ski1961 Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 hmm..tak to je pro mě novinka s tím Shellem..před mnoha lety už škodovka taky dávala Shell, když jsem tam byl na exkurzi v motorárně, tak tam stála cisterna jak Shellu, tak Castrolu, ale pak zůstal jen Castrol... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 před 17 minutami, Pajaa-76 napsal: Nene GS5 554 5M2 je výrobce Shell. kde se dá prosím zjistit, že to GS5 554 5M2 je Shell ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajaa-76 Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 Tak jak jsem zveřejnil obrázek Shell a VW olej. Obal je na 99% stejný, jen VW má černý uzávěr. Dále výrobní číselná řada na flašce a etiketě ukazuje na jednoho výrobce - stejně tak střih etikety. Proč by Castrol dával olej do Shell obalu když dlouhá léta dodával pro VW oleje ve svých obalech - koukněte třeba na 5W-30 Long III - to je plněno Castrolem. Ve finále je to prašť jak uhoď ale pro mě to znamená, že tam dávám furt to stejné. Do FI jsem dával 5W-40 Shell a flaška byla stejného tvaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 @Pajaa-76 jj, dle těch obalů to vypadá fakt na Shell..ve finále je to fakt jedno, já se jen trochu více zajímám o oleje, tak mi tahle novinka překvapila, zatím se ke mně nedostala, že škodovka už dává zase kromě Castrolu i Shell.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 taky sem dostal shell 0w30 LL na garančce... ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 je to Shell , už možno pol roka majú zmluvu , preto už nieto 5w30 olej len 0w Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 Ano je to Shell. Dokumenty to potvrdzuju. Pre tych, ktorych to zaujima, obsahuje 70~90% oleja ziskaneho z plynu. To iste berie od nich Mobil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 během posledních 9 měsíců jsem byl 2x na výměně a vždy dali 5w30 LL shell Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 On 5/25/2020 at 9:16 PM, sk0d@ said: Pre tych, ktorych to zaujima, obsahuje 70~90% oleja ziskaneho z plynu. To iste berie od nich Mobil. Co to je olej získaný z plynu? Není tím myšlen "plynový olej"? Což je frakce ropy = minerální olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 https://www.petrol.cz/petrol-awards/petrolawards-15/nova-rada-plne-syntetickych-motorovych-oleju-na-bazi-zkapalneni-zemniho-plynu-6365 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Pawouku díky za odkaz, né že bych netušil nic o výrobě olejů se zemního plynu, ale nevěděl jsem o existenci časopisu "Petrol magazín", mají tam zajímavé články. Třeba o příčině a zákulisí zelené politiky EU, viz. číslo1/2020. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Díky, o Fischer-Tropschově syntéze vím. Nicméně ji mám spojenou se svítiplynem z černého uhlí. Docela by mě zajímalo srovnání čistoty, jak chemické, tak mechanické, tohohle "plynového oleje" a normálního minerálního. Jestli má cenu za něj platit nebo se jedna jen o marketingové kecy a opičí kapky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Preco chces porovnavat prave s mineralnym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 (editace) Nejsem chemik, ale kdysi jsem četl vícero odborných tzv. tribotechnických článků a prací, a že základové zdroje pro výrobu oleje ohledně jeho výsledné kvality a čistoty , nejsou tak rozhodující. Dnes jsou prý zavedené již takové technologie a možnosti , že dokáží udělat výborný výsledný základový olej skoro ze všeho. Spíše jde o peníze, kolik taková výroba stojí. Ale jak píšu chemik nejsem. Editováno: 29. Květen 2020, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 (editace) před 50 minutami, Johny.z napsal: Docela by mě zajímalo srovnání čistoty, jak chemické, tak mechanické, tohohle "plynového oleje" a normálního minerálního. Jestli má cenu za něj platit nebo se jedna jen o marketingové kecy a opičí kapky. Já tedy osobně moc neřeším hypotetické nebo skutečné kvality motorových olejů, obzvláště ne dle některých "fundovaných" internetových diskusí. Přešel jsem ihned po koupi vozu s tímto motorem (1.0 Mpi) na krátký interval výměny oleje 1 rok nebo 15.000 km. Akorát jej měním po 10.000 km a dávám tam olej normy VW 502.00, protože to ten servisní interval a fabrika umožnuje - není tam u tohoto motoru filtr GPF. Pokud někdo má ten dlouhý servisní interval výměny oleje, tak ať si tam dává olej normy VW 508.00, nebo VW 504.00. Všechny tyhle tři jmenované normy oleje, lze pro tenhle motor použít. A abych vyloučil na maximální možnou míru koupi nějakého tzv. "pančovaného" oleje tak tam já osobně nyní dávám olej: https://www.primadilna.cz/Morris-Multivis-CST-HP-5W-40-plne-synteticky-motorovy-olej-1l-d4117.htm Jedná se olej menšího soukromého anglického výrobce, ale ze 150. letou tradicí, který má u nás v ČR oficiální zastoupení i webové stránky, odkaz si zájemce najde jistě sám, ať to nevyznívá jako reklama, ale já jsem hodně spokojenej. Není moc u nás známý a ve světě rozšířený a tak asi se podvodníkům nevyplatí ho vůbec pančovat, jako někteří velcí výrobci. Motor si nestěžuje, ale jak říkám měním po 10.000 km! Editováno: 29. Květen 2020, autor: DušanV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajaa-76 Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Já měním každý rok, což dělá 9 až 12tis. Jelikož tam je 30tis/2roky interval, tak první výměnu jsem dělal doma, druhou servis s mým olejem. Za rok zase doma a po 4 letech opět servis asi i s TK. Pokud servis odmítne vlastní olej, nechám si udělat jen prohlídku a výměnu oleje si udělám sám spolu se zápisem do servisky. To že u operáku nikdo neřeší cenu oleje neznamená, že se nechám holit jako ovce. BTW když jsem si psal o nabídky na první servis po 2letech, tak jeden servis chtěl 800 bez DPH za 508.00, což je 0W-20. Šílený. BTW máme doma i Hondu a tam mi dávají taky 0W-20 jenže za cenu 360Kč. Takže u Hondy svůj olej neřeším u Škody ano. Já věřím, že pokud se olej mění pravidelně kolem 10tis km, může být klidně i z Lidlu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mva1 Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 před 2 hodinami, DušanV napsal: https://www.primadilna.cz/Morris-Multivis-CST-HP-5W-40-plne-synteticky-motorovy-olej-1l-d4117.htm super odkaz menší výrobci olejů jsou mi taky sympatický, a když udávají všechny důležitý vlastnosti olejů a nic neskrývají, tak je to super ! v odkazu u 0W20 VW508.00 je TBN 8.3 až se tomu nechce věřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 4 hours ago, sk0d@ said: Preco chces porovnavat prave s mineralnym? Protože minerální olej je takový nějaký standard a v podstatě ho téměř každý (až na výjimky) dnešní olej ve větší nebo menší míře obsahuje (= směs základových olejů ve složení). A podle všeho je "deklarovaným složením" (= uhlovodíky) chemicky nejbližší produktům Fischer-Tropschovy syntézy. Pokud, samozřejmě, budeš mít olej vyrobený z různých esterů a podobně, tak je to jiná liga a nedají se srovnávat. Abys mě nepochopil špatně, nechci porovnávat obsah lahví, co dostaneš v mototechně, ale vyloženě onu surovinu, ze které tento výrobek vychází. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Asi si sa pomylil a myslel si na HC. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 (editace) Také jsem vyměnil olej v 10 tisících. Olej castrol 5w30, na obalu je přímo značky vw a škody. Editováno: 29. Květen 2020, autor: Petr AMF 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleksandr Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Dobrej, koupil jsem auto z škodaplus auto ma nalitáno 22tis km a musí tam proběhnout po 2. letech výměna, co by jste doporučili na 70kw 1.0 TSI po FL vyroba:08-2020? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 25. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2020 tu jsi trochu mimo, sice taky litr, ale bez foukání , takže si to projdi tady https://forum.skodahome.cz/topic/140627-jaký-olej-a-filtr-do-10-tsi/ a pokud tam nenajdeš odpověď, ptej se tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1976Míra Vloženo 25. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 Ahoj, řeším jakou zvolit viskozitu oleje? Z výroby jsem měl 5W30, byl jsem ve škodě na prvním servisu, nechal jsem si dát pevný interval 5W40. Letos jsem měnil doma rovněž 5W40. Auto převážně provozováno na kratších trasách do 20 km. Občas něco delšího, dálnice nejezdím. Snažím se jezdit na spotřebu, ale motor nepodtačím. Olej měním po roce, nájezd do 10 000km . Přemýšlím jestli pro mě nebude lepší řídší olej 5W30 , nebo 0W30. Nyní mám Valvoline Synpower 5W40 ACEA A3/B4 , výkonová specifikace API SN/CF. Když jsem si díval po 5W30 , tak při zachovaní ACEA A3/B4, není vyběr zas tak široký, a když, tak je tam výkonová specifikace API SL/CF. Norma VW 502.00 je hodně široká, podle ní tam mužu dát téměř cokoli. Tak nevím jestli upřednostnit ACEA A3/B4 za cenu nižší specifikace API SL/CF. Nebo zvolit ACEA C3 s menším obsahem popelu a jiných přísad, s výkonovou specifikací API SN/CF. Rád si nechám poradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 (editace) A to je jako lepší skákat z oleje na olej? Editováno: 26. Listopad 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1976Míra Vloženo 25. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 před 9 minutami, ben06 napsal: A to je jako lepší skákat z oleje na olej, když jsi stále stejný můžeš vyměnit dle vlastního uvážení? Tak myslím že na dlouhé trasy je vhodnější 5W40, ale na mé současné jízdy kolem komína bude vhodnější 5W30 , popř. 0W30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.