Únor 8, 20187 r Našel jsme jen toto: https://www.automobilrevue.cz/rubriky/automobily/technika/trivalec-volkswagen-group-1-0-tsi-karierni-postup_45572.html a dle toho by dvouhmota neměla být ani v Audi A1 1.0 TSI 81kW, Dle tohoto ve Fabii taky není: https://www.autorevue.cz/test-skoda-fabia-combi-10-tsi. Ono je možná třeba rozlišovat "Dvouhmotný setrvačník" a "Záměrně nevyvážený setrvačník" který pak působí jako "protizávaží" chybějícímu válci. V druhém případě se nejedná o nic jiného než o klasický setrvačník jen nevyvážený.
Únor 8, 20187 r Máte pravdu. Fuj to sem lek. Díky bohu..... http://www.auto.cz/opravdu-jsou-trivalce-zlo-porovnejte-jejich-vyhody-a-nevyhody-106557 Motor 1.0 TSI používá v závislosti na převodovce buď pevný setrvačník, nebo dělený takzvaný dvouhmotový. Ve spojení s manuální skříní, konkrétně MQ200, stačí pevný, v kombinaci s dvouspojkou DSG DQ200 je použit dvouhmotový. Upraveno Únor 8, 20187 r od s-tony
Únor 25, 20187 r Zajímalo by mě, zda, pokud by to ovšem šlo, by se dal nahrát do ŘJ 85kW SW z Olll nebo ze Karoqu, kde je projev tohoto motoru poměrně chválen, zatímco v R je vyčítán hrubší chod a větší neochota jít do otáček...asi dotaz pro ferdu 25, dám mu vědět... aha tak Ferda25 nemůže příjímat zprávy... tak se odeslání podařilo...jsem zvědav... Odpověď: ferda25 Ahoj, bohužel to zatím není možné. Upraveno Únor 26, 20187 r od martt
Březen 1, 20187 r Zdravím, stretli ste sa niekto stým že motor nedokáže udržať 90 stupňov ? Normálne idem ráno do práce zohreje sa po cca 10 km na 90, potom prídem do mesta, a pri spomalení alebo zastavení na križovatke mi teplota klesne, ked pokračujem v jazde tak sa po čase zase zohreje a tak dookola. Predpokladám že to asi nebude normálny prejav motora, mal by asi stále držať 90 stupňov nie ? štart - stop mám samozrejme vypnutý. Ide rapid 1.0 TSI 81 kw, deje sa to aj ráno keď je -10 aj poobede keď je okolo nuly
Březen 1, 20187 r Jakmile dosáhnu 90 už to tam zůstane. Teplota mě naposledy klesala na staré fabii kde byl špatný termostat.
Březen 1, 20187 r Bohužel to ovlivňuje víc faktorů, dokud nemám ohřátý olej a není vytopený interiér tak to 90 neudrží, bráno teď jak je běžně -10 a více.
Březen 2, 20187 r Taktéž se mi to v těchto mrazech dějě, cca 10 km jízdy, teplota na 90°C a při dojezdu z mírného kopce do města a popojíždění klesla teplota skoro na minimum. Po dalších 10 a více kilometrech ustálenou rychlostí (90km/h) to vylezlo na 90°C a už to tam zůstala i při velmi mírné jízdě. Rapid 1,0 70 KW, najeto 7500km.
Březen 2, 20187 r Přesně tak, je to hlavně tím jak je motor malý a než se pořádně ohřeje tak topení dokáže ochladit, zkuste si dát otáčky ma min a uvidíte, že motor se ohřeje rychleji a teplota nebude padat, je to prostě daň za malý objem.
Březen 4, 20187 r Na kolik máte topení? Opravdu tento stav nepozoruji? Já mám v autě 20. Je pravda, ale že jezdím minimálně na volnoběh. Do obce dojíždím na rychlost, hodně brzdím motorem. Upraveno Březen 4, 20187 r od maxnuke
Březen 4, 20187 r U mě 20 až 22, stačí řekneme 5- 8 km teplota vyleze k 90 teplota oleje ještě neukazuje, když následuje jízda z kopce, popřípadě jízda ve městě bez plynulého provozu, tak to 90 neudrží, každý má jiný profil cesty a rychlost a otáxčky motoru, jednoduše když vyjedu a pojedu 90 km/h řekneme 10 km tak mi už teplota nesleze, když to bude 10 km zkopce do kopce pojedu rozmezí 60 až 90 prostě kolisavou vůči terénu a bude -15 tak se to ani neohřeje poradně.
Březen 17, 20187 r Kdy plánujete první výměnu oleje? Mám najeto za 3 měsíce 5000 km. Ve Světěmotorů psali že výměna v 1000 km není naškodu, ale to mě už připadá přehnané?
Březen 17, 20187 r Já měnil v 8,5tis. Motoru se nic nestane ani po 20.tisících, ale dle kamaráda, který do toho vidí každý den, je olej plný "špon" a malých částeček už po 5.000tisích. Všechny součátky v motoru si sedají a je ta velké tření. Takže pokud chceš udělat maximum, vyměň klidně v 5 a dej když budeš měnit každý rok, nemusíš dávat ani žádné drahé značky.
Březen 23, 20187 r Ahoj. Tak se mi stala nemilá záležitost. Nádrž skoro prázdná, takže po odpolední zajíždím natankovat benzín ef.cta 95, beru plnou nádrž. Zaplatím, následně nasedám do vozu a zapínám zapalování, hned mě zaskočí hlasité pípnutí parkovacích senzorů a na rádiu se objeví hláška parkpilot je momentálně nedostupný. Říkám si nějaká blbost, to zmizí. Nastartuji a přichází šok, motor naskočí a začne chvět, vibruje celá kastle, ihned jsem se lekl, že je večer a natankoval jsem bůh ví co, tak sahám po lístku a koukám, jestli jsem si nenatankoval naftu, naštěstí ne, normálně e.ectu 95. Mezitím už se na Maxi Dotu střídají hlášky: ("závada: kontrola pneumatik", "závada: asistent rozjezdu do kopce", "závada: start stop", "závada: ESP") a svítí kontrolka řídící jednotky motoru a kontrolka EPC. Zděšený si říkám teď to nijak nevyřeším a ráno to odvezu do servisu tři kilometry vzdáleného. V servise technik potvrzuje, že motor běží nejspíš na dva válce a říká, že tolik závad vyvolaných najednou u rapida ještě neviděl. Ptám se, jestli může být na vině nekvalitní palivo, protože se to stalo hned po natankování, ale závada s parkpilotem se vyskytla už při zapnutí zapalování, zbytek až po nastartování. Technik mě uklidňuje, že to je nejspíš nesmysl a je jen náhoda, že se to vyskytlo hned po natankování. Takže auto je na garanční opravě na kterou je 30 dní a byl mi poskytnut náhradní vůz na tři pracovní dny. No jsem zvědavý co je příčina a doufám, že to bude reklamovatelná závada. Co myslíte, že by to teoreticky mohlo být, co to mohlo zapříčinit a stalo se Vám něco podobného ať už na rapidu nebo jiném koncernovém autě? Díky za každou reakci.
Březen 23, 20187 r Autor Nemá smysl tady řešit coby kdyby někde možná mohlo být, ba dokonce i u jiného typu motoru. Těch možných závad je celá řada. Bez řádné diagnostiky je to beztak irelevantní. Napiš sem, až budeš vědět, co tomu skutečně bylo.
Březen 23, 20187 r Dobře, díky. Jen doufám, že bude chyba v elektronice nebo nečem za co může automobilka a ne já.
Březen 23, 20187 r Že by kuna? A přerušení něčeho později a v blbou dobu? A nebo udělala papa zapalovací cívka a když to nejde na tři, tak to hlasi i jiného závady? Jen tipuji. Tak dej urcite vědět, to je zajimave.
Březen 24, 20187 r Útok zvířete nás taky napadnul, ale po sundání krytu motoru a letmém pohledu to nevypadalo, že by bylo někde něco překouslé nebo se našli chlupy, samozřejmě překouslé může být něco i dole co není na první pohled vidět. Při krátké cestě do servisu mi ale přišlo, že se třetí válec občas chytil a auto táhlo normálně a pak se zase odpojil a auto v podstatě nereagovalo na plyn. Závady to ale hlásilo neustále.
Březen 26, 20187 r Vyjádření z ŠA je, že je to škrtící klapkou, takže její výměna, zítra nebo pozítří bude auto znovu ok.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.