Přejít na obsah

problém se střešním oknem (šíbrem)


Tompo

Doporučené příspěvky

Máš elektricky ovládaný šíbr tlačítkem? nebo otočným knoflíkem? Pokud máš otočný knoflík, tak můžeš resetovat FCE šíbru... a to tak... že na toto kolečko na jednom místě ztlačíš (je tam mikrospínač, který podržíš cca 5 vteřin). Šíbr si poté nalezne nové koncové dráhy a mělo by to běžet!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mám OI L&K r.v00, komfort 2,5 generace, origo tam byla komnfortka s alarmem (1J0959799AH), kterou jsem musel kvůli instalaci alarmu Magicar vyměnit za jiný typ (1J0959799N), po instalaci vše chodí jak má, jen střešní okno je mrtvolka. Ani ťuk. Proměřil jsem to podle návodu na hledání závad a k motorku proud jde, na bílomodrém a červenobílem kabelu na pozici 2 a 3 bez napětí, svůj motor i s ovladačem jsem dal do jiný okty a chodí, jiný vyzkoušený motor s ovládáním u mé okty nechodí. Koukal jsem na vedení a zapojení do komfortky a bez zjevné vady. Vag žádný problém nehlásí, podle něj je vše OK, Jde mi o to, neví někdo jestli by to mohla být chyba té konkrétní komfortky, a nebo tohoto typu komfortky. Tedy jestli by mi pomohla výměna za jiný kus téhož typu. ( je jich málo a jsou drahý, tak nechci střílet od boku). Nebo nenapadá někoho jiná příčina proč to stávkuje? :kol-64:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

moc bych asi nedoporučoval se do opravy svépomocí pouštět... ještě jsem se nesetkal z nikým, kdo by šíbr opravil a dlouhodobě mu po opravě fungoval a když ano, tak začal propouštět vodu. Raději bych si v tomto případě zaplatil a dal bych to přímo do škodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

potřeboval bych poradit, z ničeho nic se mi přestal dovírat šíbr,v závadách nic nemám a tak ani nevim jestli to patří sem do elektriky.

Když ho dám vysunout dozadu tak to jde jak má, jak ale dám vyklopit nahoru tak při zavření se vždy z pozice zavřeno vrátí do původní otevřené polohy, jako by nevěděl že už dosáhl polohy zavřeno.

Když asi tak půl hodiny otáčím ovládáním tam a zpět a všemožně na šíbr tlačím resp,. snažím se mu pomoct nějak najít směr tak se z ničeho nic zavře, čím tomu vždycky pomůžu ale nevím.

Kdybych aspoň věděl jestli to je v elektrice nebo jestli je to spíš nějaká mechanická závada, špatnej doraz nebo něco takovýho.

Neřešil to tady taky někdo ?

Budu vděčnej za každou radu,

díky

Mám OCT. 1 combi rv 2003, komfortka 3 gen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mi tak blbne. Niekde som čítal (asi v manuále), že keď sa šíber nezatvára, vracia sa späť do polohy otvorené, treba ho zavrieť tak, že prepneš prepínač do polohy zatvorené a zatlačíš ho (ten prepínač) a držíš, kým sa šíber nezavrie. Ja už inak okno ani nezatváram, málokedy sa mi zavrie samo a to mám nový motorček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...
  • o 1 rok později...
V 10. 1. 2007 na 20:01, Tompo napsal:

nechce zajíždět ani vyjíždět, jen se vyklopí, ale už ani zpět nezaleze.... setkali jste se stím? díky za rady -_-

Já mám to samé akorat mne zajede a pak dve hodiny ho zkouším zavřít jak blbec.😂Taky bych prijmul nějakou radou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...