Tomas F Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Poslední dobou pozoruju zvláštní věc - občas se mi nezatmaví zpětná zrcátka. Člověk by si asi řekl, že někde něco odchází, ale... k tomuto nezatmavení dochází nejspíš jenom za situace, kdy za mnou jede auto s bílou až modrou barvou světel. Tzn pokud za mnou jede obyč. žluté světlo, tak zrcátka krásně pohasnou a já defakto vidím xenon a některé nerovnosti na parabole. V opačném případě obvykle dostanu plnou dávku do očí a zrcátko nic. Může to být nějaký příznak odcházejícího světelného senzoru, anebo má tahle funkce nějaké limity? Vliv ne/čistoty skel jsem nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Světelný senzor nemá se zatmavením zrcátek nic společného. Zrcátko si to řídí samo. Reakce na bílé světlo je pomalejší. Zrcátko nemáš jak softwarově nastavit. Jediná šance je ten senzor co je za předním sklem(přímo v těle zrcátka) přelepit fólií, která způsobí, že si bude myslet, že je větší tma a reakce zrcátka budou mnohem rychlejší na jakékoliv světlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Já ještě přidám svou zkušenost a to, že pokud máš na autě folie, tak než se zrcátko ztmaví, tak autu ujedu nebo mě třeba předjede, takže to moc nefunguje, ono něco pohltí ty folie, ale zbytek jde do zrcátka ... mám vzadu úplně černé okno a to potom taky nefunguje...u druhého supa v rodině to funguje bez folií uplně perfektně...já mám i zatmavovací vnější zrcátka a ty jsou zřejmě připojeny taky na středové zrcátko, takže to taky nefunguje na sto procent... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 S foliemi je funkce stmívání dost omezena, to potvrzuji. Bez fólii to funguje na jedničku, jedna ze super funkcí co mám rád na SII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 24. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Jestli tomu teď dobře rozumím, folie mezi čelním sklem a zrcátkem by mohla pomoct, ale folie na oknech to ještě zhorší? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Přesně tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stann2 Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Mám na zadnom okne čiernu fóliu ešte sa mi nestalo že ma oslnilo svetlo cez spätné zrkadlá.Senzor reaguje hneď ako zasvieti od zadu svetlo.O2 pfc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 6. leden 2018 Sdílet Vloženo 6. leden 2018 Mám tet SII rok 2015 a všiml jsem si že se mi stmívají zrcátka krom řidiče, po dalnici se setmí ale za delší domu ve městě skoro vůbec, ale ostatní ano, u předchozího modelu rok 2011 to stmívalo rychleji a všechny zrcátka, říkal jsem si zda nemůže být upadený drát u zrcátka co je napájen, ale za delší dobu se setmí díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 Tak jsem vycvaknul zrcátko, dráty byli oxidované tak jsem odpájel očistil a znovu přiletoval a zakápnul kalafunou, někdy zrcátko setmí hned , někdy mu to trvá déle jestli se krystali déle mění nevím ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 31. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2018 Tam je ještě nějaký kryt, anebo je to všechno takhle na ráně a vůči okolí to kryje pouze samotné zrcadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 31. leden 2018 Sdílet Vloženo 31. leden 2018 (editace) Motorceky nastavovania su skryte, inak tam nic viac nieje a zrkadlo tak ako ho vidis na obrazku hore nema ziadny dalsi kryt, myslim ako keby zo zadnej strany alebo tak. Potom uz len samotny vonkajsi plast zrkadla. Editováno: 31. leden 2018, autor: Martttin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 31. leden 2018 Sdílet Vloženo 31. leden 2018 Vsadil bych se, že už tam žádný kryt není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Pánové mám problém se ztmavováním vnitřního zpětného zrcátka. Převážně nereaguje na jakýkoliv světelný podmět z vozidla za mnou. Jak to vlastně vše funguje?? Na zrcátku jsou dvě diody, jedna která signalizuje jestli je ztmavování zapnuté vypínačem, a druhá je nejspíše fotodioda která přijímá intenzitu světla od vozidla jedoucí za mnou. Je to tak? Všiml jsem si že tuto foto diodu mám v zrcátku mírně zastrčenou že hezky nelícuje v rámečku zrcátka může to být problém? Popřípadě dá se zpětné zrcátko nějak šetrně otevřít a dostat se k nějaké elektronice? Nebo případná chyba stmívání jde i diagnostikovat přes VAG? Budu rád za jakoukoliv radu která povede ke zdárném konci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Taky mi připadá, že reakce není úplně rychlá, zvlášť když ještě není úplně tma nebo člověk jede ve městě. Pomůže vypnout a zapnut to tlačítko zespodu zrcátka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 miklisek u mě je reakce tak 1 ze 100 a to se musím snažit ,,pohnout" foto diodou....vypnout zapnout úplně bez reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N@pster Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Pokud to zkousite pomoci svetla,tak zarovkou. Na zarivku a diodu to nefunguje me to fungovalo hned. Od dob,co mam folie 20% propustnost zadny sklo a zadni boky a 60%predni bocni skla mi to funguje pomaleji. Ve meste si toho nejak nevsimam. Ale nejvic je to znat na dalnici,ze jsou zatmaveny zrcatka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Já žádné fólie nikde nemam a reakce téměř nulová na jakýkoliv světelný zdroj....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Este je tam predny senzor na zrkadle, ten vlastne snima osvetlenie okolia a podla toho "vie", ci je den alebo noc (svetlo/tma). Riesil som, ci sa to da nejako nastavit a zvysit intenzitu pripadne nejak diagnostikovat cez kabel a bolo mi povedane, ze nie... takze jedine mozno niekde zohnat ine zrkadlo a skusit porovnat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Kromě toho jestli je ještě trošilinku denního světla záleží taky na tom, jak daleko je auto za tebou. Mám zkušenost, že ve městě, když jede auto jen tak tak za mým nárazníkem, ta sice jeho světla jsou vidět, ale fotodiodu to dostatečně neosvětlí, aby zrcátko ztmavlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 23. Únor 2018 Sdílet Vloženo 23. Únor 2018 Ten senzor venkovního světla je společný se senzorem automatického zapínání světel(přepnutí režimu v navigaci den/noc)? Pokud ano tak ten reaguje správně tam chybu asi hledat nebudu.......pak už zbývá jen samotné zrcátko...jak šetrně se do něj dostat abych se dostal k elektronice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Únor 2018 Sdílet Vloženo 23. Únor 2018 Ne, senzor pro stmívání je zepředu vlevo na zrcátku. Do zrcátka se dá dostat pomocí platební karty, jde to ale docela blbě. A někde jsem postup viděl, akorát nevím, jestli tady nebo na ruském fóru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Riesil uz niekto dorobenie stnievacich spetnych zrkadiel??? Staci iba kupit sklicka ktore sa zatmavuju??? Alebo treba este nieco natiahnut?? Nejaky kabel?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Ja som riešil spätné zrkadlo v interiéri. Potrebuješ konektor (najlepšie kúpiť z allegro aj s ním) a pripojiť 12V. Použil som ich z horného svetla. Vonkajšie spätné zrkadlá som neriešil, keďže tam stmievanie tuším riadi čidlo, ktoré je na zrkadle v interiéri. Ale možno sa mýlim. Stačí mi interiérové... Cena zrkadla aj s konektorom 20-24 Eur na allegro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Interiérové mam... myslel som vonkajšie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 5. Březen 2018 Sdílet Vloženo 5. Březen 2018 Kúpiš sklíčka , dva bmw konektory k nim , pár metrov kábla a nakáblovať , a nové stredné zrkadlo ... dnes by som už do toho nešiel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.