Přejít na obsah

brzdové kotouče v zimě


hanysek33

Doporučené příspěvky

já mám pocit, že spíš než kotouče zamrzají lanka při zatažené ručce - při představě nánosu solí a vody na podvozku v zimě ručku opravdu používám jen minimálně - ale k věci - kotouče asi ne, a když náhodou, po rozjezdu se ohřejí tím že jsou sevřené a tak odlehnou, ..... nebo ne ..... :rock:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vytahuju vždy se zmačknutým tlačítkem, nesnáším ten zvůk cvakání o ty zpětné zoubky  :t

Jojo, taky mi to cvrkání nedělá dobře, tak zatahuju se zmáčnutým čudlíkem.

Jinak já už jednou chytal auto na parkovišti, poté co ho kolega "zabrzdil" kvaltem. Taky nic moc svah. Takže sichr ist sichr a dávám kvalt i ručku. Zatím jsem v zimě problém nikdy neměl.

A není to tak dávno, co jeden kolega na velice mírně svažitém parkovišti u firmy prostě jednou zapomněl "dát kvalt". Jelikož je ten svah fakt mírný, tak se auto nezačalo hned rozjíždět. Asi za cca půl hodiny vyjel z protější řady zaparkovaných aut šéf s novou oktávkou a chvíli na to se kolegovo auto rozjelo (možná okolními otřesy, kdo ví) a po přejetí celého parkoviště (cca 30m) se trefilo v řadě stojících aut do (jednoho!) prázdného místa odkud chvíli před tím odjel šéf, projelo to mezi těmi zaparkovanými auty a nabouralo do budovy firmy a naneštěstí tam byl zrova roh zdi, takže nárazník rozšmelcovaný, svetlo v pytli, no vyděláno. Kdybych to na vlastní oči neviděl, tak neuvěřím.

Editováno: , autor: stinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
já mám pocit, že spíš než kotouče zamrzají lanka při zatažené ručce - při představě nánosu solí a vody na podvozku v zimě ručku opravdu používám jen minimálně  - ale k věci - kotouče asi ne, a když náhodou, po rozjezdu se ohřejí tím že jsou sevřené a tak odlehnou, ..... nebo ne .....  :rock:

Zamrzá to kvůli zkondenzované vlhkosti v bubnech a pak pakny snadno přimrznou! Lanka s tím nemají co dělat (pokud nejsou někde zarezlé v roztrženém bovdenu)!

Editováno: , autor: Fido
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pakny nemuzou prizeznout k bubnu,jelikoz smes oblozeni nerezne,mozna ze se prilepi,ale pri prvnim pohybu auta se " odtrhnou". Zamrza to v lanovodech do kterych se dostane vlhkost,nevim jak o bubu,ale u kotoucu urcite,je tam sice takova manzetka,ale vlhkost tam proleze. Ja to mam na felde a nemam tam ty manzetky a v zime kdyz na to zapomenu,tak to pak musim se zabrzdenejma kolama postavit nekam do tepla,nebo na to chvili foukat horkovzuskou.

Jinak pouzivam rucku vzdy a vsude a taky se zamacknutym cudlikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...