Přejít na obsah

1.8 TSI (118 kW)


Rocky

Doporučené příspěvky

Tak a mam pokracovani. Dneska jsem se osobne setkal s Bladikem u Globusu v Brne a jak kecame o autech, si Bladik vsiml dve veci.

1.) Mám nejakou malou baterku. :help: On ma 77 Ah aj jenom 50 Ah. Vybavu mame skoro stejnou a nevidim duvod proc by mela byt jina. Jenom doufam, ze ji nevymenili v prodejne "Porche Brno". Zitra budu prudit na Skode MB a dam samozrejme vedet co a jak. Jakou mate v aute baterii? Dik za info....

2.) Jak dal kecame, Bladik zpozornel a ukazal na neco co jsem moc nepochopil viz foto. Je to nejaka hadicka od ventilu a druhy konec hadicky je pripojen pres ventil k vakuove pumpe. Zitra samo pujdu do servisu at se na to podivaji. Nevi nekdo co by to mohlo byt? :help: Je to najaky ventil na sani a tim by se mohla "doufam" vyresit moje spotreba. :p Jenom mne mrzi, ze to nenasli v servisu. :aggressive: Auto se chova uplne normalne, jenom to neni zapojeno...... Jestli to je utrzene nebo praskle to nevim. Ukazal jsem to svemu mechosovi a mysli si ze to nejaka potvora prokousala. No nevim???!!!! Asi si koupim kocku do auta. :p

Jinak k tomu setkani, bylo moc prijemne "Bladik ma moc peknou karu" a doufam, ze se najde jeste nekdo v Brne s O II 1,8 TSI a dalsi motorizace na pokec.

Fido

Ps: Prvni foto je Bladikova baterie.....

Jestli ti tam leze nějaká myš,tak doporučuju dát do motor.prostoru(zavěsit) normální WC-vůni...takový ty vysící v plast.pouzdře.Mě taky v garážích co mám na své auta do motoru sem tam nějaká vlezla a od té doby co tam dávám ty vůně tak mám klid...ty vůně je odpuzujou.Díky takové potvoře jsem měl i jednou ještě u starého Passatu TDI 81kw i málem pěkně vyděláno...rozkousala mi totiž kabel.od vstřiku na 3.válci jehož součástí je snímač zdvihu jehly a ten kabel je nějakej optickej nebo co,tudíš to nešlo normál.napájet....musel jsem k borci co na tyhle věci má spešl mašinky a ten to dal za 20min.do pucu.....už jsem tehdy myslel že si půjdu koupit novej vstřik a zrovna tento na 3.válci s tim snímačem stál(tehdy) ke 30.000kč.

Jinak k té baterce.....50Ah je podle mě blbost.....to už i na Favoritu ve 92.roce jsem měl 55Ah.....Já mám na 1.8TSI 77Ah.

Jinak myslim si že řešit tu problém spotřeby,ještě když je u 1.8TSI znám problém z váhami rozhodně neni hovadina...naopak...proč jezdit za 9L a více když 1.8TSI jezdí max.do 8L...Mě třeba osobně žádná nejezdí nad 7,5L.

Dnes jsem si z dlouhé chvíle při čekání na letišti koupil haldu novin a v blesku a tam byl zrovna test SII z 1.8TSI a podle toho článku bych řekl že tam ta váha taky asi nebyla o.k. ....dle jejich testu to totiž při slušné jízdě bralo 8,9L,město přes 10,9 a při razantní jízdě i mnohem více.....je zajímavé že SII 1.8TSI mám ted doma 2ks a žádná mi nejezdí nad 7,6L.......jen jednou mi to ukazovalo 7,9-8,2L,ale to jsem to hnal po dálnici v německu nad 200km/h víc jak 50km...Když se s tim jede klidnou normální jízdou+dálnice do 160km/h tak mi SII bere 7,0-7,5L...dlouhodobku mám u SII 7,2L a rozhodně nejsem za volantem nějakej krajinkář.

Buzeruj servis dokola a dokola a když ani to nepomůže tak zkus zajet jinam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vorlajz: Neresil bych spotrebu kdybych nemel napsano v technicaku ze to zere 7.4 ... proste k tomu bych se rad dostal!!!

Co se tyce te baterky...tak jsem si uvedomil ze mam navic dve veci co by mohlo byt dulezite a to tazny zarizeni a alarm...coz bych bral jako celkem velke spotrebice at uz auto jede ci nejede :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak srovnávám tak obojí...hlavně skutečnou spotřebu pravidelně(měsíčně) přepočítávám.

Ve skutečnosti maxík lže o +- 0,5L a knihu jízd vážně neberu už vůbec tam lžu i já......

no tak to jsem asi debil... ale když to teda shrnu....

řkáš, že jezdíš za 7,5 l na sto a vycházíš z dat z maxíka, kterej lže o -+ 0,5 l a z dat z tvé knihy jízd, kde pro změnu lžeš ty... :kol-98:, tak ti nevím... asi sem fakt debil... ale podle mě ani nevíš, kolik ti to vlastně žere ... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vorlajz: Neresil bych spotrebu kdybych nemel napsano v technicaku ze to zere 7.4 ... proste k tomu bych se rad dostal!!!

Bladíku... kamaráde, nechtěj po mě prosím, abych si o tobě myslel, že si hloupej... hodnota průměrné spotřeby udávaná výrobcem, je řekl bych velmi diskutabilní... ano... určitě se dá na takovou hodnotu dostat, ale tam opravdu záleží na tom, kde, jak a kdo s tím autem jezdí... asi víš sám, že když budeš jezdit 80% město nebo dálnici, tak budeš na 7,4 l v dlouhodobým průměru asi těžko, žejo... na druhou stranu, budeš-li jezdit jenom mimo město, tak můžeš mít klidně i pod těch 7 l... a teď mi řekni, je vůbec reálné, abys ty, se svým stylem jízdy a místem kde jezdíš, se dostal na průměr udávaný výrobcem? nebo snad budeš jezdit jako Marios, že budeš na 90 jezdit 70 a ještě s vypnutýma světlama? ;)

jen na vysvětlenou, já tu nechci nikoho napadat ani prudit a přeju vám, aby jste měli se svýma autama vysoký výkon a malou spotřebu, ale mějte aspoň rozumný argumenty... například já... já mám podle knihy jízd (ve které teda nelžu, nemám to zapotřebí), průměrnou spotřebu 9,23 l na sto... čemuž odpovídají i hodnoty z sprintmotor.de, kde si eviduju veškeré tankování... udávaná průměrná spotřeba u mého vozu od výrobce je 8,7 l na sto... přiznám se, že je mi to jedno a hlavně vím, že na tu spotřebu se v žiovtě při mém způsobu jízdy nemůžu dostat... navíc jezdím dost ve městě, kde se pohybuji v průměru přes 11,5 l na sto... (například do práce jedu cca 3 km a na maxíku mám vždycky přes 16 l na sto, halt to mám do kopce no :) )... každopádně na druhou stranu mám vyzkoušeno, že když jsem jezdil hodně mimo město, normálním stylem, tak jsem měl na nadrž průměr kolem 7,8 l na sto, což je podle mě dost dobrý... :) zkrátka z toho všeho co tady píšu plyne to, že spotřeba se bude u každého lišit, ať už kvůli jinýmu profilu trati, jinýmu jízdnímu stylu, jiný výbavě vozidla apod. :) podle mě, by jste neměli řešit 2 - 3 deci navíc od udávaný spotřeby výrobcem, ale víc si užívat za volantem svých krásných aut! ;) nikdy nevíš... co se druhý den stane... ;) hh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vorlajz: Kdyz se podivas do velkeho technicaku mas tam napsano jakou metodikou byla merena spotreba paliva, coz hodne napovida o tom jak se ten motor ma chovat a hlavne jakym stylem jizdy byla testovana spotreba.

Ja si po vymene vahy vzduchu na spotrebu nestezuju, mam ted dlouhodobe 8.2l a to jezdim vetsinou po Brne, takze maximalni spokojenost....kdyz jedu do Pardubic tak jedu za 7l...coz mi proste vyhovuje a chovani tohoto motoru pri techto spotrebach je myslim absolutne super.

A to rozhodne na 90 nejedu 70 ale spis vic, protoze to by byla hanba s timto motorem jezdit takhle :palec2:

Co jsem jeste u tohoto motoru vysledoval ze to rozhodne chce najet vice km nez se opravdu usadi a tim samozrejme i spotreba.

Dale spotebu si pocitam jak knihou jizd tak i podle maxika a maxik mi zatim lze o 0,1l ... coz si myslim ze je absolutne zanedbatelne cisilko :)

Co se tyce spotreb u Karlose...tak tam je to dane ze jezdi s temi auty dalky. Mam pravdu? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marios nejezdí na devadesátce 70, ale 100..., ale s těmi světli si to trefil! B) A Jinak jezdím o několik deci méně než udává výrobce a vůbec mi to nebrání si užívát každého dne za volentem svého krásného auta :p

no ty světla to je teda haluz jak cip... počkej, až tě někdo na silnici přehlédne... v lepším případě budeš mít jenom nabouraný auto s průměrnou spotřebou 5,5 l na sto :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak to jsem asi debil... ale když to teda shrnu....

řkáš, že jezdíš za 7,5 l na sto a vycházíš z dat z maxíka, kterej lže o -+ 0,5 l a z dat z tvé knihy jízd, kde pro změnu lžeš ty... :kol-98:, tak ti nevím... asi sem fakt debil... ale podle mě ani nevíš, kolik ti to vlastně žere ... ;)

Když nechápeš to co jsem napsal..nebo jestli neumíš pořádně číst,tak to asi vážně si to co si o sobě napsal :)

Pro ty méně chápavé......jak jsem psal..SPOTŘEBU SI NA KONCI KAŽDÉHO MĚSÍCE POČÍTÁM,tak vycházim z těchto dat......díky těchto výpočtům vím že maxík může +- max.0,5L lhát.....prostě někdy to vyjde více méně přesně,někdy je tam 0,5L rozdíl..tj.tak vše.

Kdo má auto koupeno jako do "firmy" že musí(měl by) mít knihu jízd,tak moc dobře ví co je důležité....a to přece km,ty musej sedět....spotřeba je to poslední co mě v knize jízd zajímá.....podle knihy jízd mám spotřebu u 1.9TDI=9L a u 1.8TSI=14,7L.....to mi někdo nedokáže,ale km ano.

Když už jsem u knihy jízd....to je stejně věc úplně nahovno...u aut co člověk dostane od nějaké firmy to beru,ale u podnikatele ;) ..naprosto k ničemu...doslova každej tam stejně píše co chce a za 15let svého podnikání jsem jí ani nikdy nikde nepřekládal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem vcera psal o te hadicce. Jsem po servisu a je to hadicka od nejake klapky v sani. Vymeni mi to na garancku. Co se tyce spotreby... Nejake deci benalu mne taky vubec nestve, ale prumernou 9,4 l na mem aute na 100KM to je dost. To snad uznate vsichny. Uvidim jaka bude spotreba po vymene te hadicky. Objednali ji a asi zitra ji vymeni. Zatim to jenom napojili do sebe ale vymeni to. :blink:

Ted pro Vorajze. Jestli ty na svem auticku neresis spotrebu je tvoje vec, ale jestli mas dve stejne auta, stejnou vybavu, stejnej styl jizdy a spotreba je rozdilna o 2 l na 100 km, to se to podle mne musi resit. Jestli to bude ta hadicka (asi prokousana od mysi) to se uvidi, ale jestli by jsem to neresil a jezdil dal bez te hadicky, spotrebu neresil na co tam asi ten ventil je ze jo... :palec2: Nastesti si toho vsiml BlaDIK .... :worthy

post-380-1216814386_thumb.jpg

post-380-1216814413_thumb.jpg

Editováno: , autor: p2p
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ty tady máš dvě stejný auta se stejnou výbavou, se kterýma se jezdí stejným stylem? já se omlouvám, ale já je tu nevidím! ;) a ta spotřeba co udáváš ... 9,4 l to je spočítáno jak? podle maxíku, podle tankování anebo to sázíš od boku jako Karlos? ;)

Aha..tak já už sázim od boku.. :) ..hm,tak jak to že komplet propočty od spotřeby až po náklady za náplně do ostřiků počítám každý měsíc už víc jak 15let a ještě jsem se nikdy neseknul ani o dcl,haléř apod........Nevim co má být jako nevěrohodného na výpočtech spotřeby,dyť to si umí spočítat uplně každej a přesně za pár vteřin....a pro ty pohodlnější jsou už dnes na netu ke stažení zdarma na to programy který to vypočítaj za vás.

Jinak pozoruju že tu začíná bejt samej urejpanej chytrák co se sere do něčeho a někam o čem ví tak velký kulový.....Bez urážky,ale nikdy by mě nenapadlo vlézt do nějaké sekce motoru kterej navíc ani nevlastnim a rejpat tam do lidí že jsou pomalu tupí když řešej spotřebu a že ještě bůh ví jak jí počítáme apod.žvásty......

A že řešim spotřebu???...no a...já se za to nestydim..naopak..kdybych jí neřešil a nedíval se při koupi nového auta za kolik jezdí,tak prodělám hromadu prachů....Pro mě jsou 2L na spotřebě teda nechutně dost........Kdyby mi všechny auta co mám jezdily o 2L na 100km více,tak v braní toho co mi ročně najezděj prodělám min.50.000kč na autěx12.firem.aut=600.000kč za rok a to minimálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karlíku... motáš páty přes deváty... ale to je fuk... protože celou dobu se tu mluví jenom o tom, že když už teda počítám spotřebu, tak pořádně a ty sám tady klidně řekneš, že v knize jízd, ti vychází průměrná spotřeba 14,5... což je z tvojí strany ubohost... ale budíž... jsou to tvoje peníze a tvá zopovědnost... ale podvádět se nemá! ;) ...

další věc je to, že nemůžeš srovnávat nemožné... a snažit se docílit spotřeby, když ti to nedovoluje profil trati, řidič a styl jízdy... toť vše... jestli ti vadí, že sem se tě dotkl, tak mi polib... viš co?! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove tato diskuze pomalu speje tam kam by nemela dospet.

To vorlajz: V zasade souhlasim s Karlosem, kdyz kupuju auto pocitam s tim ze bude po urcitych km zrat +-0.5l toho co uvadi technicak a zatim to u mych vsech aut tak i fungovalo a vc. toho ze jsem tento motor pul roku pouzival sluzebne a spotreba byla presne to co udaval technicak(neuveritelne :palec2: ). Pokud se tady hadate to co se pise do knih jizd tak je videt ze vorlajz nema absolutne zkusenost co se pise do firemnich knih (nezlob se na me vorlajz to sem musel napsat kol5;) ).

Dale tvuj 2.0FSI doopravdy neni nic sporiveho(coz take potvrdis svymi hodnotami spotreb napsane v technicaku), ale tohle TSI bylo delano tak aby bylo vykonne a take sporive, takze ta spotreba neni nerealna da se k ni krasne dostat a to i s mym stylem jizdy lol lol . A moje cesty nevedou jen pres rovinky, kazdy tyden projizdim pres Vysocinu atd. atd., ale profil trati se meni a porad se nejezdi do kopecka to by byla blbost.

Co je mozna blbe od Skodovky je to ze zase se opakuji historicke bolesti vahy vzduchu, nez to zase nekoho zacne zajimat a neco s tim udelaji.

Co se tyce vahy vzduchu...ptal jsem se kamose co ma A4 s timto motorem a Audi toto absolutne nezna, coz asi znamena ze Audi pouziva jiny airbox a s tim i spojene jine vedeni vzduchu vcetne vahy vzduchu....ze by Skoda auto potrebovala na necem usetrit? Nebo se mylim?

Editováno: , autor: Bladik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...