Přejít na obsah

Klepanie motora

Kxan

Doporučené příspěvky

Zdravim,

v novembri som si kupil ojazdenu fabiu I rocnik 2001 50kw, posledny mesiac pocujem z motora klepanie. Klepanie sa opakuje v pravidelnych intervaloch cca 15sekund to klepanie pocujem potom zas 30s nic a znova 15sec klepe... Za studena to nepocut, az ked sa motor zahreje a potom na volnobehu ked ho necham tak to pocujem. Taktiez na volnobehu mi kolisaju jemne otacky 900 - 800. Bola vycistena skrtiaca klapka, nepomohlo. Vymenil som vodne cerpadlo, ani to nepomohlo.

Neviem ako to lepsie popisat, prikladam video kde je to pocut, v 15 sekunde zacina to klepanie a v 32 sekunde to prestane klepat.  

Viete mi prosimVas poradit co to moze byt ? Resp. je potrebne to riesit alebo je to normalny zvuk motora lebo casto na krizovatkach pocujem auta s rovnakym zvukom z motora ale nepretzitim nie ako umna kde je klepanie v intervaloch.

Dakujem pekne.

Editováno: , autor: Kxan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie rozvody neboli menene podla povodneho majitela.

Precital som teda par debat o tych hydrosteloch ale kazdy tvrdi nieco ine.... niekto ze staci vymenit olej, niekto ze tam treba nieco nieco dotahovat o pol otacky atd atd... predpokladam ze najlepsie je to cele vymenit za nove, takze v podstate potrebujem kupit toto http://www.skoda-dily.cz/eshop/047109309-zdvihatko-ventilu.html  16x (v jednej debate niekto pisal ze tych hydrostelov tam je 16 a treba menit vsetky) ? 

Editováno: , autor: Kxan
Odkaz ke komentáři

Pro začátek skus vyměnit olej,mě to taky cvakalo a dal jsem tam místo 10w40 olej 5w30 a trochu to pomohlo,ale uvidím při další výměně,prý jedna nestačí. Když nepomůže tak pak už jen výměna hydra a není jich tam 16 ale jen 8,teda jestly máš klasiku MPičko. A hydra levnější jsou tady http://www.cc-autodily.cz/zdvihatko-ventilu-1_1?brand=SKODA&model=FABIA sice je v názvu že je to pro octavku,ale jsou i pro fabii.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak rozpraval som sa s mechanikom a radil mi olej 5W40 Castrol. Moze byt ?

Kazdopadne pytal som sa ho aj na tie hydrostely ak by olej nepomohol, povedal mi ze mam "tu"  starsiu fabiu ze nema hydrostely, tak ja som teraz stoho jelen co to tam klepe...

Auto presne podla technicaku: Fabia Combi 6Y, identifikacne cislo motora AQW, zdvihovy objem valcov 1397.0, 50.00kW

Odkaz ke komentáři

Nema hydrostely aha xD.

Zkus vymenit olej , podivej se zda nemas kasi pod vickem oleje. Me to klepalo , kdyz mi sla voda do oleje a olej byl ridky.

Jinak muzes zkusit vymenit za ten 5w. Jen pak hlidej zda ti nebude auto ten olej zrat. Dalsi moznost pak vymenit hydra nebo na to kaslat a dat volume na radiu doprava.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...