Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Niekde tu na vlákne to bolo už riešené. Dotyčný mal ten istý problém a nakoniec to vyriešil tak, že keď sa chcela spustiť inštalácia znovu tak to ručne stopnul. Ja som mal od neho FW 4020a, ale mne to fungovalo bez problémov. Asi je to prípad od prípadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz: Jak zjistím, zda má RNS510 funkci DAB nebo nemá? Když držím FM,tak DAB nenajede, nevím,zda je tady signál, třeba není... A když DAB není,lze ho aktivovat,nebo se musí měnit / přidat  tuner?

 

Dotaz2: v jakém programu vytvářet z AVI formátu, formát DVD? Zkoušel jsem nějaký, ale v RNS510 to hrálo chvíli OK, a chvíli se zpožďoval zvuk nebo obraz, tak kdo má něco ověřeného, a doporučeníhodného?

 

Prosba, který odborník na nové vozy mi nakóduje pár funkcí do OII-FL? Potřebuji CornerL, mapu 2014/15 do Amundsen+ , tmavé menu do RNS510 a přimontovat hlasové ovládání, a denní svícení origo nakódovat (je ve voze=mlhy s dvěma žárovkama)

Nehledám kutila,co to bude lovit a hledat,ale někoho,komu zaplatím, a ví všechno z hlavy, namrská to tam a jedu pryč bez nějakých řečí to nejde a to půjde asi...

Kdo je nejblíž Opavy, přijedu ale ať nemusím přes půl republiky...

Editováno: , autor: eauto1.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To taky může mít ameriku....tam je taky "anténa navíc" :D

 

Jak píše Milhausek je důležitá rádiová deska s podporou DAB(tj. s DAB tunerem), ale ještě je důležité, aby to podporovala i základní deska. Jediná možnost(jak i Milhausek píše) jak ověřit, že to umí je postupně pomocí tlačítka RADIO přepnout mezi FM, AM a DAB(při zapnuté navigaci)...pokud tam položka DAB nebude tak to bohužel neumí a nepomůže ani ta "anténa navíc"...

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Amerika tu funkci má??  Asi ne.  Hlavně má zelený konektor místo černý.

Myslel jem to naopak, prodávají se zbastlenci kde volba na DAB naskočí, a zase vypne/ no signal/. Po vytažení zjistíš antena nikde.

Štítek by měl být 686C,D možná i AB, ale nemám čas studovat ETKU a ještě jsem je neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SDARS říká Ti něco??

 

Píšeš "anténa navíc" tak jsem napsal, že to je nesmysl(o barvě jsi nic nepsal). Může být konektor a uvnitř prázdno.

 

Identifikace PN je zavádějící. To opět nic nevypovídá. DAB funguje jen s DAB anténou a je podporován až od software 5218, to, že byl dřív v softwaru 0900 obsažen v rámci skrytého menu nic neznamená.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám z toho co jste napsali jasno, že DAB není,ale pokusím se to pro zichr rozvést a poprosím ještě o reakci:

Milane: díky za rychlou odpověď,máš SZ...

Motorpower: Dvě antény tam jsou FM, nicméně jedna z nich mi hlásí chybu, třeba je to důvodem,(!)nebo myslíš třetí anténu na DAB? Kde má být originálně? V ploutvi nad střechou? V autě bylo původně RCD310 (Sharan rv2012 ploutev bez prutu s HF ale bez GPS) a netuším,zda tam byl DAB nebo nebyl a tudíž zda ty FM antény to umí...

ferda25 : Nestraš s amerikou, desku ani tuner netuším, ale po stisku radio a držení to po chvíli přepne na AM a potom to na DAB nepřepne,ale spustí se autostore... Zkoušel jsem to držet snad minutu...

Jinak Soft po aktualizaci nyní mám viz foto

post-91130-0-57610700-1415878215_thumb.j

Editováno: , autor: eauto1.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tlačítko RADIO se nemusí držet stačí krátce stisknout. Stiskem přepínám mezi FM a AM a pak případně pokud je DAB to je mezi: FM AM a DAB.

 

Pokud to hlásí chybu v FM anténě jsou tyto možnosti(za rádiem je to bílý fakra konektor):

1. Tvé auto nemělo před tím dvoutunerové FM rádio(zřejmě jen rádio Blues)

2. Špatný svod nebo zesilovač u skla

3. Zkratovaný konektor přímo na navigaci(prostřední měděný kolík je uhnutý ke straně v lepším případě, v horším je již zlomený)

 

DAB anténa je u face Yetiho v anténě u face S2 v zadním skle pátých dveří -> řešení pro face O2 pokud chci DAB -> radio s DAB tunerem(= černá fakra vzadu na rádiu či navigaci) + anténa na face Yetiho s DAB(opět má anténní svod s černým konektorem)

 

Na převod do DVD doporučují NERO VISION. DVD vytvářet bez MENU.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je ted  zřejmé,že DAB není, protože tlačítko RADIO na RNS510 mačkám 10x a skáče FM-AM-FM-Am-FM-AM......... a DAB nikde.

 

1)Jelikož RCD310 mělo bílé konektory,asi neumělo DAB? Viz foto mojeho starého rádia zde: 

post-91130-0-17609500-1415880120_thumb.jpost-91130-0-57572300-1415880121_thumb.j

1b)V autě je také bílá fakra. Takže nemám DAB anténu vůbec. ANO?

2)  u skla= zadní sklo s anténou ano?

3)konektor na NAVI ,bílý= vyměnit tuner, černý= umí DAB.

 

Je to správně vše?

 

4) NERO Vision,díky za tip!

Editováno: , autor: eauto1.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...pěkný, takže zatím je to asi jen pro fajnšmekry poslouchající radiožurnál  :kol-31:  asi bych si z nabízených stanic u nás nic nevybral, takže stejné jako 4G LTE síť u telefonů, je to úžasná věc, ale až to u nás bude použitelné, bude už to dávno za Zenithem  :kol-28:

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove mam mensi problem,nemuzu dostat telefoni seznam do columbuse,telefon HTC desire x,vse fungovalo,pak sem dal telefon do servisu na vymenu displeje,mezitim sem pouzival nokii 6300 a ted sem se vratil zpet po oprave k HTC a seznam tam nedostanu,udelam zakladni nastaveni pak aktualizovat tel.seznam a nic se neulozi tel.seznam je porad prazdny,poradi nekdo?cisla mam na karte tak sem je zkopiroval do tel. a stejne nic,nevi nekdo?diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stringo: Kam furt spěcháš? Do hrobu? Žiju teď, za pár let bude všechno lepší ale i tak zase bude vidina ještě lepších řešení. Mě zajímá co je teď, a když jezdíš na západ, tak proč ne. Jistě že v CZ všechno funguje jen na půl, od TMC přes DAB až po Internet atd to souhlas, ale bude tomu někdy jinak? V kocourkově těžko. Takže není na co čekat. Chci to,co je teď a nebudu čekat, až v roce 2022 bude nové jiné digirální vysílání. To už bude Octavia5 a budeš o 8et starší...

 

 

Fox: Nevím ale co mě napadá. Zřejmě seznam nemůžeš dostat do samotné BT HF jednotky, a Comumbus nebo Maxidot ji jen zobrazuje nebo ovládá.

Zkus zda ta jednotka vůbec funguje a nemá defekt, Připoj jiný mobil, diagnostika?

Telefonovat ta jednotka může a jen se nesynchronizuje?

Když se připojíš jen jako media zdroj, nelze telefonovat.

Jinak je tam víc profilů připojení téhož zařízení (mobilu), třeba Samsubg Galaxy Note3 se umí připojit nejen jako hudební přehrávač, dále jako telefon, ale i jako režim vzdálené SIM.

Všechno mám v paměťi telefonu. Nemám nic na kartě ani SIM ani microSD.

Sednu, samo se připojí, samo se aktualizuje při každém novém připojení.

Když píšeš,že vše šlo, tak asi bych dal tovární nastavení mobilu i auta a pak zkusil ,zda není třeba se připojit v jiném režimu,

vymaž v autě i telefonu všechny stávající profily připojení a připoj se znova a zkus se připojit jinak. 

Třeba z telefonu hledej auto a pak to nabídne otázku jestli chceš vzdálenou SIM, a zkus ano i ne, a nebo hledej autem telefon a taky zkus vzdálenou sim ano i ne.

Vždycky když to nepůjde,tak to vymaž a hledej to jinak.

Jinak je možné ,že staré jednotky HF už nepodporují tvůj mobil, který se mezitím aktualizoval? Nevím zda lze aktualizovat HF BT v autě ale třeba ano...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...