Přejít na obsah

Zistí VAG opotřebení motoru?

MarkS

Doporučené příspěvky

Slyšel jsem neco otom že při diagnostice motoru na bloku 13 jsou hodnoty které udávají množství vstřikovaného paliva v zavislosti na opotřebení motoru. Podle tohodle opotřebení dostává valec víc paliva aby se udržel pravidelný chod. Máte stím nekdo zkušenosti? Dík za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slyšel jsem neco otom že při diagnostice motoru na bloku 13 jsou hodnoty které udávají množství vstřikovaného paliva v zavislosti na opotřebení motoru. Podle tohodle opotřebení dostává valec víc paliva aby se udržel pravidelný chod. Máte stím nekdo zkušenosti? Dík za rady

O tom nic nevim.

Myslis, ze kdyz je opotrebeny motor tudis zere vice pri volnobehu?

Spise bych rekl bumba vice oleje, kouri a dale kazdy snad uz vi.

Striky bych u benzinu nikdy nemenil. Ty snad vydrzi dosmrti. Pokud neni nejaka porucha. Takove tlaky jako ma naftak - to uz je o necem jinem. Mozna se to tyka prave jich :o

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

jj, je to tak jak pises... je tam videt, kolik paliva jde pri volnobehu do jednotlivych valcu. Cim vice paliva, tim vetsi opotrebeni konkretniho valce je. Nevim ted presne, ale u meho auta je hodnota u valce 1,2,4 kolem 0.25 a u valce 3 kolem 0.4, ale pry je to v normalu... mezni hodnota je tusim nekde kolem 2.0, ale nevim presne, takze me kdyztak nekdo opravte.

Odkaz ke komentáři

Slyšel jsem neco otom že při diagnostice motoru na bloku 13 jsou hodnoty které udávají  množství vstřikovaného paliva v zavislosti na opotřebení motoru. Podle tohodle opotřebení dostává valec víc paliva aby se udržel pravidelný chod. Máte stím nekdo zkušenosti? Dík za rady

jj, je to tak jak pises... je tam videt, kolik paliva jde pri volnobehu do jednotlivych valcu. Cim vice paliva, tim vetsi opotrebeni konkretniho valce je. Nevim ted presne, ale u meho auta je hodnota u valce 1,2,4 kolem 0.25 a u valce 3 kolem 0.4, ale pry je to v normalu... mezni hodnota je tusim nekde kolem 2.0, ale nevim presne, takze me kdyztak nekdo opravte.

Jenze taky rozhoduji tlaky valcu a jine opotrebeni, ktere VAG neukaze.

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři

Já bych to pánové zase tak nepodceňoval... Ono skutečně ta volnoběžná regulace může alespoň částečně napovedět. Zobrazuje, o kolik jsoujednotlivé válce výkonově slabší anebo silnější oproti referenční hodnotě třetího válce, což skutečně může třeba ukazovat na sníženou kompresi, anebo vadné trysky, případně na jiné závady.

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...