ondra.rs Vloženo 13. leden 2021 Vloženo 13. leden 2021 Zdravím, v návodu jsem nic nenašel, tak bych se chtěl zeptat, jak to funguje Vám - HBA (brzdový asistent). Princip je jasný. U služební Fabie MR2016 se po dobrždění rozblikají směrovky. Ale u mého Rapida (rovněž MR2016) toho nejsem schopen docílit. Předpokládám, že HBA je (i vzhledem k legislativě) standardem. A ještě jedna otázka - blikají při aktivním asistentovi i brzdová světla? Tuším že u Octavie II jsem to viděl. Citovat
ben06 Vloženo 13. leden 2021 Vloženo 13. leden 2021 (editace) Mám pocit, že jsem tady někde četl, že se rapid nerozbliká, jakou legislativu máš konkrétně na mysli? S O2 jsem řádil na podzim v Hradci na polygonu a bliká, to je pravda. Editováno: 13. leden 2021, autor: ben06 Citovat
ondra.rs Vloženo 13. leden 2021 Autor Vloženo 13. leden 2021 https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Nouzov%C3%BD_brzdov%C3%BD_asistent Citovat
mirahany Vloženo 7. Květen 2021 Vloženo 7. Květen 2021 V 13. 1. 2021 na 9:58, ben06 napsal: Mám pocit, že jsem tady někde četl, že se rapid nerozbliká, jakou legislativu máš konkrétně na mysli? S O2 jsem řádil na podzim v Hradci na polygonu a bliká, to je pravda. Mám také podobný pocit,protože můj Rapid nebliká směrovkami ale bliká 3 brzdové světlo...což taky nechápu,směrovky jsou lepší,hezčí a účinější... Citovat
Twisted Vloženo 7. Květen 2021 Vloženo 7. Květen 2021 (editace) @mirahanyPletete dohromady dvě různé věci - blikání při brzdění a po něm. Při brzdění u koncernových aut blikají brzdová světla (přijde mi to smysluplné, protože blikající třetí brzdové světlo je velmi výrazné), po brzdění by mělo dojít k zapnutí varovných světel (ale to jsem nezkoušel). Editováno: 7. Květen 2021, autor: Twisted Citovat
mirahany Vloženo 7. Květen 2021 Vloženo 7. Květen 2021 před 1 minutou, Twisted napsal: @mirahanyPletete dohromady dvě různé věci - blikání při brzdění a po něm. Při brzdění u koncernových aut blikají brzdová světla (přijde mi to smysluplné, protože blikající třetí brzdové světlo je velmi výrazné), po brzdění by mělo dojít k zapnutí varovných světel. Teoreticky by to stejně mělo fungovat při zásahu asistenta, ale jistě to nevím. twisted No právě já mysle na ty směrovky,že mi neblikají vůbec... jen to 3 brzdové světlo a nejde to ani dokódovat..tak se omlouvám pokud jsem to napsal blbě. Citovat
Twisted Vloženo 7. Květen 2021 Vloženo 7. Květen 2021 @mirahanyPokud jsi to myslel tak, že se nerozblikají ani po zastavení, tak to je možné, i když mi to přijde zvláštní. Zkusil jsem se podívat do návodu Rapidu a o krizovém brzdění jsem našel jen to, že se rozblikají brzdová světla. 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.