Přejít na obsah

DSG 7 (DQ200) - výměna dvouspojky

stoklin

Doporučené příspěvky

Zdravím, byl jsem z toho překvapen, ale nikde jsem nenašel tohle téma, tak snad neduplikuju.

V dubnu 2024 jsem koupil OIII combi 1.5 tsi DSG r.v. 2019 (najeto 78500 km) a krátce na to jsem nechal měnit olej v převodovce a mechatronice (APP - Automatické převodovky Praha s.r.o.). Po výměně oleje mi byla sdělena informace, že diagnostika ukazuje následující stav spojek: K1 - 4,4 mm, K2 - 2 mm. Když jsem se zeptal, co to znamená, tak že prý to ještě zvládne 5-10 tis. km, ale pak to bude chtít vyměnit, že to třeba bude škubat při řazení na dvojku. Nechme stranou, že DQ 200 má svoje nevýhody a není ideální, ale chtěl jsem benzín a nepodařilo se mi u ženy prosadit manuální převodovku :) Před koupí jsem hledal informace o případné opravě a našel jsem, že výměna dvouspojky i s prací se pohybuje okolo 20 tis., což jsem akceptoval, že nebude takový problém jednou za 100-150 tis. km. Když jsem se však v APP zeptal, na kolik vyjde výměna (64 tis.!), protočily se mi panenky. Už jsem najel 13 tis. km a stále to řadí bez problémů, ale dříve nebo později mě to čeká, tak bych byl rád připraven a měl přehled kde a jak se nechá dvouspojka vyměnit.

Kromě APP jsem našel a kontaktoval další dva servisy, kde to dělají a dostalo se mi následujících nabídek:

APP: 58-64 tis. komplet, bez setrvačníku mínus 15 tis. Kč

Autoservis Garant: 97560 Kč, bez setrvačníku 72732 Kč

A.T.AUTOSERVIS s.r.o: 51660 Kč, bez setrvačníku 38810 Kč

Časem jsem si rozmyslel, že když už to budu dělat, udělám to i s výměnou setrvačníku než abych to musel později řešit, kdyby se vyskytl nějaký problém.

Máte někdo zkušenosti s takovou výměnou dvouspojky? Ať už v autorizáku nebo v nezávislém servisu. Kolik jste za to zaplatili?

Někde jsem v diskuzi četl, že si to snad někdo měnil sám, což mě vede k otázce - zvládne to udělat jakýkoli servis nebo je to složité a je třeba hledat specializovaná místa, kde se tomu věnují? Nevím, zda je k tomu potřeba nějaké speciální vybavení nebo zkušenost s postupem... např. si nejsem jistý, co to znamená, že je potřeba provést "adaptaci" a jak tento proces probíhá.

Díky moc za vaše postřehy a zkušenosti!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych nechal auto jezdit dokud nebudou problémy. 80k km mi přijde na výměnu spojek poněkud hodně brzo. Pakliže nejsou záznamy v převodovce o problému, tak není důvod se do toho vrtat. 

Výměna spojek není úplně jednoduchá a musíš k tomu mít několik přípravků, zkušenosti, veškerý potřebný materiál, vč distančních podložek, které vypočítáš až po složení spojek atd atd. Shrnutím - určitě dát někomu kdo ví co dělá 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...