Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

minulý týden jsem byl v autorizovaném servise a nedokázali se připojit na řídící jednotku.

Celý týden zjišťovali, čím by to mohlo být. Dnes nakonec přišli s tím, že to bude určitě mým adaptérem OBD2 který používám. Že to není originální škoda příslušenství atd...

Mě to přijde tak trochu jako výmluva, jelikož jsem byl před tím ve dvou dalších servisech a na řídící jednotku se připojili bez problémů... 

Máte někdo nějaké zkušenosti, nebo jste slyšel že by OBD 2 mohlo poškodit řídící jednotku aby se tam nepřipojila normální diagnostika?

Používám tam aplikaci Torque a VAG DPF.

Díky.

Vloženo

Každý z těchto adaptérů ti za určitých okolností (vnitřní zkrat) může něco poškodit, ale ŘJ by měla být docela dost chráněná na vstupech. Co jsem ale tak četl v tématu s tvým problémem, tak se ten servis opravdu spíše vymlouvá, aby se setřepal nějaké povinnosti hledat chybu, kterou primárně řešíš. Zkus to nechat připíchnout kdekoli jinde a uvidíš hned zda jim to bude normálně komunikovat.

Vloženo

Jak říkám, já jsem jim nic neřekl, asi jim to doteklo když to tam viděli. V té přihrádce jsem to nechal, protože jsem nepočítal s tím, že my budou prohrabávat auto. 

K té diagnostice se dostanete zespodu, takže není potřeba prolézat žádné přihrádky.

Vloženo

V tom případě pokud by i byla poškozena řídící jednotka, dělat mrtvého brouka.

Mě se takhle divil týpek na STK že mu něco překáží v zastrčení konektoru, když jsem tam zapomněl Carista adaptér :) 

Vloženo

Asi to tam našli, když šli do pojistek. Je to místo, kde je značná pravděpodobnost, že Ti tam polezou na rozdíl od dalších přihrádek. Takže nic proti nim. ;) 

Já jsem se taky divil, když jsem odjížděl z garančky a v autě za chvilku pípalo, jako bych měl každou chvíli vybuchnout. Po příjezdu přišli na zapomenutý adaptér v konektoru. :_icon_smich2:

Snad to nebude nic vážného, ale jak psal Zbyšek - ať to napíchne někdo jiný...třeba jen jiný servis a to kterýkoliv, nemusí být autorizovaný. :)

Vloženo

Dnes jsem byl v jiném (neautorizovaném servise. Borec přišel do minuty se napojil na řídící jednotku.

Nevím jestli si to pamatuji správně, ale bylo tam v chybách něco jako:

snímač úhlu řízení, abs neznáma chyba, a něco se sběrnicí.

??

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Mam podobný adaptér u FI, neplacené Torque, okamžité údaje jako teplota, tlak sání.. celkem super, ale na ten náčet chyb a reset řekl bych nic moc, Vag mi najde 4 a Torque jednu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...