Přejít na obsah

Servis a cena dilu


beliard

Doporučené příspěvky

Zdar,

Neviem či to tu patrí ale nedarí sa mi to dogooglit. Neviete či je autoservis nejako obmedzený (zákonom) vo výške ceny účtovanej za diel?

 

Spadlo mi okno u vodiča a po prvotnom odhade (2000Kc) mi k večeru prišla správa,že auto je hotové a cena 4000Kc - vraj majú mechanici zle skúsenosti s lacnými dvíhacimi zariadeniami okien a teda mi tam dali to lepšie.  Chvíľu som teda hľadal po internete daný diel (1Z1837461) a priemerná cena nových neoriginalnych je cca 900, orig škoda cca 2500. Tak si vravím asi tam dali originál. No a ako už asi tušíte, je tam nejaký VAN WEZEL (7622265). Internetová cena s DPH 850, servisná 2700. Nie,nemenili aj motorček.

 

Dá sa to nejako napadnúť alebo na to majú právo a ja mám smolu?

 

Vďaka 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně odhadu ceny opravy záleží na tom, jakým způsobem je odhadovaná cena v zápise uvedená. Viz zde:

https://www.coi.cz/faq/c-muze-podnikatel-zadat-vice-nez-jsme-se-dohodli/

 

Ohledně ceny náhradního dílu pokud vím neexistuje nic, co by obchodníkovi zakazovalo prodat za jím stanovenou cenu. Samozřejmě bych v servise slušně ale důsledně požádal o vysvětlení důvodu přirážky z 850 Kč na 2700 Kč. Solidní servis by to buď měl umět odůvodnit (např. je zahrnuta i práce) nebo poskytnout slevu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš nějaký papír sepsaný při předání auta do servisu a je tam částka odhadu opravy 2000,- mají právo na 10% ceny bez odsouhlasení majitele. V případě, že tě neinformují o navýšení ceny (jakýmkoliv způsobem - telefonicky, SMS , mail...) a ty jim to neodsouhlasíš, mají smůlu a můžeš je popotahovat. Jestli nemáš papír, máš smůlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No bohužiaľ, toľko som dohľadal veru ale zápis o prevzatí nemám. To by sa ale malo týkať skôr inch vecí (ďalšie/neschválené opravy, nauctovana práca atď.). Povedal by som,že môj prípad je čisto o premrsteni ceny za diel cca trojnásobne, možno aj viac s ich zľavami na diely. Určite mám v pláne poslať im mail aby sme si to vyriešili len som najskôr chcel vedieť či je nejaký ...limit na takéto veci. 

IMG_20230210_083934708~3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsal jsem jak by to mělo být. Jestli se ti cena nezdá, tak to můžeš řešit s nimi, ale tím to asi končí, jinde neuspěješ, pakliže nemáš žádný papír o předání auta do servisu, kde je objednávka na objednané práce, předběžná cena opravy atd. Viz co jsem psal. Jestli máš na právníka, možná to uhraje na to, že je to jednání mimo dobré mravy, ale za to to asi nestojí...  Hodně štěstí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, dnes jsem si přivezl auto zeIMG_20230210_161530.thumb.jpg.94b6ac4c7978acc09e74e384d5e3cba5.jpg servisu a nestačím se divit. Výměna zadních brzd(Octavia 2 na malém městě) - třmeny, destičky, kotouče. Výměna oleje a filtrů. Totálně mě zarazila cena dílů. Navíc neofiko. Je to v pořádku? Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...