Přejít na obsah

Vypínajíci se reproduktory při zavřených dveřích [vyřešeno]


Doporučené příspěvky

Krásný dobrý den dobrá, hodná, úžasná, komunito fabií ...

Mám problém, opět ve dveřích, ve kterých se už rok hrabu od doby co tohohle mazlíka mám, po zimě jsem si znovu připájel repro, zapojil stahování, vše jelo v pohodě asi týden, pak bum... Bouřka (na tom asi nezáleží), no aaa prostě mi přestaly jet oba reproduktory, kterými to ale není, jelikož:

-oba jeli ještě den předtím

- když jsou  pravé dveře otevřené/ ne úplně zavřené, tak opět oba reproduktory jedou (viz odkaz na video: https://drive.google.com/file/d/1E5w1_GVP2kLAXXTuJuEeZZ0KYshvFcur/view?usp=drivesdk) ! Zde se podle mě nachází ta chybička, poškozené drátky, sundal jsem interiér dveří, hýbu s drátky jestli to nepomůže... Ne ... Zkouším hýbat s gumou s dráty mezi palubovkou a dveřmi když jsou už nefunkční (při dostatečném zavření dveří... Nic ... 

Někde jsem četl že to vyhazuje rádio když drátky zkoroduji, a pak se dotýkají někde jiného vodiče (skrze zkorodovaný plast), poté vyhodí rádio automaticky chybu a aby nejakym způsobem ochránilo elektroniku tak vyhodí reproduktor I druhý... Každopádně.... Máte nějaké tipy, kde by se mohly tyto drátky nacházet? Je to vůbec dratkami? Nedávno jsem mazal panty vazelínou, nemuze to být tím? 😩 Dávejte rady, zkušenosti . Za vsechno bidi moc rád. Děkuji.

 

PS: kdyby video odkaz byl vymazán. 

1: reproduktory ještě jedou v otevřené poloze

2: v téměř zavřených dveřích již ne

3: zahání za drátek elektroniky dveří nepomáhá 

 

 

Editováno: , autor: JanPastrnak
Vyřešeno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nez se v tom porad hrabat, co zkusit sehnat jiny svazek popř. jine dvere a vymenit cely kabelovy svazek?

 

Jinak bezne se to resi tak, že se v schematu zjisti barvy kabelu, kabely se proměří a v případě závady se svazek v kritickém míste rozpáře a tyto kabely se zkontroluji. Jinak bych se zameril na konektor, ohyb mezi dvermi a karoserii, vstup do dveri.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Po kuchani dratu na vrakaci a nasledneho napojeni misto stareho jsem zjistil ze kabel nic nemění. Tak jsem manžetu schoval, pak nadále experimentoval. Když jsem vypojil kabel od reproduktoru (tzn. Byl napojeny na audio do rádia, ale přímo koncovka u repro se vytáhla) tak jelo rádio aspoň na jedné straně.. zjistil jsem tedy že to je zjevně v reproduktoru [(na který jsem byl velmi hrdý, že jsem dokázal vykuchat origo, nasadit JBL repro, připájet kontakty na originální součástku reproduktoru... Nebylo tedy třeba distancniku od dveří pro neoriginální reproduktor. Pak jsem jen navrtal díry, hodil šrouby a matice a jelo to krásně)], od kterého stačilo uvolnit šroub, zjevně je tam špatně cín připajkováný... Nevím, nechávám to zatím tak, ať mám zas co dělal za půl roku :D problém Honzy z budoucnosti. Děkuji za snahu pomoct.

20240622_111146.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • JanPastrnak změnil název na Vypínajíci se reproduktory při zavřených dveřích [vyřešeno]

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...