky moc. Zapomnel jsem na ruzne velikosti disku. Musim to prepocitat :)

Já měl pro Superba3 se sportovním podvozkem připravené řešení, ale auto jsem vrátil pro neodstranitelné vady a nemusel jsem řešit, co nevyřešil výrobce. Houpavost auta nemá s pohodlím nic společného. 

Upraveno od ferda25

Takze kdyz to vezmem po porade:

- udajne pripravene reseni podvozku, ceho se tykalo, to neuvedes, neni to dulezite

- neodstranitelna vada v podobe nezobrazeni kamery nebo ceho po vyrazeni a opetovnem zarazeni zpatecky, to je skutecne k tematu

- houpavost sice udajne nema nic spolecneho s pohodlim, ale ze je to pro radu lidi krajne nepohodlne, to je jedno

Chapu to dobre?

Stabilizátory náprav :kol-142:

Joker 85: tzn. dát tam silnější stabilizátory?? Ty řeší náklon auta ne?

Jasný, ale to neřeší tu "houpavost".

V 22. 9. 2018 na 18:45, H1982 napsal:

Byl jsem dotázán na to, jak vypadá auto s Eibachy, tak tady je pár fotek.

Dobry den, je to na R19 alebo R18? Mate tam aj DCC?

dakujem za info 

Upraveno od Pawouk
Upravena citace.

V 21. 9. 2018 na 15:56, H1982 napsal:

Jen po úpravě komentáře dodám, že takto vypadají ty pro-kity.

eb.jpg

Jen tak mimochodem, zadní dorazy se s nima nedávají vůbec, kupují se samostatně, nechávají se původní a nebo tam jenom dva nejdou vidět?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.