Přejít na obsah

Závada elektrická dětská pojistka


jirzi-r1

Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes ráno sa manželke na aute (Kodiaq 2019) objavila rovnaká chybová hláška + jej vypísal palubný počítač akumaltor 12V nedobiji a potom nastartujte manuálně,  ale pritom žiadna kontrolka dobíjania nesvieti a auto bezproblémov opakovane štartovalo. Manželka s  ním odišla do práce (28 km a popráci späť).

Viem, že bez diagnostiky to nevyriešim, ale aj tak se chcem spýtať, či to mohol sposobiť relativne silný mráz ( v noci bolo -13,5 °C)  a poklesom napätia v akumulátore. Auto sa ráno ohrievalo pomocou nezávislého topenia (z výroby). 

Ďakujem za reakcie.

20240109_150131.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě to bylo poklesem napětí na baterii...auto začne odstavovat pak různé asistenty a může vypsat i nějaké chyby. Ale chce to načíst. V historii baterky jde pak vše vyčíst... Je pravděpodobný vzhledem k současným mrazům, že u tebe bude stejná příčina  pokles napětí na baterce....

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím! Stejný problém. Přišli mrazy, akumulátor po 4 letech odešel a po neúspěšném opakovaném startování auto napsalo tuhle chybu. Závada dětské pojistky. Batérie následně výměnná za novou, ale chyba zůstala. Dnes po návštěvě Škoda servisu a po provedení diagnostiky je chyba pryč a auto už ji nezobrazuje. Podsvícení tlačítka elektrické pojistky se rozsvítí oranžově. Takže všechno funguje jak má. Vypadá to že to je tak jak tady popisuje kolega, při poklesne stavu napětí v batérii auto začne vypínat, asistenty a funkce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Opět po čase se mi zobrazila závada dětské pojistky, u mě se ale objeví problém s procvakáváním zámků všech dveří, když překročím 20 kilometrů v hodině (což předpokládám, že je automatický zámek). Je to taky spojeno s tím, že se mi pravé přední dveře občas neotevřou. To už asi nevypadá jen na SW problém, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem to podobne. Nejdriv sem tam nesli otevrit dvere a pak zase sli... A pak uz nesli vubec...  Zamek dveri za 5000 kc :(  Ted mi to zacalo delat na dverich u ridice pro zmenu, sahnu na kliku auto se odemkne ale moje dvere nikoli... Takze pocitam ze ty zamky asi odejdou postupne vsechny... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...