Přejít na obsah

Zvýšení volnoběhu při zastavení auta 1,4 16v BKY


Radek13

Doporučené příspěvky

Ahoj,  mám Fabii 1,4 16v 55kw, pokud je auto v pohybu je volnoběh normální cca 800 ot/min , po zastavení auta se zvedne na 1000-1100, při vypnutí světel, popř. klimy na 1200-1400. Je to závislé na čidlech ABS, stačí zvednout jedno kolo a roztočit na jedničku a je volnoběh OK. Při odpojení čidla ABS je volnoběh trvale zvýšený i když se kolo točí. Jedno čidlo ABS jsem nedávno měnil a čidlo  otáček na klice, taky jsem spojil nějaký uklepaný dráty na konektoru zespodu motoru, (konektor s dvěma dráty) vedly ze svazku do svazku, takže nevím co to bylo. Výpis závad bez záznamu. Je nějaká závislost mezi ABS a motorem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když zvednu kolo a dám jedničku bez plynu, protáčí se jen jedno kolo, pak motor drží 800 ot/min, vyšlápnu spojku, kolo se zastaví, volnoběh vyleze na 1100 ot.  Při jízdě na neutrál drží spolehlivě 800 ot. po zastavení se zase zvedne. Je to nějak propojený s ABS jen nevím proč a jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsně po nastartování to má tendenci chcípnout, po druhém nastartování to většinou udrží. Dokud se točí aspoň jedno kolo, tak je volnoběh v pořádku, zvedne se vždycky po zastavení auta. VAG nemám, jen jsem to nechal připojit na diagnostiku, závada žádná. Mám v tom LPG, ale dělá to na plyn i benzin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...