rowz Vloženo 12. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2017 Máte už někdo Rapida s tímto motorem? Jakou máte reálnou spotřebu? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrzi Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Měl jsem půjčenou předváděčku na víkend, při klidné jízdě není problém pod 5, opak do 7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEFIANT Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 chtělo by to přehled spotřeb pro různé rychlosti jako např.: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John S Vloženo 16. Září 2017 Sdílet Vloženo 16. Září 2017 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hrosifarma Vloženo 17. Září 2017 Sdílet Vloženo 17. Září 2017 Zdravím všechny. Jsem tu nový a vlastním měsíc Rapida 1,0 TSI 81kW 6-ti kvalt. Co se týká spotřeby viz foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hrosifarma Vloženo 17. Září 2017 Sdílet Vloženo 17. Září 2017 Myslím, že zatím dobrý.......auto mám od nova tak uvidíme jak se bude spotřeba vyvíjet...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrzi Vloženo 17. Září 2017 Sdílet Vloženo 17. Září 2017 Slušná spotřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david_smid Vloženo 23. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2017 Zatím zajíždím, ale pohybuji se okolo hodnot z techničáku. Kombinace, bez dálnice, 81kW. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 26. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2017 Výsledek takové převážně mimoměstské trasy (max 10 % město). Žádné zdržování, trocha předjíždění, teprve si na Rapid zvykám. Nemá ani 400 km. S Fabií HTP (tedy zajeté auto, které dobře znám) jezdím podobnou trasu za víceméně stejnou hodnotu. Přijde mi, že ve městě nebo do kopce bývá HTP možná i rozežranější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david_smid Vloženo 26. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2017 Počkal bych na 500km, až začne fungovat regulace tlaku oleje. Spotřeba mi v tu chvíli skokově klesla tak o 4 - 5 desetin. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrzi Vloženo 7. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2017 S rodinou autě, motor dělá radost 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 Najeto 1000 km a dlouhodobá spotřeba 6,2 ale pořád to klesá. Při klidné jízdě do práce 13 km je spotřeba 5,1. Motor nešetřím, ale pořádně zajíždím po zahřátí oleje. Ještě 500 km budu maximálně točit 3500 otáček. Potom se bude muset motor ukázat. Už teď se začíná motor krásně probouzet po překročení 3000 otáček dřív to nebylo znát. Do 3000 otáček to taky nemá chybu. Neměl jsem takové očekávání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 S 81kw se dá jezdit za 4? No já to mám 4dny, najeto cca 80km a už jsem se dostal za 6,5 po městě. Tak počítám že jak pojedu někam dál, tak snad něco přes pět bude. No co jsem měl staré auto, tak po městě 10. Takže na mně je 6,5 už tak ok :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mutislav Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 Před hodinou, s-tony napsal: S 81kw se dá jezdit za 4? No já to mám 4dny, najeto cca 80km a už jsem se dostal za 6,5 po městě. Tak počítám že jak pojedu někam dál, tak snad něco přes pět bude. No co jsem měl staré auto, tak po městě 10. Takže na mně je 6,5 už tak ok :-D Záleží co považuješ za město. 80km za 4 dny není zrovna málo. To nejsou typické projížďky po městě. Při projížďkách po městě u mě 8 litrů a studený motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 80 km za 4 dny je, pokud správně počítám, 20 km denně. Tudíž cca 7300 km za rok. Tím pádem je moje 83- letá babička v podstatě kamioňák, najezdí 10000 ročně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 Tak to víc, auto mám na víkendy a dovolené po evropě. Teď se jen tak z lehla seznamuju. Nemusím z toho mít do týdne olítanou ojetinu :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mutislav Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 (editace) Já mám do letoška na fabii (jediné rodinné auto) 65000 za 9let. Nicméně v tom je zhruba 1-2 velké najezdy o každých prázdninách Počítám, že s rapidkem to bude podobné. Editováno: 22. leden 2018, autor: Mutislav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mutislav Vloženo 26. leden 2018 Sdílet Vloženo 26. leden 2018 Zjistil jsem jednu zajímavou věc, která mi připadá poněkud zvláštní. S mou 9 let starou fabií když dojíždím třeba křižovatku, ale klidně i 200 metrů a vyřadím rychlost, tak velice rychle klesne okamžitá spotřeba a ustálí se od 0,6 až třeba do 1,5 l., záleží na více faktorech- studený motor, klima atd.... Ustálená a stále stejná zůstává i po dobrždění. S úplně novým rapidem 81kW když vyřadím rychlost a dojíždím na neutrál se spotřeba stále pohybuje od cca 2l. po 4l. a při úplném dobrždění to krátkodobě vyletí třeba až na 8litrů!!! Až po zastavení auta se spotřeba ustálí například na hodnotě 0,6l. Je to normální? Jak může při dojíždění na neutrál spotřeba tak moc kolísat? A to i když se vůbec nedotknu plynu? A co může zvýšit spotřebu při brždění na 8 litrů??? Dokonce ani nechápu co může při jízdě na neutrál jakkoli zvyšovat spotřebu v porovnání se stojícím autem? Jak se chová v těchto situacích váš rapid? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrzi Vloženo 26. leden 2018 Sdílet Vloženo 26. leden 2018 Brzdím motorem, pak je spotřeba 0, u toho neutrálu to dělá více značek a modelů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mutislav Vloženo 26. leden 2018 Sdílet Vloženo 26. leden 2018 Jasně že se snažím brzdit motorem, ale.... Že by se 9 let stará fabka chovala lépe? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qual Vloženo 26. leden 2018 Sdílet Vloženo 26. leden 2018 (editace) Ta spotřeba na neutrál je naprosto normální. Jde o to, že za jízdy se zobrazuje v l/100 km a pokud jedete rychleji okamžitá spotřeba se snižuje, pokud se zpomaluje, tak se logicky zvyšuje, protože těch 100 km by trvalo delší dobu ujet, ale benzínu si to bere bez zatížení pořád stejně, tím tedy čím déle to trvá, tím víc si na ty kilometry musí vzít. No a na místě to ukazuje jen šest desetin, protože už to není v literch na sto, ale v litrech za hodinu Editováno: 26. leden 2018, autor: Qual 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 17. Únor 2018 Sdílet Vloženo 17. Únor 2018 Dnes eko jízda 65 km. Prvních 20 km dálnice 120 km/h a pak zbytek okreska 90km/h. Spotřeba 5,4 to jsem ještě neměl. Úplně jsem neposlouchal řazení fakt nedokážu jet 90 na 6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Najeto 4500 km a spotřeba je velmi příjemná. Okresky + obce = 5,1. Dálnice 130 km/h = 6. Za mě spokojenost a to jsou čísla v mrazu. Jo a rozhodně nemučím motor pod 2000 otáček a SS jsem deaktivoval. Za mě velká spokojenost a na nádrže dám bez problému 800 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 (editace) Tak jsem najel s 1.0 81 kw po rakousku cca 1600 km, s naloženým autem, lyže, jídlo, tři lidi. A spotřeba 5.3 za celou cestu od domu a zpět. To mně hodně překvapilo. Tady jak poskakuju po městě a okolí, tak to mám tak za 6.5. Je fajn že na dlouhé cestovaní to jde za tak málo i s naloženým uatem. To už se na peněžence pozná. A ten dojezd 1000 km na plnou nádrž je taky fajn. Editováno: 19. Březen 2018, autor: s-tony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horky99 Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 1000 km na nádrž? To nějak nesedí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.