Nocturnal1 Vloženo 25. leden 2023 Sdílet Vloženo 25. leden 2023 S mapou to má veľa spoločného, pretože v čase keď bola čerstvo otvorená diaľnica od hraníc s Maďarskom po Miskolc ale nebola ešte v mapových podkladoch, tak ľavá strana svietila naplno, po aktualizácii máp sa správa tak, ako na každej diaľnici, ľavú stranu diaľkovými nenasviecuje. A deje sa to pri akejkoľvek rýchlosti, aj nižšej ako 130. A spomínaneho asistenta nemám. Tu info z katalógu Škody : 'Inteligentní systém například podle GPS údajů navigačního systému pozná, zda se vůz pohybuje po městě, na silnici nebo na dálnici, a podle toho automaticky přizpůsobí osvětlení kraje vozovky.' 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Ako má správne vyzerať sklon stretávacích svetiel? Prikladám foto, nepríde mi to ako dobre nastavené. Z akého dôvodu svieti ľavé svetlo tak nízko? Osvetľuje prakticky len polovicu auta. V tejto téme, pár strán dozadu to tak majú viacerí a vraj to je dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Mám to stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 před 1 hodinou, NemesiSK napsal: Ako má správne vyzerať sklon stretávacích svetiel? Prikladám foto, nepríde mi to ako dobre nastavené. Z akého dôvodu svieti ľavé svetlo tak nízko? Osvetľuje prakticky len polovicu auta. V tejto téme, pár strán dozadu to tak majú viacerí a vraj to je dobre. myslím, že kdyby levá svítila stejně vysoko, jako pravá, tak oslňuješ vzdálenější protijedoucí vozidla, takže u potkávacích správně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Nemusí rovnako vysoko, mám ale pocit že by mohla byť troška menej sklopená. Zaujímavé, že pred tým, než som dával nastaviť sklon svetiel, to takto nebolo a neblikal na mňa nikto, že by som oslepoval autá 🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 (editace) On 11/25/2022 at 7:15 AM, JirikHL said: No jestli ti to neseřídili stejně debilně jako to mám já, že místo jednoho schodu tam máš 2 a to pak pravé světlo oslnuje fest... ale teda spíš ty před tebou než proti tobě... viz Správně to má být jak to má jenycek Musím někdy už konečně zajet do parkovacího domu a seštelovat si to, protože v autorizáku si za to řekli cca 1200, že prej na seřízení světel je záruka pul roku.... tak za to, že mi otočí torxem o 1,5 otáčky (vymyšlená hodnota, ale nebude daleko od pravdy) jim fakt nebudu platit takovou raketu... tu je citovaná jasná odpoveď od JirikHL pred dvomi mesiacmi. ľavý aj pravý svetlomet majú byť vždy sklonené rovnako. to, že pravú stranu máme osvetlenú vyššie/resp. ďalej sa volá asymetrický svetlomet a takéto usporiadanie pre pravostrannú premávku máme už asi 50 rokov od čias žigulíkov a Š100. Len v klasických žiarovkových a halogenových svetlometoch to bolo od stredu svetlometu šikmo doprava nahor a u LED je to "schod" a potom opäť vodorovná plocha pretože šikminu LED matrix svetlomet nevie vytvoriť. Editováno: 27. leden 2023, autor: OpelInsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 To chápem, ako teda poznať, že ich mám v rovnakej výške? Predpokladám, že servis má regloskop v poriadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 7. Únor 2023 Sdílet Vloženo 7. Únor 2023 Světlomet u O4 je celkově složitá věcička. Nelze u něj úplně rozlišovat tlumená a dálková světla, protože i při tlumených světlomet občas použije prvky, které normálně nesvítí. Například při zatáčení, kdy se ještě neaktivuje corner funkce. Když například pojedete pomalinku proti stěně a budete hýbat volantem, tak uvidíte, jak se segment toho schodu hýbe/zhasíná-rozsvěcuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 7. Únor 2023 Sdílet Vloženo 7. Únor 2023 áno to som si všimol, preto som fotil svetlá stále so zrovnaným volantom. Auto bolo druhý krát na regloskope na moju žiadosť a potvrdilo sa, že sú svetlá nastavené správne, beriem to že to tak má byť, nakoľko to tu majú viacerí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 7. Únor 2023 Sdílet Vloženo 7. Únor 2023 že sú svetlá správne výškovo nastavené nie je žiaden problém poznať. v podzemnej garáži sa postav 5m od steny. svetlomet má vo svojej osi "schod" - napravo od osi je osvetlenie vyššie. Zakry pravý svetlomet a poznač si na stenu alebo odmeraj výšku osvetlenej plochy vľavo od osi svetlometu a vpravo od nej. Potom zakry ľavý svetlomet a urrob to isté. Výšky pre oba svetlomety musia byť identické. Nie je na tom žiadna veda. ako si dopadol s blikaním? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 7. Únor 2023 Sdílet Vloženo 7. Únor 2023 (editace) Ešte to riešia. Spravil som im videá, takže nemôžu tvrdiť, že sa to neprejavilo. Zatiaľ vymenili kameru a novú nakalibrovali- nepomohlo. Už pred výmenou kamery som si myslel, že to nepomôže, ale to je postup škody, keď to chcem vrámci záruky. Predpokladám, že za to bude zodpovedná RJ matrixov. Tam bude buď zlý software, alebo vadná jednotka. Môžem však s istotou povedať, že kto má s matrixami ten problém, že mu blikajú protiidúce autá, nech si zariadi kalibráciu kamery. Odkedy mi moju starú nakalibrovali - ani blik a fungovala super, keď ju vymenili za novú a nakalibrovali, detto. Okrem toho zhasínania pravej strany, čo mi vadí len preto že sa to deje, som s nimi úplne spokojný. Editováno: 7. Únor 2023, autor: NemesiSK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 Co citlivost? Hodně často musím dálky vypnout, protože auto v dálce z mého pohledu sice svítí, ale kamera ho nevyhodnotí jako objekt pro ztlumení. Červená já, modrá protjedoucí. Největší problém je s halogenem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 Neztlumí se ani když protijedoucí problikne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 To pak samozřejmě ano. Ale občas se zase rozsvítí, když má protijedoucí zase jen tlumený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 citlivosť mám na vysokú a keď je hodne dlhá rovinka, tak to už kamera nerozozná a deje sa to isté čo tebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 (editace) Nastavení citlivosti by mělo podle mě spíš znamenat jak velké šero musí být, aby se zaply hlavní světla. Ne jak citlivá má být kamera pro matrix, z logiky věci by měla mít automaticly nejvyšší svítivost citlivost co to jde. Editováno: 9. Únor 2023, autor: JirikHL oprava slova svítivost 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Dnes som to skontroloval a vskutku je to citlivosť svetelného senzora, s kamerou to nič nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dettekorr Vloženo 16. Únor 2023 Sdílet Vloženo 16. Únor 2023 Na O3 FL tato citlivost urcovala, jak rychle po poklesu okolniho osvetleni se prepne denni sviceni na normalni sviceni. Da se tim elimininovat blikani svetel pri projizdeni pod mosty apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 16. Únor 2023 Sdílet Vloženo 16. Únor 2023 tu to bude to isté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek 13 Vloženo 28. Březen 2023 Sdílet Vloženo 28. Březen 2023 Předchozí O4 jsem měl s navigaci, u nové navigaci nemám (používám Waze) a matrix svítí jinak. Velký rozdíl (bohužel pro mě negativní) je na dálnici. U auta s navi na dálnici téměř nesvítil levý světlomet a pravý osvětloval krajnici. U auta bez navi svítí levý i pravý stějně, takže levý oslňuje kamióny. Na dálnici se tedy nedá jet neustále na automatiku, jak jsem byl zvyklý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 28. Březen 2023 Sdílet Vloženo 28. Březen 2023 Jo to sa tu už riešilo, ono to ťahá pozíciu z navigácie, aj keď sa navigácia nepoužíva a na diaľnici tlmí ľavú stranu. Je ale nejaký rozdiel aj mimo diaľnice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixen Vloženo 28. Březen 2023 Sdílet Vloženo 28. Březen 2023 Ahojte, ohľadom matrix svietenia a tlmenia ľavej strany na diaľnici pomocou info z navi - je tu niekto kto má Bolero a k nemu dodatočne dokúpenú navigáciu? Tlmí to ľavú stranu aj v tejto kombinácii? Alebo to funguje iba s columbusom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 30. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2023 Nevíte někdo náhodou kolik tam je LEDek? Jako matrix si představuji čtverec světel. Kolik řad po kolika LEDkách? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 30. Březen 2023 Sdílet Vloženo 30. Březen 2023 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 30. Březen 2023 Sdílet Vloženo 30. Březen 2023 @boban1108 Žádný čtverec tu bohužel není, to bys musel do nejvyššího segmentu 😊. Co vím tak mercedes má 3 řady snad po 30 led. Je dost možné že Audi bude mít něco podobného. Na dálkovou funkci na Octavii, která se označuje jako matrix bude 12 LED zdrojů v jedné řadě. Proto zhasina celý "sloup". Moc se mi nezdá to číslo 22 v tom jejich materiálu, nějak se k tomu nemůžu dopočítat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.