Přejít na obsah

Rozměry zimních kol superb 4 / R17 nebo R18 ?

bubaak

Doporučené příspěvky

Ahoj, rešim teď nákup sady kompletních kol a není mi přesně jasné jaké všechny rozměry smím na zimní pneu využít. Oficiální odpověď z autorazivaného servisu je vše co najdu v TP (což se mi ale nezdá jak například na 19 ky jeste dám řetězy?)

V TP mám pro M+S jen 2 rozměry:

215/55 R17 94V M+S 7,5JX17 ET41
215/55 R17 94V M+S 7,0JX17 ET43

Jako letní momentálně využívám:

235/45 R18 94W / 8.0JX18 ET44 

S letními jsem velmi spokojen a příjde mi to jako dobrý kompromís mezi 245/40 (R18) co jsem měl na předchozím vozidle (to byl to kostitřas) a zimními pneu což byly R17 na profilu 50.

Teď otázka, má někdo profil 55 a jak se Vám s tím jezdí? Nebude z toho loď? Do čeho budete přezouvat?

Díky za tipy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidis to me ani nenapadlo :) ja jezdim na 19 leto a 18 davam na zimu. 
mozna nekdo napise jestli je to treba nejak resit zapisem 18 m+s

IMG_4826.png

AD: dostal jsem info,ze hlavni je zapsany rozmer u havarijka MS se udajne neresi. Ale zjistim si to na urade :)

Editováno: , autor: bazycek
Odkaz ke komentáři

U čistě letních rozměrů by tam muselo být napsáno "nelze použít se sněhovými řetězy" - teda aspoň tak jsem to měl. Řetězy jsem nikdy nevlastnil, dnes už jsou "slim" verze - jde tam hlavně o průběh podél tlumiče/pružiny a natočení kol.

Už bych asi netrval na nejužší šířce, ten R18 rozměr vypadá jako dobrý kompromis. Ale nic širšího už ne.

Kdysi se hodně řešily liťáky s "certifikací" na použití v zimě - ucpávání vnitřku kola sněhem apod. To už snad vymizelo a zase se dají použít všechny designy celoročně.

Odkaz ke komentáři

Mám objednané 215/55-17 Continental TS 870. Na zimu asi lepší užší. Pozor na 195 kW nelze 16" - velké brzdy. V COC je nemám, u jiných motorizací jsem je tam napsané viděl. Předpokládám, že řetězy už nebudu potřebovat.

Odkaz ke komentáři

Co se sněhových řetězů týče, tak je dobré se podívat do návodu k obsluze, kapitola "Kola" - "Sněhové řetězy" - "Technické údaje".

Tam je uveden rozměr disků i rozměr pneumatik, který je přípustný.

P.S.: u S4 je 215/55-17 dobrá volba.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...