Přejít na obsah

vibrace při vypnutí motoru


Petr Kolařík

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o rady. Při vypnutí motoru se motor celý zatřese dělá to jak kdy. Mám motor 2.0TDI CR 125kw nájezd 138tis. . Pozoruji to cca 3 dny, nikdy předtím to neudělalo vždycky motor krásně doběhl hladce. Před nedávnem cca 14 dny jsem byl na výměnu oleje a filtru v autorizovaném servise. Můžete mi prosím poradit co s tím? Ten zvuk je opravdu nehezky. Moc děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to ta "škrtící" klapka u motoru? prej tam u dieselu je na to, aby se právě motor při vypnutí neotřásal. U jiných motorů se často zasekne/zalije naftou/olejem, pak nefunguje, a dělá to tohle. Stačí vymontovat, vylít, vyčistit, nechat vyschnout, a pokud není dead, mělo by to přestat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starty za studena nebo tepla úplně v pohodě naskočí na brnk, změna je opravdu jen při vypnutí motoru prostě je to jak kdyby se zastavil na fleku. JJ co jsem hledal na netu tak právě na škrtící klapku se odkazuje tento problém s největší pravděpodobností. V sobotu jedu do servisu tak uvidím co zjistí. Jen se bojím, že pokud nebude něco v diagnostice tak mi řeknou, že je všechno v pořádku. Právě mě zaskočilo, že se to začalo projevovat po výměně oleje, ale to je asi jen souhra náhod. Jinak jsem zapomněl napsat že je to s DSG převodovkou. Ale to podle mě nemá žádný vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu. Byl jsem v servise a jak jinak v diagnostice nebylo vůbec nic. Ale zkusili jsem klapku ručně zavřít jak chodí (jestli nějak nepřeskakuje) a byla ok. Každopádně to mazlevé svinstvo sedí, jelikož dost pomohlo jen s tím rukou zacvičit a na chvilku byl absolutní klid. Dneska mi to udělalo znova takže hned jak bude čas jde klapka ven a doma ji vyčistím. Uvidím jak se bude chovat pak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, mám ten samý problém u CR 2,0. klapku jsem vyčistil, spojka nová vyměněná, dělá to pouze při zahřátém motoru, při vyšlápnuté spojce je to bez hluku, logicky jsem rozebral převodovku, ale v ní jsem nic zásadního nenašel. Pokročil někdo s touto závadou? Kapku jsem i koupil novou, ale i tak to dělalo, tak jsem tam vrátil starou vyčištěnou, diagnostikou ji odzkoušel a pracuje a jak má. Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj, mám ten samý problém, motor CFGB, nájezd 173 tis. km. Dělá mi to jen občas, zatím asi tak 5x za posledního půl roku. Říkal jsem to svému mechanikovi, když mi měnil olej, a prý by to mohla být taky odcházející dvouhmota. Tak se ho poptám na škrtící klapku, až zase pojedu kolem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...