osirotek Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 (editace) Fabia 1.4 16V hatchback, rv 2008, motor BXW, najeto 195000. Začal jsem pozorovat, že při rychlosti od nějakých 80 km/h a výš mi začíná víc hučet a vibrovat auto. Pneu nahuštěné dle štítku, vyvážené. Kolama to ale zřejmě nakonec nebude, protože před pár dny jsem zkusil při nějakých 90 km/h, když už auto hučelo a vibrovalo, vyřadit. Najednou byl klid. Zkusil jsem i při jízdě z kopce v těch 90 km/h dát neutrál a přidávat plyn, aby se mi otáčky dostaly na hodnotu, jaká byla když bylo zařazeno a auto bylo v záběru - rovněž byl klid. Mohlo by to být nějakým problémem v převodovce? Editováno: 16. Červen 2023, autor: osirotek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 (editace) Problemem může být spojka nebo převodovka. Máš nějaký problem při změně kvalt ? Mĕnil jsi někdy kapalinu v převodovce? Editováno: 18. Prosinec 2022, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osirotek Vloženo 18. Prosinec 2022 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 Co se týče řazení, tak problém je akorát občas se zařazením jedničky, když pomaličku jedu, ale občas i když stojím na místě. Jsou ale naopak i výjimečné situace, kdy tam ta rychlost vleze krásně. Olej v převodovce jsem za těch 75tis km co auto mám neměnil, a jestli to předchozí majitel někdy mezi 0 a 120tis km měnil to netušim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osirotek Vloženo 16. Červen 2023 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2023 VYŘEŠENO: nakonec to dělaly pneumatiky, po přezutí do nových pneu na stejných discích je po problému. Byly to Barum Polaris 3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.