Prosinec 11, 201311 r je to stříkačka, prvních cca 10 sekund to ohřívá lambdy, tak to za studeného startu tak divně cuká Lambdy? Snad katalyzátor, ne? Lambdy mají přece svůj elektrický výhřev... A tu stříkačku už ani nekomentuji...
Prosinec 11, 201311 r jj, jen jsem si chtel potvrdit, ze to dela i ostatnim. Po tech 10ti vterinach jako kdyz utne a jede to jak med, ale tech prvnich deset vterin mam vzdycky pocit, ze se zadre motor.
Prosinec 11, 201311 r http://www.youtube.com/watch?v=IRau905-dBQ&feature=youtu.be&t=1m12s takhle ti to zní taky? jinak tady to nic nepříhřívá, už to měli zahřáté nebo je teplo. jinak takhle zní studený start v zimě a předehřívá to, jak to nepravidelně funguje... https://www.youtube.com/watch?v=B3umC_7nvSQ Upraveno Prosinec 11, 201311 r od kokta7
Prosinec 11, 201311 r takhle ti to zní taky? jinak tady to nic nepříhřívá, už to měli zahřáté nebo je teplo normální TSI. Co je na tom nenormálního? Klasický šicí stroj Minerva-Bobin. Přede jak kočka. Raději toto než kadli kadli kadli na každém světle.
Prosinec 11, 201311 r https://www.youtube.com/watch?v=B3umC_7nvSQ Jo tohle video je podobne, jen to znam z kabiny. Proste to zni, jak kdyz se tam neco zadrelo.
Prosinec 12, 201311 r jojo ono to prý předehřívá katák dle pawoukova spisu... nejsem z oboru, takže jenom z praxe... http://www.youtube.com/watch?v=IRau905-dBQ&feature=youtu.be&t=1m12s ano už to měl zahřaté, takže vám to takhle taky vrže? mě taky
Leden 6, 201411 r Zaujmavé je že na mojom 1.8 TSI počuť jemné chrastenie asi prvých 3-5 sekúnd po naštartovaní ale len za tepla.Za studena nepočuť úplne nič.Mám motor BZB 90t. km. Superb II.Inak motor ide super,mám aj Octaviu 1,9 TDI 2006 ale tie 2 l v spotrebe na 100 km rád pre Superb priplatím.
Leden 6, 201411 r Komfort tichosti benzínu ocení ten kdo to umí ocenit. U "nízkých" aut to leze do vyššího rozdílu asi jen při prasecké jízdě. U té mojí bedýnky se musím krotit. Po Sw úpravách jednotky se rozdíl dost liší proti stavu před zásahem :kol-26: Upraveno Leden 6, 201411 r od KubinoPv
Leden 7, 201411 r pokud ti to chrastí pár sekund jenom při teplém startu, tak ten řetěz je asi vytahaný už. když je studený start, tak tlak oleje dostatečný a olej je celkem hustej, tak se napínák musí napnout, ale při teplém už ne. jakou používáš specifikaci a jak často měníš a najezdíš? chce to ovšem rozdělat a posoudit nějakou schopnou osobou... Upraveno Leden 7, 201411 r od kokta7
Leden 7, 201411 r Používam Shell AV-L 5w-30 , do 80 tis. jazdil na intervaly Longlife,auto mám len rok a najazdil som 11 tis. km. hlavne krátke trasy do 20 km.S tou dlžkou počuteľného jemného chrastenia ,keď som sa posledne na to zameral je to viac menej okolo 2-3 sekundy po teplom štarte.
Leden 8, 201411 r Na tom bude něco pravdy, za tepla už to je varování před možným průserem. Asi bych to nechal preventivně vyměnit....Já se na to chystám v devadesáti také. Upraveno Leden 8, 201411 r od Clint
Leden 8, 201411 r zkus vyměnit 5W-40 například shell a měnit max po 15000km. longlife je takový řidší... hlavně 5W-40 je odolnější vůči větším teplot než 5W-30, ale to v našich podmínkách by teoreticky vadit nemělo.. chce zkusit no... každopádně bych zajel do servisu, aby rozdělali rozvodák a prohlídli ho... až se budeš nudit tak si pročti: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012042901 Upraveno Leden 8, 201411 r od kokta7
Únor 7, 201411 r Chci koupit OII rv.2008. Tenhle motor se začal dělat v roce 2007. První ročníky motorů u aut nejsou moc vychytané a časem je upravují. Máte někdo nějaké negativní poznatky s tímhle motorem (2008)? Chci ojeté do 150.000 km.
Únor 7, 201411 r Určitě Ti tu poradí někdo zkušenější, ale myslím si, že zrovna v tomhle případě tohle nemusí platit a starší motor BZB může být i klidně lepší volba. Ale určitě pohlídat napínák a případně dát "K".
Únor 8, 201411 r ivoch:Mám 1,8 tsi 2007 a na motor si nemůžu stěžovat, teď najeto nějakých 141 tis. Nebál bych se toho, ale dej si pozor při výběru. Pokud tomu moc nerozumíš, doporučoval bych jít s nějakým odborníkem, aby ti auto prověřil. Ideální je auto s jasnou hitorií a je dobré si nechat prověřit opravdu všechno, v dnešní době se to hýří různýma podvodníkama a autama před totálkou se stočenýma km....
Únor 8, 201411 r Proto chci auto z Německa. Netvrdím, že tam se s tím nešmelí, ale u nás je to tragedie. Chci po prvním majiteli se serviskou. Tam si aut hledí víc.
Únor 8, 201411 r si hodně důvěřiví, jako tady můžeš tam koupit špatně... 1.8 není problém v česku sehnat se serviskou, ale stejně to nic neznamená, motor se ti může rozletět i tak
Únor 8, 201411 r Vím. I u nás natrefíš na hezké vozidlo. Ale jde o naši vychcanost. Němci jsou v tomhle směru důslednější. Ale i tam s tebou můžou vydrbat. Navíc kvalitní německé cesty a opotřebení auta. To u nás není. Člověk nikdy předem neví. Kdybych měl předem jistotu, tak klidně vemu auto z Česka. Ojetý je vždy sázka do loterie (tak trošku) :-D
Únor 10, 201411 r U těch bazarových 1,8 bych byl obezřetnější, nikdy se bohužel člověk nedozví, jak s tím dotyčnej jezdil. Pokud to byl služebák, počítej s tím, že to nikdo nešetřil a to ani v Německu
Únor 11, 201411 r Není pravidlo, že z Německa seženeš lepší auto...šmelináři jsou v celé Evropě. Navíc se teď rozmáhá to, že z D koupíš auto, který je třeba někde z Rumunska - tahají tam auta bůhvíodkud... hlavně si pohlídat jakou má to auto historii. Ale pozor i servisní knížky se falšují...
Únor 11, 201411 r Já osobně bych ještě důvěřoval těm ročním vozům přímo od škodovky, jsou to referenční auta zaměstananců....Navíc auto je v záruce na 4 roky a dá se na něm spousta věcí vychytat právě ještě v záruční době. Navíc mají málo najeto většinou.
Únor 11, 201411 r no to je pravda anebo zkus tohle http://www.autoaz.cz/ Upraveno Únor 11, 201411 r od lojzahlina
Únor 11, 201411 r U těch bazarových 1,8 bych byl obezřetnější, nikdy se bohužel člověk nedozví, jak s tím dotyčnej jezdil. Pokud to byl služebák, počítej s tím, že to nikdo nešetřil a to ani v Německu Já bych jen dodal, že u žádného ojetého auta nebudeš mít nikdy 100% jistotu původu a stavu motoru, takže to bude vždy trochu loterie a je třeba to tak brát.
Únor 11, 201411 r člověk si sice něco za to zaplatí, ale když nekupuješ auto do 50ti tis. tak se to i vyplatí
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.