Přejít na obsah

zajizdeni novych kotoucu - derovane zimmerman

JohnyS

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, tak uz jsem konecnel zacal jezdit na komplet novych brzdach predek zadek vse je na derovynanych Zimmermanech a desky Ferodo Premier. ma to najeto cca 400 km ale porad to neni jaksi sedle...

A vcera jsem se jel projet a udelal se me po jizde takovy barevny pruh, nevite co to je, jestli to je normalni nebo to jeste neni poradne sedle a brzdi to jen casti desky a to co je jako do zlatova je jedina poradna cast co brzdi?

Nejak si nevim rady... P.s. je to jen na jednom kole, leve predni...

foto zde, horsi kvalita, je to z telefonu......

post-7-1172481169_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A je to zbarvené do hloubky....?Nejde to náhodou třeba umýt tech.benzínem nebo ředidlem....??Já jestli to není jen zbarvení třeba od nějakého bordelu nebo tak...?pokud by ti to brzdilo jen v téhle části,kde je ten pruh tak

1)auto by muselo hodně táhnout k jedné straně při brždění

2)určitě by zbývající plocha kotouče byla orezlá nebo by tam bylo vidět že je méně ojetá(lesklá)

Co sundat desky a mrknout jak vypadají...?Případně jí malinko obrousit hrubým smirklem...a pak uvidíš...

je to divný..víc mě nenapadá....

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že si to sedne. Trvá docela dlouho než se destičky optimálně zabrousí a brzdí celou plochou. Ještě horší je, když se mění jen destičky a kotouče zůstanou původní. Kdysi jsem jel vyzvednout tátovu O1 ze servisu, po výměně předních destiček a první brzdění bylo dosti překvapivé. Pedál šel až skoro na podlahu a já jsem měl problémy zastavit z 30 km/h. Hned jsem to otočil, technik to jel projet a hned to dal mechanikovi, ten změřil souměrnost a že prý si to sedne. Prvních pár brzdění mi spínalo ABS na zadní nápravě, pak se to trošku zlepšilo, ale pedál se stále musel mačkat skoro až na zem. Úplně si to sedlo až tak po 2.000 km. :o

Odkaz ke komentáři

rkonf: tak to doufam, ze budu i tvuj pripad... rekl bych ze to ma uplne stejny prubeh...

Jinak to ze jsem mel na zadku kdysi bubny, to byl nevidel jako zavadu. Jezdilo a brzdilo to driv s kotouce.

Jinak to je foceny predek ne zadek... ono kdyz se na to tedka koukam, tak vypada ten kotouc dost maly :)

Odkaz ke komentáři

najmis, myslim ze to neni hloubkove...a mam pocit ze to uz na nejakem kotouci bylo, ale zase to zmizlo...

Klid, vydrž, to se spraví. Nesnaž se to hlavně nějak intenzivně probržďovat.. Chce to kilometry.

Když já jsem vyměnil kotouče a desky na obou současně nápravách tak jsme s tím měli zpočátku strach jezdit. Pedál měl dlouhý krok a brzdicí účinek no hrůza . trvalo to určitě víc něž 1000 km. Dnes super.

Odkaz ke komentáři

Já jsem nedávno taky dával nové kotouče předky zadky - Brembo. Okamžitě zo byl rozdíl k lepšímu, ale mám strach, že když se jede např po dálnici a při nouzovým brždění když tam někdo nasere přede mě a já zo zašlápnu tak to docela asi trpí. Mluvil jsem s klukem ze servisu a říkal udělat dvakrát z např. z 200 na nulu(myslím tím rychlost) tak si můžu jít hned pro nový. Prostě se přehřejou a zkroutí se a nedej bože když na rozpálený přijde voda. je to docela takovej problém, proto raději přibržduji silněji, ale vícekrát než abych na to m stál déle.

Odkaz ke komentáři

ja bych to spis videl min na to slapnout a treba dele, at si to pekne sedne... zkrouceni u tech derovanych se az tak moc nedivim, jako samozrejme ze prvnich par km jsem mirne brzdil a pak chladil, protoze to fakt ohrivalo i litak...Ale to co popisujes je takova divna rada.... uplne opacna, nez co jsem cetl a slysel

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...