bojler Vloženo 21. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2010 To je tak jako kdyby ses zeptal, jestli koupit: a) VW Peugeot c) Daciu d) Seat Třeba Michelin má v současné době novinku Alpin A4, v obchodech je pořád ještě A3. Dělají taky Primacy Alpin A3, ty mám já a velmi dobré zkušenosti. Podívej se na testy, já jsem přešel z Barumek/Matadorů na doporučení pneumatikáře na Klebery (hlavně kvůli deformacím a zhoršení kvality, dělaly se jednu dobu snad v Malajsii), později jsem vyzkoušel Continental a Michelin. Continentalky jsou pro mě absolutní špička, ale zase nevydrží tolik co Michelinky (většina z jejich modelů je v poslední době velmi trvanlivejch), trošku je vyšší i spotřeba. Krom doježdění starých Kleberů na Fabce teď máme v rodině na zimu samé Micheliny a spokojenost po všech stránkách. Ale pokud si vybereš ze špičky (Continental, Michelin, GY, ..), tak nešlápneš vedle s ničím. Rozdíl cen není nijak závratnej a i kdyby to bylo pár tisíc, na autě za 300 to má smysl. Já bych uvažoval o rozměru 195/55 R15. Mám ho a spokojenost. Bohužel srovnání se 14kama a užšíma mám jenom krátkou z náhradního auta :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buko2760 Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 Chtěl jsem se zeptat, jak nafoukat zimní pneu. Na nádrži mám jen tlak na letní pneu 205/40 R17, teď mám 185/65 R15 - a netuším kolik by tam optimálně mělo být. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 v návodu je něco o plus 0,2bar oproti letním Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buko2760 Vloženo 23. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2010 No to já vím, to už jsem vyčetl. Ale já mám jiný rozměr nebo mají být nahuštěné teda stejně plus těch 0,2? Léto mám 205/40/17 a na zimu 185/65/15. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 23. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2010 No zkus se podívat na stránky výrobce, Michelin tam data mívá. Jestli je to ale není vůbec uvedené v návodu k tomuhle rozměru, tak bych se možná řídil 195/55 R15 - je to asi nejbližší rozměr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke46 Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Na netu jsem objednal pneu 185/55 R15 82 T.....v TP bude psáno 185/55 R15 81 T....to znamená nedodržení hmotnostního indexu! Nemá s tím někdo zkušeností z hlediska napadnutí např. pojišťovnou za špatné pneu??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Pokud dáš vyšší zátěžovej index tak je to v pořádku, nemusíš se bát,ale obráceně je to už horší.To by mohl problém nastat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke46 Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Díky za potvrzení, tak teď už jen čekat na doručení od pneunet.cz respektive DPD a snad bude vše OK!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spree Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Mam dilemu medzi zimnymi pneu na Roomstera, rozmer 195/55 R15 a to: 1. Michelin Alpin A3 2. Kleber Krisalp HP2 Pozadujem hlavne dlhu vydrz pneumatiky, vela jazdim. Michelin je drahsi asi o 25 EUR na 1 kus pneumatiky. Oplati sa doplatit na Michelin? Ktoru pneu by ste brali? Pripadne ake mate s jednotlivymi pneu skusenosti? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Michelin má určitě větší kilometrovou výdrž ale spíš bych volil Michelin alpin A4 má lepší záběrovou plochu.Mám je objednaný a už se nemůžu dočkat v pondělí by měly dorazit. Kleber krisalp HP2 mám čerstvě nazutý na diskách na OII a budu je tuhle zimu testovat.Ale na omak je to měkčí směs a hrubší vzorek oproti Michelinám Alpin A3 který dojíždím ale byly celkem dobrý a ještě maj vzorek 4mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Micheliny mají opravdu velmi dlouhou výdrž. Teď sou nový A4 a v jednom z testů vyhrály, tak uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 spree: bacha na index nostnosti na roomstera minimálně 86 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 (editace) Ták pneu michelin alpin A4 konečně doma(cena 11460kč) po měsíci čekání a objednávání místo barum polaris 2 který není možný sehnat,a teď už jen nechat nazout na nový hliníky. Vyčkat prvního sněhu k přezutí miláčka. Editováno: 1. Listopad 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Acek - ty dvojky Polarisky jsou zajímavý, já třeba v pátek zavolal do "svého" pneuservisu, že bych dva kousky 185/55 R15 dost súrne potřeboval a dneska v 11 hodin mi majitel volal, že je má na dílně, ať si pro ně přijedu. Cena 1760,-Kč za kus, bohužel, už jsem nestihnul "starou dodávku" za 1500,-/kus... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 No mám blbej rozměr a zátěžovej index 205 55 R16 94H a ty se opravdu blbě scháněj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spree Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 (editace) spree: bacha na index nostnosti na roomstera minimálně 86 Ale take pneu s tym rozmerom 195/55 R15 asi ani neexistuju. Jedine index nosnosti 85. Ako to teda je???? Original gumy su tam Bridgestone ER300 a tam je index tiez 85... Editováno: 2. Listopad 2010, autor: spree Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 KoNG - v techničáku k Roomu mám u kol údaje o nosnosti+rychlostní index 83H, 84T, 85H, 85T, 86T a 87V - záleží na rozměru ráfku a gumy. Motorizace viz podpis, výbava Style. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Mohl by mi někdo poradit co se týká zimních pneu na novou FII, Ambiente, TSI 63 kW? 1) Někdo radí rozměr 195/55/15 a někdo 185/55/15. 2) Prodejce nabízí klasiku Barum Polaris 2, Nokian (1 690,- vč. přezutí a vyvážení), Dunlop (2 21900,- vč. přezutí a vyvážení) Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Ber to asi takhle: budeš jezdit po dálnici a městě, kde je sníh 3x za zimu a to ještě jen v noci, než ho Technický služby a silničáři posolí, seškrabou a odvezou, anebo po venkově, kde ten led a sníh budeš potkávat 3-4 měsíce v kuse a budeš proklínat silničáře, že zase neposypali cestu až tam, kam měli? Podle toho vol šířku profilu - na holý silnice 195 a klidně i 205, na zasněžený a ledovatý horský cesty 185 a jestli TP dovoluje, i klidně ještě užší. Je to jednoduchá matematika - širší guma má větší dotykovou plochu s cestou a celá váha auta se víc rozdělí = vytvoří nižší plošný zatížení. Takže i třecí síla na sněhu/ledu bude u širšího profilu menší - přesně opačně než na holém asfaltu. Speciální a drahá značka na tom nic nezmění - pokud nebude mít hřeby. Jasně, když budeš na bocích vozit nápisy DUNLOP nebo MICHELIN ALPIN, auto bude zaručeně rychlejší a v zatáčce bude líp sedět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Autem se bude jezdit po Praze, ale i tady bylo minulou zimu dost sněhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Saxo Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Zajimalo by me co znamena po Praze dost snehu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Zajimalo by me co znamena po Praze dost snehu Praha má speciální zimní pravidlo - magistrát vyhlašuje stav nouze "JEDEN + DVA = TŘI". Znamená to "JEDEN stupeň pod nulou plus DVA centimetry sněhu rovná se TŘI prdele problémů..." Toto pravidlo se vyhlašuje několikrát za zimu - dá se říct vždycky, když rosničkáři navěští husté dlouhodobější sněžení na území HMP. Ve všech ostatních krajích a statutárních městech ČR se kalamita vyhlašuje až když je sněhu v ulicích půl metru a více... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke46 Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Praha má speciální zimní pravidlo - magistrát vyhlašuje stav nouze "JEDEN + DVA = TŘI". Znamená to "JEDEN stupeň pod nulou plus DVA centimetry sněhu rovná se TŘI prdele problémů..." Toto pravidlo se vyhlašuje několikrát za zimu - dá se říct vždycky, když rosničkáři navěští husté dlouhodobější sněžení na území HMP. Ve všech ostatních krajích a statutárních městech ČR se kalamita vyhlašuje až když je sněhu v ulicích půl metru a více... Tak takovou hlášku jsem ještě neslyšel! Za to palec nahoru!!! :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Že ne? Mně ji můj táta sdělil ještě když jsem byl teprve adeptem řidičáku - byl fíra od svých 22 let a v Praze byl pomalu víc než doma - a tohle se tam už tenkrát hluboko v letech sedmdesátých naučil... Jak je "nad žokejem" u Muzea víc jak 3cm sněhu, Praha stojí... Teda spíš leží - jak zcepenělá. Žiju přes 40 let de facto v podhůří Orlických Hor a nepřestává mne udivovat, na čem jsou schopní speciálně Pražáci (pravda, někteří) vyrážet na cestu za sněhovými radovánkami - ono když je v Praze -2°C a holo, posoleno, tak u nás jezdí dnem i nocí pluhy a frézy a na cestách leží nádherná klouzačka, jen sem-tam v obcích občas pohozená škvárou nebo pískem - a na tohle Pražáci vyrazí v naprostým klidu se 2,5mm vzorku na letních gumách - viděno na vlastní oči před pár lety 6km od Jablonného nad Orlicí směrem na Suchý Vrch na po střechu lyžema a sáňkama nacpaným Mondeu kombi (RZ s písmenem A), který jsem Formanem s řetězama na kolech a se dvojicí "pasažérů" na přední kapotě na zpátečku rval z cca metrový závěje, kterou se "umělec" za volantem fofdíka předtím pokusil stylem "rozjetej ledoborec" prorazit. Vůbec nechápu, jak na těch skoroslickách dokázal dojet od D11 a Hradce Králové až do Jablonného a nepozabíjet nikoho kolem. Za Jablonným chtěl odbočit do Orliček a nějak si neuvědomil, že už nejede po holým asfaltu - fofdík lehnul na sníh na břicho, kolečka mu proklouzly a bylo... A ještě se straaaašně divil, co je to za zimní středisko, když nemá upravenou, od sněhu uklizenou a posypanou příjezdovou komunikaci. Biograf hadr. Já ve Formanu v kufru řetězy, asi tak 30kg pytel s pískem a lopatu, lano jsem ani neuklízel - to bylo v "kapse" ve dveřích - ve druhých startovací kabely... Pro cesty v okolí Sucháku téměř povinná výbava od listopadu do dubna. A oni na letňákách, ale vybavení na lyže v kufru auta odhadem za 100 litříků minimálně - byli v tom autí 4 a pes, jak v tanku... Akorát jejich Šarik byl labrador... ... Sorry za OT, ale vzpomínka se vloudila... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 (editace) ekkar: já bohužel nemám techničák v práci ale doma na to kouknu buď tam mám 85 nebo 86 Edit: tak jsme se kouknul doma a mám to takto 205/45 R16 83H; 185/55 R15 81T M+S; 195/55 R15 85H; 175/70 R14 84T; 205/40 84W; 185/65 R14 86T Editováno: 11. Listopad 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.