Neonik Vloženo 18. Září 2017 Sdílet Vloženo 18. Září 2017 Zdarec, mám další dotaz, který, jak se obávám, nebude mít jednoduché řešení (pokud vůbec nějaké). Do auta jsem instaloval kompletně nové reproduktory a vytlumil co se dalo. Výsledkem je, že poslech audia se výrazně vylepšil, bohužel však pouze při poslechu z aux, nebo přenosného média.. Jenže.. často poslouchám přes bluetooth a jeho kvalita je.. prostě... no špatná :-) Co s tím? Díky za reakce.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 18. Září 2017 Sdílet Vloženo 18. Září 2017 Jaky mas telefon? Od toho se odviji jaky BT protokol tvuj telefon zvlada (tady muze byt problem).. Pokud napr. poslouchas Spotify, nastav si kvalitu streamu pripadne uprav equalizer v mobilu/aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 18. Září 2017 Sdílet Vloženo 18. Září 2017 (editace) Ja bych rekl, ze naopak BT je jako zdroj zvuku zdaleka nejkvalitnejsi, alespon co se aut s Cantonem tyce. A to je nazor mnoha uzivatelu na ruznych diskuznich forech. Dulezity je nejprve nastavit hlasitost bluetooth pres infotainment, stejne tak na mobilu na max a az nakonec teprve zesilovat hlasitost/upravovat ekvalizer. Editováno: 18. Září 2017, autor: nixberg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Hlasitost mám nastavenu na max tak jak říkáš, akorát teda nemám Canton. Jinak telefon mám iPhone 7. Ještě zkusím od někoho splašit nějakej Android, jestli se něco změní, ale mám strach, že ne. Songy mám ve Spotify stažené všechny na extrémní kvalitu, stejně tak stream. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 A máš nějaké album koupené na iTunes? Ty mi u před FL bez Cantonu i teď po FL s Cantonem hrají úplně nejlíp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 No, právěže nemám. Na druhou stranu si říkám, že by snad neměl být rozdíl. Hlavně mám trochu strach mobil připojit k iTunes (těch 45GB se asi bude zálohovat dlouho). Ale zkusím a dám vědět :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Rozdíl je, protože nakoupená hudba přes iTunes není v mp3 nýbrž v M4A což je méně komprimovaný formát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 No to jo, ale když hudbu ze Spotify pustím pomocí AUX (samozřejmě s přehodkou na Lightening), tak je to krásně čisté. V kvalitě hudby jako takové bych tedy problém nehledal. Kažopdádně to určitě vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 (editace) Problem by mohl byt v bitrate ktery iP (6 a vyssi) pres BT protlaci na jednotlivem protokolu (BT 3 je jiny nez BT 4). Jake radio v aute mas? Editováno: 19. Září 2017, autor: M_ike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Jo, to předpokládám, ale myslel jsem, že spíš bude problém v cantonu. Ve sluchátkách šum nepozoruju. Rádio Columbus MIB1 bez Canton. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Tak pak je otazka, jaky protokol BT MIB1 Columbus umi, to by mohl vedet @ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Takže, UPDATE.. Po aktualizaci iPhone na iOS11 hraje auto úplně jinak. Spotify na extrémní kvalitu hraje stejně jako 15Mb FLAC. Takže problém vyřešen :-). Každopádně díky za připomínky a rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 20. Září 2017 Sdílet Vloženo 20. Září 2017 (editace) Dokonce je k tomu i oficialni zprava: "iOS 11 přidává podporu pro bezdtrátový formát FLAC.." Editováno: 20. Září 2017, autor: M_ike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2017 No, tak změna.. Měl jsem zřejmě nějaký zatmění, ale chrčí to furt. Dobře jsem se ale zaposlouchal v BT sluchátkách (Sony, ale i AirPods) a ten šum tam slyším taky. Jen v autě je to výraznější. Budu tedy doufat, že v iP8 bude kvalita lepší. Dám echo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 21. Září 2017 Sdílet Vloženo 21. Září 2017 Ja teda muzu potvrdit, ze se kvalita zvuku po aktualizaci na iOS 11 zlepsila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2017 Myslíš i Bluetooth? Já jsem si dokonce aji předplatil Apple Music, abych vyloučil Spotify, ale žádná změna - dokonce bych řekl, že je to ještě horší (streamuju vždy maximální kvalitu). Každopádně ještě zkusím někoho s Androidem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Ja mam Spotify pres Bluetooth, ale mam u sebe Canton.. A vazne je kvalita po update na iOS11 lepsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 22. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Že by v případě Cantonu byl lepší přijímač BT? Nebo mám nějakou chybu v BT zesilovači? Safra, to je teda zapeklité... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Spis to muze bejt i MIB2 Columbem kde BT muze byt ve vyssi verzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 3. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2017 A2DP je jen BT profil, který je specifikován pro přenos audia s využitím různých kodeků, přičemž, ten který za něco stojí pro nějaké HiFi využití je aptX, který je označován jako "CD-like", a který je svým způsobem bezztrátový. Je však licencovaný, a ne každé zařízení ho má k dispozici... Ostatní kodeky v A2DP jsou víceméně velmi ztrátové, vč. MPEG1&2 Audio, kam patří i MP3. Mimochodem zmíněné Spotify používá nějakou vlastní specifikaci Ogg Vorbis kodeku. Takže pokud se obě zařízení nejsou schopna domluvit na společném kvalitním kodeku, přenos spadne do nějakého základního (povinného) audio A2DP levelu jako je SBC, což není žádná velká (hit)paráda ... To se vám evidentně děje. Je tedy otázkou, jaký nejlepší kodek je podporován Columbusem, a také co leze z toho iNěco (pokud vím, dřívější specifikace A2DP u Apple smartphone nebyla žádný zázrak, prostě na to neměly HW)... Pokud není oběma zařízeními podporován aptX, není možné od toho očekávat žádné velké zázraky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 10. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2017 Já teď zaznamenal nějaké "chrčení" u nějaké hudby přes BT ve sluchátkách taky (iP7). Jako by to přenosové pásmo nezvládalo složitější hudbu, navíc ten problém se projevuje jenom u MP3 zdrojů, pokud mám koupenou hudbu přímo od Apple, tak tenhle problém nepozoruju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 11. Říjen 2017 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2017 A můžeš vyzkoušet Apple Music? Mě to tam totiž dělalo taky... Už jsem se s tím ale smířil - nový auto kvůli tomu kupovat nebudu :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 11. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2017 co dodat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 11. Říjen 2017 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2017 iP8 na cestě - tam ale neočekávám změnu. Právě chci ale otestovat, že se to chová stejně i na Androidu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 11. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2017 iOS používá proprietární BT čip (W1), který nepoužívá žádný jiný výrobce. V podstatě jen proto, aby svým uživatelům usnadnil párování (předpokládá se u nich nižší úroveň technických znalostí). W1 čip používá AAC zvukový kodek (který není AptX kompatibilní, jehož licenci od CSR/Qualcomm Apple odmítá). Tzn., že je potřeba aby druhé BT zařízení AAC podporovalo, což dnes umí jen některá BT sluchátka s podporou AAC (přes A2DP) a možná některé přehrávače a AV receivery. Jak jsem psal již výše, pokud v tomto případě nedojde k domluvě iPhone s druhým zařízením na AAC, "spadne" přenos do nativního SBC, a tímto transkodingem dochází k určité degradaci kvality hudby (byť SBC byl nedávno dost vylepšen). Navíc to některé modely iPhone hardwarově nezvládají, proto ty výpadky, cukání a různé zvukové artefakty. V případě zvukových souborů v AAC kodeku je to bez problémů. Takže i přesto, že za určitých okolností lze v iPhone ukládat a přehrávat některé high end zvukové formáty (např. Synology server + aplikace DS Audio umí FLAC a jiné), dochází při přehrávání FLACu k transkodingu, to lze v té aplikaci nastavit, vhledem k výkonu smartphone. Od iPhone 8 snad bude podporován i lossless LPMC, který je součástí BT5.0, ale jak to bude funkční a podporováno.... U Androidu žádný problém, obvykle je podpora AptX, aspoň u vyšších modelů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.