Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Viete mi poradit ci sa da aktualizovat sw na mojom Amundsene v Rapide 2017 s tymto softwerom ? Ak ano tak na aky sa da v pripade poslat mi link na stiahnutie. Dakujem za pomoc

20240123_161425.jpg

Editováno: , autor: majkoo77
  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Mam SIII a verziu softu mst2_eu_sk_zr_p0366t, technisat verziu MIB2. 

Chcel by som pridat sport menu, a chcem sa opytat ci mozem z  m..solution pouzit uz patchnuty  subor s tym sport menu, ale je tam verzia 0367, teda ina ako je moja.

su tie uz pripravene patche kompatibilne len na take iste verzie firmwaru z radia , alebo mozem na moj 0366t hodit patch 0367t, len kvoli fec kodu na sport menu? 

Vdaka

Editováno: , autor: baluchap
Vloženo

Nepoužívaj patch na inú verziu ako máš. SWAP a SWDL patch by nemal byť problém, ale pokiaľ nevieš čo všetko v tom je... Lepšie je si patch spraviť sám alebo si byť istý že dávaš správny. Inak hrozí brick.
FEC na sport menu nejde aktivovat len patchom. Je potrebné cez diagnostiku doplniť FEC kod 60400. Ten ti SD patch s exception listom nespravi a sport sa ako jediný neaktivuje exception listom ako ostatné funkcie.

Vloženo

Ok, preto sa radsej pytam. Nebudem udpatovat ine verzie. Dakujem za radu.

ak mas pravdu s tym kodom 0006400 ze nejde updatnut patchom, ze to nejde exeption listom, tak nechapem vyznamu tych patchov na mibsolution,teda konkretne ich nazvom??? 

IMG_20250825_073922.jpg

Vloženo

Mas pravdu. Tiez nechápem nazvom. Pretoze Sport menu to aktivovat nevie, po inštalácii patchu na správnu verziu FW je nutne zapisat FEC kod 60400 cez diagnostiku. Keby to zapises bez patchu tak sa objaví ako neplatný, takze patch je aj tak nutnosť, ale treba aj tu diagnostiku ktora vie pracovať v EOL session. Teda ODIS, VCP, OBD11, ale aj VCDS ak vies ako.

Exception list neprida ziadne kody do inštalovaných, len sprístupní všetky funkcie (teda okrem Sport).

Vloženo

Preco sa vsetci snazia neprezradit navod na EOL mod vo VCDS cez kod M40Q ? Ked mas origo VCDS, aky je s tym problem ?  Je to neake tajomnstvo pre zarobky ? Vies to hned spavit, ked mas toolboxovany firmware a ked vies ako vygenerovat ten potrebny kod na zapis pre kod  0060400. 

Vloženo

Nejde o snahu neprezradit, mne je jedno cez co si to doplnis... Len nebola otazka ako to spravit cez VCDS a nechcel som sa rozpisovať viac ako bolo nutne. Prepac ze sa ta to dotklo...

Kedze si ale dostatočne znaly ze vies co je EOL a ako sa doň prepnut vo VCDS tak potom si dostatočne zručný aj na to že patch si vies preskúmať a zistiť ako to funguje. Navody a nástroje sú dostupné.

Chcel som ti pomôcť a este dostanem sprchu za nejaké tajomstvo o čom vedia všetci čo vedia googlit..

Ak si otvorís label subor pre mib jednotky (treba CLB skonvertovať na LBL) mozes si všimnúť ze tam je možnosť prepnut do EOL session cez security access S00040, len to nepíšu ako napovedu.

Vloženo

Nie , nie  neber to ako sprchu, ospravedlnujem sa,  ked to tak textom vyznelo, len som chcel vediet,  ze preco to ludia neako nezdielaju. Ja nemam origo VCDS a neviem zapnut EOL, preto som myslel,  ze to pojde patchom,  kedze ma taky nazov na mibsolution. Ja som ti prave naopak vdacny, ze sa podelis o tvoje znalosti. Bol som rozhodnuty, ze to patchnem na tu vyssiu verziu, ale bal som sa odpalenia, ktore popisujem skor vo vlakne. Cize len vdaka tebe som si asi neodpalil jednotku - cize dakujem. 

Jeden pan na youtube  patchol jednotku bez zasahu diag, ale on to  riesil na verzii MHI2 a updatom mu to zbehlo. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...