Nobody.12 Vloženo 24. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2021 Zdravím, Mám motorizaci 1,4 g-tec, U mého auta už od začátku, co jsem jej koupil pozoruji, že když řadím zpátečku, tak opravdu často o sebe nepěkně škrkne ozubení v převodovce. Potom, co se mi tohle stalo vícekrát po sobě se to tak nějak uklidnilo (asi se to více sedřelo?) ale stále se to periodicky opakuje. Řazení rychlostí 1-6 je víceméně bez problému. Předpokládám, že to značí nějaký rozjetý vnitřní problém? Řešil už někdo tohle u 6-st manuálu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 24. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2021 Řešil. Je to opravitelné. Některý převodovky byly vadný. Reklamovat pokud je v záruce a nedat se odbít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 25. Srpen 2021 Autor Sdílet Vloženo 25. Srpen 2021 v záruce už není...co přesně ti na tom dělali? Jestli bych si podle toho udělal třeba obrázek o ceně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 25. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2021 @Nobody.12 O stránku ďalej máš k tomu toto vlákno: https://forum.skodahome.cz/topic/141987-převodovka-14-tsi-řadí-přes-zuby/ Skús pozrieť, možno tam nájdeš odpoveď... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 26. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2021 V 25. 8. 2021 na 10:47, Nobody.12 napsal: v záruce už není...co přesně ti na tom dělali? Jestli bych si podle toho udělal třeba obrázek o ceně... Nakonec pomohla až výměna převodovky. A ani ta vyměněná nebyla žádný vzor přesného a hladkého řazení. Popravdě jsou tady ty převodovky strašný shity a narazit na dobře fungující je spíše výjimka. Některým to ani nepřijde, dokud nevyzkouší převodovky od jiných výrobců, kdo střídá víc aut, tak je z MQ 200/250 nešťastný. Každopádně jde ta převodovka i opravit, ale to ti neudělají ve škodovce, musíš najít servis přes převodovky. Pokud zlobí jenom zpátečka, tak je to ještě OK, existuje opravná sada, mění se některá kola a synchrony. Mně šla dost často špatně řadit i jednička, byla opravdu zábava na semaforech přemlouvat převodovku, aby zapadla jednička... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 27. Srpen 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Srpen 2021 naštěstí jen ta zpátečka, zbytek rychlostí tam padá celkem v pohodě. Když si chvíli počkám s vymáčklou spojkou, jak tu někdo radil a pak teprve zařadím, tak to jde přes zuby tak jen v 5 z 10 případů :D Takže to prozatím asi řešit nebudu a v moment, kdy se to zhorší více, to pujde kuchnout a uvidíme... Jinak ta kvalita mě taky teda zklamala, protože jsem šel do manálu s tím, že trvanlivost a bezporuchovost bude úplně jinde oproti DSG a ono toto... Na mojí staré fábce jsem byl zvyklý hodit zpátečku prakticky hned po zastavení a nikdy žádný zoubek a tady teď tohle, u řádově dražšího vozu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 27. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2021 me jde spatne od zacatku trojka .. pokud jedu 65 a vic a chci podradit ze 4, proste jim tam musim natlacit silou a to dost velkou. Pritom staci meziplyn a lupne se tam lehce. Evidentni problem synchronizace ... ostatni rychlosti bez problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 14. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 pro info: problém vyřešen výměnou celé spojky, která už byla úplně hin a při tom se naladilo znova i řazení..nyní chodí krásně, zatím nepozoruju žádné problémy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.