csabac Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 Nabehne to , ak dazd ustane, ci zmierni. pri snehu vacsinou nie, lebo ten i namrza. asi 2tyzdne dozadu, ci kedy bol lejak na dialnici, tak vtedy mi to vyhodilo naposledy. potom som cistil auto a pozeral masku, zesice to ma v radare take rebrovania, no na vacsej ploche je na hmat hladky povrch, takze tam skusim nalepit tu nano foliu z ktorej steka dole voda a sneh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 Uspesne som to minuly rok riesil prevoskovanim toho krytu radaru 2mi vrstvami tvrdeho vosku.Odvtedy som problem ani v dazdi,ani v mraze nemal.Vsetko sa z toho radaru klze dole. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 když jsem to byl otřít otřít rukou, tak to právě nic neudšlalo, nenaběhlo. v návodu je psáno, že pokud to naskočí, má se auto vypnout a znovu nastartovat a když to přetrvává, mají se zkontrolovat žárovky v brzdovým světle, což asi neplatí pro top led. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 tak, zase na dialnici, si nebudem "restartovat" auto kazdych 10min preto, ze simply clever vynechali ohrev. proste funkcnost ma byt prvorada, potom modne a doplnkove prvky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 @csabacno právě a to pak třeba ten oranžovej trojúhelník po chvilce jízdy zmizí ? nebo ti to jen psalo něco, ale bez výstražné kontrolky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 25. Září 2020 Sdílet Vloženo 25. Září 2020 Vsetko zmizne. Aj trojuholnik aj chybova hlaska s bolera a ide to dalej. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o3-scala Vloženo 10. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 Zaujímavé sťažnosti, ja som svalu kupoval hlavne pre adaptívny tempomat v relatívne dostupnej cene. Vtedy to nikto iný k manuálu nepredával. Asistenti fungujú v mojom prípade spoľahlivo, len raz sa ozval FA, keď som vyšiel z umývačky.. Takze za 15tkm u mňa spokojnosť a všetky nonstop zapnuté. Dokonca kvôli LA som začal používať smerovky :)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 (editace) Tak dnes se mi při prudkém dešti stalo, že FA nevidí a oranž. trojúhelník. Po cca 8min. jízdy a menšího deště to zase samo zmizelo a FA aktivní. Takže není potřeba zastavit motor 😉 Mám na radaru také tvrdý vosk. Dnes mi to udělalo poprvé. Editováno: 14. Červenec 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 15. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2021 Podle mého názoru jsou asistenti spíš přínos. Blbnou ve sněhu a prudkém dešti který je vyřadí z provozu. Na 20k km bych to ohodnotil: - Nouzové brždění je dobrá věc. Kdo s tím má problém tak je lepič. Několikrát mi to trochu přibrzdilo, v zásadě mělo auto pokaždé pravdu a reagovalo o zlomek sekundy rychleji než já. nedávno mi to přibrzdilo v prudké zatáčce se svodidlem, ale tam si nejsem jistý co se dělo - bylo pozdě večer a dlouhá cesta za mnou. Naposledy jsem jel na večer v proti slunci v koloně aut, kouknu vpravo na policajty jak měří, kouknu na tachometr že jedu přesně padesát, kouknu před sebe a kolona stojí, začínám šlapat na brzdu a auto už brzdilo - zlomek sekundy. - Hlídání jízdních pruhů je docela dobrá věc. Na normálních silnicích zachrání zachrápnutí a když člověk nedává pozor jak by měl. Na dlouhé trasy je to ok. Ale problém je v dopravních omezeních a na úzkých silnicích. V dopravních omezeních občas auto nechápe, že přes ty čáry chci opravdu jed a tahá za volant. A problém je i úzká silnice - taková ta kde škrtnete o zrcátko protijedoucího auta. Problém je v tom, že člověk jede u prostředka a když míjí auto tak najede úplně na čáru a v tom momentu mu asistent trhne volantem do protijedoucího auta. Na kratší trasy když chci mít klid hlídání v prhách vypínám. Naštěstí je to první v seznamu a stačí bez koukání zmačknout levou a pravou páčku. - pak je tu asistent, který nevím jak se jmenuje. Ale dělá to, že začne pípat a hlásit "Převezměte řízení". To je absolutně nefunkční věc která mě irituje. Na běžné státovce to na mě každou chvíli píská protože prostě jedu rovně a nezatáčím? - Adaptivní tempomat je nutnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 před 8 hodinami, thejohndoe napsal: - pak je tu asistent, který nevím jak se jmenuje. Ale dělá to, že začne pípat a hlásit "Převezměte řízení". To je absolutně nefunkční věc která mě irituje. Na běžné státovce to na mě každou chvíli píská protože prostě jedu rovně a nezatáčím? Toto je součást LaneAssist, kvůli legislativě může auto samo řídit jen po omezenou dobu, když si myslí, že člověk neřídí, začne pípat... Řešením tohoto je až kapacitní volant v novějších modelech :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Jen že ono to tak nefunguje protože to začne pípat i když člověk prostě nehýbe volantem protože jede rovně - jasně, nepozná to, že volant někdo drží. Tak že řešení je ho vypínat i na dlouhé trasy a zapnout jen když se chce spát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Funguje to tak, jen jak má auto poznat, že řídíš když nehýbeš volantem a o pedály se stará ACC? Jak píši, novější modely mají už kapacitní volant, který to pozná, bohužel u starších modelů tento problém je a buď pomáhá se "zavěsit" na LA (na rovném úseku se mírně přetlačovat s LA, což ale není uplně příjemné), nebo prostě čekat, až auto pípne, nebo LA vypnout, jiné řešení to nejspíš nemá... Já jezdím se stále zapnutým v Karoqu a toto to udělá na dlouhých trasách třeba 1x za 2h, to se dá snést. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Jak to často pípá hodně záleží kdo jak kličkuje a kde jede ... . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaroslava Hűbnerová Vloženo 27. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2021 Nevíte, zda Asistovaná jízda 2.0 u Scaly obsahuje i asistenta jízdy v koloně? Nikde to nemohu dohledat. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 4. Září 2021 Sdílet Vloženo 4. Září 2021 Jak prosím funguje as. jízdy v koloně? Není ti součástí acc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Jak prosím funguje as. jízdy v koloně? Není to součástí acc? Edit. Ano je... Traffic Jam Assist Acc, dsg, možná kamera. Asi na Scale vypíná taky brzo. Nevíte kde přesně (A5, 13?) by se dalo prodloužit čekání asistenta z těch udávaných 3 sec. na víc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 Když jedu s acc a on přibržďuje svítí pokaždé také zadní brzdová světla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 Predpokladam, ze ano. Ved si to odsleduj vecer v tme, ak nemas nikoho, kto by siel za tebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 @keras Svítí. Taky mě to zajímalo a nedávno jsem ACC nechal brzdit z kopce a viděl jsem odraz brzdových světel ve svodidlech v zatáčce za mnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 Chlapi díky 👍 No je to logické vzhledem k bezpečnosti. Právě to někdy musí být sranda pro toho kdo jede za námi. Jsou cesty kde se acc za někým drží a furt je cítit, že přibrždďuje. Blik blik blik. Na destičky teda nic moc☹️☹️☹️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 @kerassranda musi byt skor to, ked zareaguje kolizna brzda na nejaku somarinu. Minule mi na letnej trase do prace, kade chodim pol roka zareagoval na zabradlie mosta v zakrute a dupol na brzdu. Ma skoro jeblo. Este, ze nic neslo za mnou. Od vymeny celneho mi to pride nejake zensky citlive na moj styl jazdy :D Ved pozri dosticky pri vymene pneu. Ja som si aj fotil. Za 65t mam celkom ok. Este je tam dakych 5-6mm rezerva. Takze pri 90ke uz pojdu, ale budem ich sledovat. CO je skor zvlastne, su rovnako predne i zadne. Predtym som maval viacej predne na prechodcoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukkii Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 Škoda Scala - lze bez problému de-aktivovat defaultně nastavený Lane Assist tak, aby se neaktivoval po každém nastartování, ale pamatoval si poslední "stav". Dále rozšířit o "sílu zásahu" do MENU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 @csabac Čelní sklo ale nemá na FA žádný vliv, kamera za sklem je pro LA resp přepínání světel a čtení značek. O brždění se stará radar v nárazníku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2021 @Martab aha, lebo mne sa zacal castejsie ozyvat po vymene celneho, tak som si myslel, ze ej to citlivejsie kalibrovane ako z vyroby. Beriem teda spat. Tak neviem cim to je za posledne obdobie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanOVK Vloženo 18. Duben 2023 Sdílet Vloženo 18. Duben 2023 V 21. 10. 2019 na 10:49, slots napsal: Zdravím majitele i čekatele Scaly. Mám objednánu Scalu 1,5 TSI Style a již předem se děsím nepředvídatelným chováním jízdních asistentů, zejména Front assist. Neumím si představit, že "něco" mně bude svévolně zasahovat do brzd, např. v zatáčce na sněhu. Lane assist je taky nepříjemný, ale dá se asi zvládnout. Tito "pomocníci" mi připadají jako hra na postřeh. Ptám se tedy, zda je možné v kódování tyto asistenty buď trvale vypnout nebo obrátit funkci při zapnutí zapalování na off. Dále by mě zajímalo, jestli při vypnutém FA funguje normální tempomat bez ACC. Děkuji za odpovědi. Jak se vypnou tyto asistenti je na videu tady : https://youtu.be/mIUCN0YfPKk :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.