Thomas123 Vloženo 12. Září 2016 Vloženo 12. Září 2016 Dobry den, prosim o radu, kde by mohl byt problem. Auto: Skoda Fabia I sedan 1.2 HTP 47 kW, r.v. 7/2004, motor AZQ Co se stalo/ co se deje: Na parkovisti pri rozjezdu auto chciplo - rychle pustena spojka bez pridani plynu, klasika, obcas se stane kazdemu ... Pak uz se ale nepodarilo nastartovat - starter po otoceni klicku udelal cvak cvak a nic, vsechny kontrolky zhasly. Parkrat opakovano a nic. Bylo potreba odjet z pekne blbeho mista, kde to chciplo, tak jsem dal klicek do polohy, kde se rozsvitily kontrolky, za 2 a sup z mirneho kopce, auto chytlo, dojel jsem na misto, kde jsem ho mohl odstavit. Zhasl jsem motor, zkusil jsem nastartovat a auto chytlo na drnc. Vytahl jsem baterku a dal na nabijecku, nabil a dal zpatky. Zkousim nastartovat, starter nedela uz nic, zadny zvuk. Byl vecer, laborovani jsem nechal na druhy den. Prijdu, otocim klickem a start na drnc, chcipnu a parkrat opacko - je poznat, ze se autu nechce nastartovat. Na VAGu chyba souvisejici s katalyzatorem a nejakym cidlem, smazano a uz se ted nerozsvitilo. Tak jsem se rozhodl, ze vymenim starter - civka spatna (???) nebo neco. Jeste jsem se vydal na cestu a behem cesty se mi nekolikrat rozsvitila zluta kontrolka ABS spolecne s kontrolkou s cervenym vykricnikem a parkrat to vzdycky zapipalo. Korunu tomu nasadila kombinace kontrolky ABS, cerveneho vykricniku a zlute kontrolky serva doprovazeno prekvapive tim, ze neslo servo - volant horsi ala Felicie. Po techto pataliich se mi starter nejevi jako duvod spatneho startovani. Kde hledat chybu? Diky Citovat
Mirek 835 Vloženo 12. Září 2016 Vloženo 12. Září 2016 Ahoj mrkl jsi na hlavní pásové pojistky na baterce? Vyšroubuj očisti od oxidace pak uvidíš. Citovat
Thomas123 Vloženo 12. Září 2016 Autor Vloženo 12. Září 2016 Mirek835: Priznam se, ze jsem nevedel, ze tam neco takoveho je. Rozdelal a okartacoval. Ten hlavni kabel +(?) pravy se 175A pojistkou jsem musel nasilne presunout na volnou pozici 4, protoze pod nim byl nataveny plast a nesla vy/nasroubovat maticka. Nicmene nepomohlo. Cosby: ve kterych mistech? Citovat
Mirek 835 Vloženo 13. Září 2016 Vloženo 13. Září 2016 O shnilém motorovém svazku je tady toho taky dost popsáno. Levý nosník podběhu. Mrkni vedle posilovače brzd dolů-na ten svazek hromady drátů. Citovat
Karel z HK Vloženo 13. Září 2016 Vloženo 13. Září 2016 Nejdřív zkus vyměnit baterku a vyčistit svorky. Až potom řež složitosti. Citovat
Thomas123 Vloženo 13. Září 2016 Autor Vloženo 13. Září 2016 Dneska snad vyreseno, problem byla baterka - naprazdno davala 12.8 V, v zatezi temer nic, ale i tak to obcas chytlo. Divim se, ze inteligentni nabijecka mi nehodila nejakou chybu. Citovat
Karel z HK Vloženo 14. Září 2016 Vloženo 14. Září 2016 Inteligentní nabíječku inteligent vyhodí! Je blbá jak pučtok! Umí akorát vypnout při 14.8V ale plně nabitá baterka je při 16.8V. A vo tom to je:-) Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.