Jump to content

Elektrické stahování oken - problémy, závady

lubos.x.

Recommended Posts

zdravím všechny, prosím o radu zda se někdo nesetkal s podobným problémem. při zhasnutí motoru se mi po chvilce sami stáhnou přední el ovládaná okýnka a nepravidelně cvakají zámky dveří jako by se snažily stále odemykat. auto bylo vystavené několikadenním dešťům tak je možné že jsou navlhlé nějaké kontakty ale netuším jestli to je možné nebo ne pokud mi někdo dokáže poradit budu moc vděčný. předem děkuji

• 6 months later...

Ahoj,dokázal by mi někdo pomoct?Tři stahovačky chodí normálně a čtvrtá(levá zadní)jde opačně-tzn. při zmačknutí jede nahoru,při povytažení ovladače jede dolů.Dal jsem to na diagnostiku a nic.Dokonce jsem přehodil kabely plus a mínus na motorku a pořád stejné.Je možné,že je tam ta mechanická část z druhé stany a proto se to navíjí opačně?Díky za každou radu.

No to není zrovna po ruce,ale pokud nenajdu něco blíž-ozvu se.Mluvil jsem s technikem od Bosche,který už lecos viděl a ten mi poradil ať to zkusím zavřít a otevřít klíčem,že by se to mohlo srovnat,ale nic i když to vypadalo ,že to půjde.

Dám ještě pár pokusů,zkusím ještě odpojit baterku a uvidím.Každopádně dík za nabídku-ozval bych se.

• 2 weeks later...

Se ti trochu nacpu do tématu.. :)

Někdy s mi stane, že když zavírám okýnko u spolujezdce, tak ho dovřu uplně nahoru a ono zase sjede samo dolů, a pak když ho zavřu, tak normálně drží zavřený.. Měnil sem vypínač, byl takovej pofidérní, ale dělá to občas furt.. Četl sem tady na foru radu o jakýmsi kalibrování horní a dolní pozice, to sem ještě nezkoušel.. Nemám teď auto u sebe..

dík M.

Maikl: To by mohla byť odchádzajúca sťahovačka. Mne sa to prejavovalo tiež tak nejak na začiatku, vytiahnuté okno samo padlo o pár cm. A pár dní na to pri otváraní okna v tom zapraskalo a bolo :blink:

stahovacka je opravovana, a okno sjede uplně dolů..

Tak toto mi sem tam urobilo aj na octavii "98.... akoby si tam niekto prisekol ruku a ono sa vrátilo o pár cm dolu..... hm :huh:

jo, presne tak to vypada, jako kdyz si mysli ze se tam neco skriplo, ale okno sjede uplne dolu, napadl me ohnutej ram dveri, okno nezajede uplne presne do ty sametky, bo jak se tomu rika, a jednotka si mysli ze se tem neco skriplo..

Je to ako pise Igor,priznak odchadzajucej stahovacky,ja uz mam uspesne za sebou vymenu oboch prednych a cakam na zadne ;)))

CO sa tyka kalibrovania,pichnes klucik do dveri a otocis do polohy odomykania po dobu cca 3 sekund alebo uplneho otvorenia okna ,nasledne otocis do polohy zamykania a nechaj okno dojst az nadoraz zatvorenia...

Je to ako pise Igor,priznak odchadzajucej stahovacky,ja uz mam uspesne za sebou vymenu oboch prednych a cakam na zadne ;)))

CO sa tyka kalibrovania,pichnes klucik do dveri a otocis do polohy odomykania po dobu cca 3 sekund alebo uplneho otvorenia okna ,nasledne otocis do polohy zamykania a nechaj okno dojst az nadoraz zatvorenia...

no tak to je pěkný.. U řidiče je měněná, u spolujezdce opravená.. Ale dělá to tak dva měsíce (oprava byla minulý léto). <_<

• 2 weeks later...

Cau kluci,mam problem ... U fabie se mi stava kdyz jedu tak chci zavřit či otevřit okno tak zmacknu knoflik ono popojede ale pokud je na vozovce nejaka nerovnost a auto dostane mensi hybu tak se smer zavřeni okna jaksi neprovede eletrika se zblazni a okno mi zniceho nic sjede uplne dolu .. Nevím čim to je .. :unsure::unsure::unsure:

• Pawouk pinned this topic